Melyiket válasszam? Jövő nélkül itthon, de befejezve az egyetemet, vagy külföld biztos állással, és az egyetem félbehagyása?
Figyelt kérdés
Még 1,5 évem van hátra az egyetemből. Most van egy biztos külföldi álláslehetőség. Ha elfogadnám, most kellene kimennem külföldre, és abba kellene hagynom az egyetemet. Ha maradnék, akkor meg... Hát azt szerintem tudjátok, hogy manapság milyen itt az élet. Nincs semmi munkalehetőségem, pedig a leendő diplomám mellett (amivel szintén nem mennék semmire) van OKJ-m is, de azzal sem tudok elhelyezkedni.2014. márc. 31. 14:24
1/9 anonim válasza:
Sajnos épp a lényeget hagytad ki: mi az a bombabiztos állás külföldön? Szakmádba/eddigi tanulmányaidba vág? Ha igen, akkor gyorsan vállald el, az egyetemet majd befejezed később, vagy ha nem, hát nem, manapság sokan többre mennek az álláskeresésnél, ha pár év gyakorlatot tudnak felmutatni, mint ha a friss diplomájukat lobogtatják, persze az ideális nyilván egyszerre mindkettő lenne.
Ha viszont a külföldi meló kulimunka, akkor hagyd ki. Mosogatni, pizzát kihordani, gyorsétteremben bohóckodni később is lehet, akkor inkább tanulj, aztán majd meglátod.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem vág a szakmámba, de már voltam gyakornok olyan helyen Mo-n (több helyen is), ami a szakmámba vág, és az ebből szerzett tapasztalataim által már rég eldöntöttem, hogy én biztos nem ezzel szeretnék foglalkozni. Az egyetemre tulajdonképpen szülői nyomás miatt járok már csak, de a diplomát már le szeretném tenni, hogy ne az legyen, hogy feleslegesen fizették az egyetemet. Külföldön nem a szakmámba vágó állást fogadnék el, ha elfogadnám, de ezáltal lehetőségem nyílva arra, hogy 1-2 éven belül azt csináljam, amit tényleg akarok, ráadásul azzal nagyon jól is keresnék...
2014. márc. 31. 14:42
3/9 anonim válasza:
Ha már bemesélted magadnak a hülyeséget, hogy itthon semmi lehetőség, akkor menj.
4/9 A kérdező kommentje:
3-as válaszoló, megkérdezhetem, hogy Te mit dolgozol?
2014. márc. 31. 14:56
6/9 anonim válasza:
Nem ártana tudni a diploma milyenségét, attól, hogy itthon még nem sokat ér, külföldön még igenis számíthat a jövőben, persze csak akkor, ha nem középkori koreai irodalomból szerzed.
7/9 anonim válasza:
Nos, ha ez egy közvélemény-kutatás lenne, akkor ezt hívnánk manipulatív kérdésfeltevésnek. A kérdésed úgy van feltéve, hogy igazából ha szigorúan erre a kérdésre kéne válaszolnunk, akkor csak azt lehet, hogy persze hagyd ott az egyetemet, és menj ki külföldre dolgozni. Tehát nyilván már eldöntötted, hogy mit fogsz csinálni, ez a kérdés csak azért lett kiírva, hogy másoktól megerősítést nyerj, illetve ha valami miatt mégse jönne össze külföldön a tuti fényes jövő meg a tejjel-mézzel folyó kánaán, akkor legyen mire fogni, hogy miért is nem te vagy a hibás. Ezt erősíti az, hogy igazán konkrét dolgot se a tanult szakmádról, se a felajánlott munkáról nem vagy hajlandó elárulni, ez azt sugallja, hogy ha azokat ismernénk, akkor jelentősen máshogy válaszolnánk, ami meg ugye nem cél. Miután a kérdés valótlan állításokat takar, így nem lehet rá rendesen válaszolni Nézzük csak:"itthon jövő nélkül" Minden ismerősöm, aki AKART el tudott helyezkedni Magyarországon, és ha nem is jár minden évben a Bahamákra, de jól elvan. Magyarország egy jóléti állam, tudom, hogy ezt a sok károgónak nehéz feldolgozni, de így van, ettől még persze lehet, hogy máshol jobb (mint ahogy Norvégiában is jobb élni, mint Németországban). Másik "külföld biztos állással" megint egy óriási csúsztatás, külföldön sem biztosak az állások, a cégek ugyanúgy tönkre mehetnek, ugyanúgy kitehetnek az utcára egyik napról a másikra. Lehet, hogy picivel kisebb az esélye, cserébe viszont ott nagyobb a kockázatod, mert ha megtörténik nincsenek a közelben család meg barátok, hogy segítsenek. Mivel azonban a választ már meghoztad, ezért jó utat, és sok sikert kívánok.
8/9 anonim válasza:
fejezd be a sulit
ha most lenne állásod lesz másfél év múlva is
9/9 anonim válasza:
A #7 válasz - bármennyire nem tetszik - a valóban használható lenne számodra. Szülői nyomásra kezdtél egyetemre járni. Most is a nemszeretem iskolát járod, pedig sok változtatási lehetőség van. Vannak néhányan, akik így vagy úgy, rájöttek, hogy más irány jobban fekszik nekik. Előfordul, hogy az ember 18 éves korában nem jól dönt, vagy nem ő dönt. De te nem váltottál, te mások véleményét várod, hogy nem kelljen döntened. Sok problémád lesz az életben, ha nem kezded megtanulni a felelős döntés kellemes ízét. Még ha néha fájdalmas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!