Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A barátnőm külföldön szeretne...

A barátnőm külföldön szeretne dolgozni az egyetem elvégzése után, sőt, ott is akar letelepedni. Nekem viszont itthon jó állásom van, magyar szinten jó fizetéssel és egyáltalán nem szeretnék más országban élni. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Barátnőm 21 éves, bő egy év múlva fog diplomát szerezni egészségügyi területen. Régóta dédelgetett szándéka, hogy külföldön dolgozzon, mert a magyar egészségügy, mint tudjuk, nincs rózsás helyzetben, a fizetés meg... Ezt a részét meg is értem. Nekem viszont itthon jó állásom van, magyar szinten jó fizetéssel és élvezem is amit csinálok.

Ez a nézetkülönbség azonban folyton rányomja bélyegét a kapcsolatunkra, hiszen amíg én azt várom, hogy talán majd megváltozik a véleménye, addig ő mindig azzal vádol, hogy nem követném akárhova bármi áron. Egyfolytában holtpontra jutunk. Mitévők legyünk? Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. ápr. 6. 18:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Melyek azok az egyeb, penzben nem merheto dolgok amikert kulfoldre kell koltozni? "

Mondjuk a munkakörülmények (mert nem mindenki mekibe jön felmosni aprópénzért). Korábban két multinál is dolgoztam otthon, bár a magyar cégekhez képest sokkal jobb fizetésért, bejelentve, túlórapénzzel, de mégis sokkal jobban leterhelve, mint a kinti kollégák. Nekünk létszámstop, egy ember végezte kettő munkáját, kinti kolléga lazán lelépett 5-kor. Amikor párszor kint voltam, az iroda a munkaidő végén szépen kiürült.

Most teljesen normális a leterheltségem, vannak húzósabb napok, vannak lazábbak, de teljesen emberi. Munkaidő végén kiesik a toll a kezünkből és megyünk haza a családhoz. Mindezt korrekt fizetésért.

Amikor állást kerestem, fel se merült, hogy milyen a családi állapotom/gyermekeim száma. Otthon amikor állást kerestem, akkor folyamatosan baj volt, hogy fiatal nőként majd elmegyek szülni, ha megvoltak a gyerekek, akkor majd biztos sokat hiányzom, stb. 40 felett meg már leírják az embert. A magyar cégeknél amikor voltam interjún, kisgyerekesként a leprás kategóriába kerültem, a multinál az volt a szerencsém, hogy külföldiek interjúztattak, azt nézték hogy mit tudok.

Itt meg nem is volt téma sem a korom, se a családi hátterem.

Otthon ha állást keresel, akkor vissza se böffentenek, itt a cégek nagyobb része válaszolt, minimum egy köszönjük az érdeklődését sablonlevelet, vagy bármit, nézzem a honlapjukat, 3 hónapig megőrzik, akármi. Korábban egy kérdésnél egy magyar HR-essel vitatkoztam, nem is értette, hogy miért kellene neki válaszolni minden jelentkezésre.

Vásárláskor nem tolják rám a következő cuccát a pokolba kívánva, sőt rám is szólt múltkor egy néni, hogy ne kapkodjak már. Egy-egy cuccal a pénztárnál simán előreengednek.

Vezetés dettó, ahol én lakom sokkal nyugisabb és udvariasabbak. Amikor megérkeztünk, akkor döbbenten néztük, hogy a zebra felé fordulunk és jééé, megállnak az autók. Otthon már nem is vezetek ha hazajutunk, nekem ahhoz nincs idegem.

Ha a gyerekek a zebrához közelítenek, már megállnak az autósok, otthon volt, hogy én messzebb álltam meg, ők meg nagy sokára jutottak át, mert senki meg sem állt volna.

Nem mondom, hogy itt mindenki szent és senki se hülye vagy bunkó, de napi szinten sokkal élhetőbb a környezet.

Iskola: dettó. Van pár dolog, ami nem tetszik, de összességében sokkal több pozitív visszajelzést kapunk, nincs az az állandó kapkodás és leterheltség, ami otthon.

2014. ápr. 29. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!