Mit tehetnék? Szégyellnem kellene emiatt magam?
Ne szégyelld magad emiatt, sajnos nem mindenki teheti meg, hogy nyaralni megy. Hasonló helyzetben vagyok. Külföldön még soha nem voltam, Budapest is ritkaságszámba megy. Egyszer megkaptam, hogy úgy beszélek Pestről, mintha külföld lenne. Nekem tényleg az. Annyi minden van ott ami itt nincs.
Én már voltam néhányszor kirándulni, sulival és családdal is. De évek óta kirándulás céljából nem hagytam el a lakóhelyem 25 km-es körzetét. Suli már nincs, családnak meg nincs pénze rá. Egyébként van a családban szép kártya, gondolkoztam már rajta, hogy valakit keresek és pár napra elmegyek vele valahová, az anyagiakat meg elfelezzük. Csak hiába lenne meg a szállás, költőpénzem akkor sem lenne. Bár mindenre található megoldás. Nekem nincsenek barátaim, így én is állandó jelleggel unatkozok. 24/F
Én sem sokkal többet voltam budapesten mint de de én nem is akarok menni.
Ha van a településeteken valamilyen klub pl, barlangász, természetjáró stb csatlakozz. Egyébként nem kellene szégyellned magad.
Ha meg dolgozni akarsz menni akkor menj, nincs mitől félned, ha nem tetszik a munka vagy a környezet otthagyod.
Én ugyan budapesti vagyok de eddig egyszer voltam külföldön és az is már vagy 6-7 éve, az volt az utolsó nyaralásom. De amúgy se mentünk szinte soha sehova. Sose nyaralunk már. Nekünk idő nincsen. Szerintem rengetegen vannak így vele, nem kell szégyellned, bár engem is zavarni szokott mikor valaki elkezdi sorolni, hogy volt már Tunéziában, Görögországban stb stb stb aztán rád néz, hogy és te hol szoktál nyaralni.........
17/L
Az utazásnál a különböző helyek felfedezése csodálatos és a legkevésbé sem csak pénzkérdés. A környezeted már ismered? Pl. olyan távolságot, amit bringával is könnyen be lehet barangolni?
19 évesen a munkától sem kéne félned. A régi öregek közül sokan már 14 éves korukban munkába álltak.
Ha valakinek nincs pénze utazásra az nem szégyen. Nem te vagy az egyetlen.
Viszont a fogalmazásod "félek a munkától, unatkozok, van, hogy egy hónapig ki sem megyek stb" na ez gáz. 19 éves vagy csinálj már valamit magaddal, ha mást nem járj el kerékpárral a környékre, ismerkedj, keress önkéntes melót vagy bármit..
Nagyon meglepődtem hogy csak normális,értelmes válaszokat kaptam.Köszönöm.
Nem a munkától félek jobban,hanem az emberektől.Attól hogy elutasítanak majd és emiatt rosszabbul fogom érezni magam.Szabolcsi vagyok amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!