Mit vinnél magaddal egy hátizsákos világ körüli útra?
Ez engem is érdekelne. Addig is itt egy teljes lista két arctól, akik egy évig utazgattak összevissza Ázsiában:
a hátizsák már megvan, szuahéliül beszélek meg pirézül is, szal nyelvkönyv nem kell, majd az értelmes tekintetemből egyből rájönnek, hogy fluxuskondenzátort akarok venni :)
még nem tudom pontosan, csak elszeretnék valahova kalandozni, lehet csak a megye határáig jutok, de az sem baj, majd onnan zsákos frodóval hazabaktatok.
ami mindig benne van a zsákomban:
-svájci bicska
-fogkefe
-néhány gumi (jobb ha van és kell, mintha nincs és kell)
-teafű (de minek?)
-kulacs
-füzet
-toll
-biztosító tű
-szigszallag
-iránytű, amit egy általános iskola szertárából csórtam
-kukásmellény
-ledes biciklilámpa (egy maglite-nak jobban örülnék)
-fényképező (meglehetősen nagy darab, konkrétan az utazó objektívvel van vagy 2.5kiló, + még egy akksi meg mittomén
-memória kártyák (mármint a f.géphez, nem játszani)
-13-as villáskulcs (nekérdezd minek, de egyszer biztos jól jön)
-némi gyógyszer, de már megértek egy cserére
ti mit vinnétek, és hova?
1 hónapra készülök az Alpokba. Egyenetlen talajra lightweight felszerelés, hogy 25 kiló alatt maradj. Ez drágább lesz összesen, de hosszú távon behozza az árát, már csak az anyázással elégetett kevesebb kalóriával is. A bokatörés, gerincferdülés költségeiről nem is beszélve.
Ha városokon átvezető világkörüli útra mész, akkor tök mindegy, csak pénz legyen dögivel, a hiánycikkeket helyben már bárhol megveheted, gáz esetén aludhatsz motelban stb. Alapdolgokon és pénzen kívül nem vinnék semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!