Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Siziasztok! Fiatal "hátizsákos...

Siziasztok! Fiatal "hátizsákos" utazók lennénk a párommal. Pénzügyekről írna valaki bővebben? (kifejtve lent)

Figyelt kérdés

Szóval szeretnénk nagyjából bejárni a világot. (ha nem is az egészet, mert nem lehet)

Az addig megvan, hogy a szállást a couchsurfinges oldalon beszélnénk le általában, de az utazás még így is nagyon drága. Diákok vagyunk, én konkrétan diákhitelből élek, de persze félre tudunk rakni.

Érdekelnének minket olyan helyek mint új-zéland, ázsia, de nagyon drágák a repülőjegyek. Ketten mennénk.

Hogyan rakjuk egybe ezt az egészet?

2014. ápr. 13. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nos a helyzet a következő, Új-Zélandra egyszerűen nem lehet olcsón eljutni, arra bizony félre kell tenni legalább félmillió forintot, máshogy nem megy, ne feledd, hogy gyakorlatilag a világ tőlünk legtávolabb lévő országa. Ázsia már egy fokkal reálisabb cél, hiszen már Isztambul keleti fele is Ázsia. Mondjuk Iránba elmenni már elég nagy kaland, viszont mégsem kerül egy vagyonba. Az egyik dolog, amivel spórolni lehet, az az éjszakai utazás. Ez egyrészt időben is hatékony, mert a helyváltoztatásra egy egyébként holt időszakot használ az ember, így a nappalokat sokkal értelmesebben lehet tölteni. Ez egyben megoldja a szállásproblémákat is. A couchsurfing is egy jó megoldás, de azért vannak korlátai. Iránban például az emberek elég megbízhatatlanok (egyébként nagyon kedvesek), így elég sokszor előfordult az, hogy valahova megbeszéltük a szállást, majd az illető sajnálkozva közölte, hogy most ő igazából nincs is otthon, de egy hét múlva szívesen fogad minket. Ez sajnos keleten benne van a pakliban, ahol az embereknek más az időhöz való viszonya, mint nálunk Európában. Amúgy meg szárazföldön lehet néha olcsóbban utazni, mint repülővel, de ez úticélonként változó, meg kell nézni. A szárazföldi utazás mellett szól mindenképpen az, hogy ha igazi hátizsákosok vagytok, és szeretnétek az egész világot bejárni, akkor az iráni példánál maradva két opció lehetséges: Mentek repülővel, és akkor láttátok Iránt, vagy mentek végig szárazföldön, ami lehet, hogy picivel többe kerül (de az eltérés legtöbbször minimális), viszont cserébe láttad Szerbiát, Bulgáriát és Törökországot is, sőt lehet egy kis kerülővel Grúzián és Örményországon keresztül menni, és máris +5 országban jártál.
2014. ápr. 13. 20:47
 2/11 anonim ***** válasza:
elsö, te mindenkinek Iránt ajánlod :D .. Gruziát...meg isten tudja még milyen országok vannak arra. már szinte várom az ilyesfajta hozzászolásaidat.
2014. ápr. 13. 21:00
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Ha kezdő hátizsákos utazok vagytok, akkor ne Új-Zélandba vagy Iránba gondolkodjatok.

Kezdetben vegyetek célba közelebbi országokat, hogy tapasztalatot szerezzetek. Legyen inkább Görögország, Olaszország, Franciaország stb.. Ezek is szépek, és viszonylag olcsó. Közel is van, és remek tapasztalatgyűjtés.

2014. ápr. 13. 21:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Akkor akard körbeutazni a világot, ha van pénzed. Ha már az utazási költségen kiborulsz, akkor mi lesz a kajával, hirtelen kiadott költségek, stb...

Diákhitelből meg pláne nem. Vannak ezek a fapados légitársaságok, én spec. nem szeretem őket, de ilyenre pont jók, felugrotok rá elmentek pár helyre aztán hazajöttök, mivel elfogy a pénzetek és elegetek lesz az egészből.

2014. ápr. 13. 22:29
 5/11 A kérdező kommentje:

Második, jót nevettem. Kedves első, egyébként épp pár napja nézegettem a kaukázust a google térképén és leesett az állam a gyönyörű tájaktól. Szóval jó ötlet... viszont:

A szárazföldi utazás számomra is szimpatikus, viszont hátrány lehet, hogy rövid idő alatt nem nagyon lehet távoli helyekre könnyedén eljutni. (pl új zéland, vagy kelet ázsia, esetleg kifejezetten egzotikus tájak) Illetve kifejtenéd bővebben kérlek mire gondolsz pontosan? Saját autó, esetleg busz, vonat? (bicikli??) :)

Kedves harmadik. Természetesen mi is erre gondoltunk, csak szeretnénk tartani a parazsat a lelkünkben, nehogy elpunnyadjunk itt magyarországon, ezért tartunk komolyabb célokat is. Egyébként a közelebbi országok már egyszerűbbek (akár stoppal), meg az egész szóval azt direkt nem is feszegetem kérdésekben.

2014. ápr. 13. 22:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Negyedik, hát igen :)

Igazából üzleten gondolkozunk itthon, illetve ezzel párhuzamosan épp egy régi házból alakítunk egy önellátó ötthont, persze a teljes önellátástól még messze van a dolog. Így úgy tervezzük, hogy ha minden sínen halad, 1-2 év múlva sok pénzünk lesz, és a diákhitelt is vissza tudom adni, sőt, talán visszafizetni.

Gondolom az érthető, hogy nem az a fajta ember vagyok aki egy fekete audiban látja az élete csúcsát, illetve a ház, kert végeláthatatlan csinosítását is csak az állam földjére történő fölösleges befektetésnek tartom, így a kemény munkával szerzett pénzt lesz mire költeni.

De kicsit eltértem a tárgytól.

Persze függetlenül az egésztől most tényleg nincs sok pénzünk, viszont szeretnénk valami ízesebb úticéllal megkezdeni a világjáró karrierünket :) Ami mély nyomot hagy majd.

Ezért gondolkozom valami érdekes, de egyben távoli célponton, ahova nyilván drága lesz majd eljutni, de összekuporgatjuk rá a pénzünket. Viszont jó lenne a minimumon tartani a büdzsét.

Gondolom ha couchsurfinges befogadásunk lesz (és esetleg szerencsénk van és megbízható) akkor nem fog sokkal többe kerülni a kinti élet, mint egy, max két havi élet itt magyarországon, számunkra ez most körülbelül 50 ezer forint, mint élelem, utazás, valamennyi szórakozás.

2014. ápr. 13. 22:36
 7/11 anonim válasza:

"hogy ha minden sínen halad, 1-2 év múlva sok pénzünk lesz"

Miből?

Vegytiszta önellátás egyébként nem létezik.

2014. ápr. 13. 23:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Az [link] oldalain van egy olyan valasztasi lehetoseg, hogy "multi city" - probalgassatok keresgetni,

neha 3-4 ezer dollarert ossze lehet hangolni vilagkorul utat repulovel.

Bp - E. es D. Amerikai - Ausztralia - Azsia stb. es vissza Bp nehany heten vagy honapon belul

2014. ápr. 14. 05:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Szárazföldi utazás alatt buszt és vonatot értek, a saját autó már nagyon macerás, meg csak a gond van vele. Egyébként nyilván időigényes, de ne feledd, hogy az egész világot bejárni, mindenképpen időigényes vállalkozás. Amúgy azért annyira nem vészes, Budapestről Pekingbe vonattal 8 nap alatt el lehet jutni, ha jól hangolod össze az utat, és mondjuk Pekingből Vietnamba is le lehet jutni vonattal egy 4-5 nap alatt, tehát két hét alatt szárazföldön is el lehet jutni mondjuk Hanoibe. Mondjuk ez esetben nyilván a köztes országokban semmi időt nem töltenétek, ami hülyeség, de a lényeg, hogy nem lehetetlenül lassú a szárazföldi utazás. A Kaukázus országai tényleg gyönyörűek, oda mindenképpen menjetek el!
2014. ápr. 14. 06:17
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

Ez itt Vásárhelyi Orsolya irománya, ezek szerint ő is hátizsákos fiatal, én írnék neki a helyedben (akár kommentet, akár az origo-n keresztül)ő biztos tisztában van a költségekkel.

2014. ápr. 14. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!