A barátnőm külföldön szeretne dolgozni az egyetem elvégzése után, sőt, ott is akar letelepedni. Nekem viszont itthon jó állásom van, magyar szinten jó fizetéssel és egyáltalán nem szeretnék más országban élni. Mit tegyünk?
Barátnőm 21 éves, bő egy év múlva fog diplomát szerezni egészségügyi területen. Régóta dédelgetett szándéka, hogy külföldön dolgozzon, mert a magyar egészségügy, mint tudjuk, nincs rózsás helyzetben, a fizetés meg... Ezt a részét meg is értem. Nekem viszont itthon jó állásom van, magyar szinten jó fizetéssel és élvezem is amit csinálok.
Ez a nézetkülönbség azonban folyton rányomja bélyegét a kapcsolatunkra, hiszen amíg én azt várom, hogy talán majd megváltozik a véleménye, addig ő mindig azzal vádol, hogy nem követném akárhova bármi áron. Egyfolytában holtpontra jutunk. Mitévők legyünk? Köszönöm előre is a válaszokat!
'hiszen amíg én azt várom, hogy talán majd megváltozik a véleménye'
miert valtozna meg, a te ket szep szemedert maradjon itthon ehberert dolgozni?
'ő mindig azzal vádol, hogy nem követném akárhova bármi áron': na o se jobb a deakne vasznanal, epp erzelmi zsarolassal probal ravenni, hogy menj te is vele.
szerintem most van itt az ideje, hogy szetvaljatok, mielott csaladot alapitotok es a gyerekeitek sinylik meg.
Menjetek kulfoldre, beszeljetek hasonlo munkakorben ott dolgozo magyarokkal, keressetek kapcsolatokat ilyenekkel.
Ha ezek utan sem ertettek egyet akkor valoszinu nem lesz tartos a kapcsolatotok.
Mennyit keresel te? És ő mennyit fog? Ennyi a kérdés csak. 22 évesen biztosan nem lesz orvos. Ha valami gagyi ápoló dolog, akkor ha neked jó munkád van, nem éri meg eldobni. De ha a jó fizu alatt a bruttó 200-at érted, akkor menjetek inkább.
De szerintem a legegyszerűbb ha szakítotok és mindenki csinál amit akar!
Igen, szó volt már korábban is arról,hogy kimegyünk és nekem is olyan fizetésem volt, hogy kilátástalannak éreztem az itthoni jövőnket havi nem egészen 100 ezer forinttal.
Az utóbbi egy évben azonban nekem összejöttek a dolgok (most 300 nettó körül keresek havonta), míg benne most tudatosult, hogy nemcsak külföldön akar dolgozni, hanem letelepedni is. Én csak ezt az egyet nem akarom.
Én nem akarom azt, hogy miattam lemondjon mindenről, mert kb. ötszörösét keresné határon túl mint itt. Többet is mint én, de engem ez se zavarna.
Ha kell, megvárom itthon, vagy közelebb költözünk a határhoz, ha pl. Ausztriában talál magának munkát. Végső esetben kimegyek vele max. 2-3 évre, tényleg feladva mindent, majd hazaérve újra kezdenénk mindent. De nagyobb kompromisszumot nem tudok kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!