Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Megválaszolnád nekem a nyaralá...

Megválaszolnád nekem a nyaralás és étkezés közvéleménykutatásomat?

Figyelt kérdés

Dolgozatot írok, és kellene pár hiteles adat.

Szóval az lenne a kérdésem hozzátok, hogy aki volt külföldön (akár többször is) körübelül hány százalékban fogyasztott legalább egyszer az adott ország tipikus ételeiből. Van-e olyan aki mondjuk azért ment nyaralni valahova, mert pl mondjuk imádja a kínai kaját, ezáltal a kínai szokásokat, és elment Kínába. Szóval befolyásolta-e a választást az ottaniak érkezési szokása.

Még egy kérdés, mennél-e olyan országba, ahol polipot, medúzát, esetleg bogarakat vagy más számodra nem kedvenc ételeket fogyasztanak?

Várok mindenféle ehhez kapcsolódó véleményt, történetet. Igazán sokat segítenétek!

2009. dec. 14. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig meg szoktam kóstolni a helyi ízeket, bár a Kínait pont kihagytam. (Ha láttad volna a viszonyokat, nem kérdezed meg, miért?) Vagyis azt sem hagytam ki teljesen, csak egy külföldieknek szánt "jobb" helyen tettem, a teljesen adekvát, echte kínai-kínait (amit a helyiek esznek, és ahol azt teszik), nem vállaltam be.

Sőt, ha jónak találom, és olyan, hozok haza a többiek okulására is. Sajnos nagyokat mellé lehet fogni, különösen az olcsó helyi üdítők bírnak nagyok rettenetes ízűek lenni.

Bogarat, medúzát még nem ettem, csigát, kagylót, tengeri herkentyűt stb. már igen, ha jól vannak elkészítve finom mind.

Viszont megint nem vettem rá magam, hogy Dél- és Közép-Amerikában nyersen rágcsáljam a cukornádat, pedig a helyi gyerekek szeretik. (A fogukat nem szabad nézni, milyen.)

2009. dec. 14. 13:10
 2/12 A kérdező kommentje:

Huh köszönöm, nagy segítség vagy. :)

Lehetne még annyi kérdésem, hogy elmennél csak azért egy országba, mert ki akarod próbálni a helyi ízeket, amiket esetleg ismersz és szeretsz itthonról, de ott helyben a származási helyről meg akarod ízlelni? (és persze tegyük fel, hogya pénz nem akadály)

2009. dec. 14. 13:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Egyébként sok újdonságot írtál, máris bővült a személetem.
2009. dec. 14. 13:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Helyzettől függően szoktam megkóstolni a helyi kajaremekeket, általában azonban mindig kerítek sort rá.

Nem, soha nem volt olyan, hogy a kaja miatt menjek el egy bizonyos országba (szerintem ez már átmegy a hülyeség kategóriába), sok minden fellelhető már itt nálunk is pl. kínai kaja. Csak ezért biztos nem fogok sehova utazni.

Igen, mennék olyan országokba, mert valószínű ott is kapható olyan étel, amit én is szeretek, és nem csak polipon élnek :P

2009. dec. 14. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Miért ne? Ha sem pénz, sem szabadidő nem korlátozna, feltétlenül. Ez pont olyan jó ok, mint a síelés, vagy a tengerpart, esetleg a romok. :)
2009. dec. 14. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:

eddig 4 voltam nyaralni görögországban, és szinte minden vacsorára tintahalat ettem. egyszerűen annyira imádom!

és csak ott készítik el jól :) a görög kaja ízletes, és változatos, valamint egészséges is.

persze nem azért mentem oda, hogy degeszre zabáljam magam, hanem mert szeretem az országot, rengeteg szép táj van, a tenger gyönyörű, és az emberek is kedvesek :)

arab országokban állítólag elég kockázatos büfékben, helyi kis éttermekben enni, mert nem a mi gyomrunknak való. édesanyám volt tunéziában, törökországban, egyiptomban, és mondta, hogy akármennyibe is kerül, ő all inclusive ellátást kér a hotelben, mert nem szeretné, hogy valami baja legyen a helyi kajától. persze meg lehet kóstolni, de én sem bíznék meg benne...

indiába is szívesen elmennék, csak hát elég borsos ára van. a kajájuk érdekel, de inkább a látványosságok miatt utaznék :)

2009. dec. 14. 13:43
 7/12 anonim ***** válasza:
jaj bocs 4x :)
2009. dec. 14. 13:44
 8/12 A kérdező kommentje:

De rendesek vagytok! Köszönöm az infókat!!

Ha nekem lenne annyi pénzem és időm, tuti átruccannék Olaszországba megkóstólni egy igazi pizzát. Imádom a pizzát. :) De persze az is egy vélemény akinek ez túlzás, de ezt is beleírom a dogámban. Nem akarok egyoldalú lenni.

2009. dec. 14. 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretek utazni, sok országban voltam már, és bár a motiváció soha nem az volt, hogy megkóstoljam a helyi kajákat, hanem, hogy az adott országot lássam, azért ha lehetőségem volt rá, igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Sajnos mivel egyetemista vagyok, ezért sokszor nem volt rá egyszerűen pénzem, de azért ha volt mindig ettem valami helyit(vagy megkóstoltam egy helyi piát, hol mit). Az olasz pizzát pl imádom, ahhoz már többször volt szerencsém, de ettem már török kebabot, vagy ukrán borscs-levest is, és valami görög lepényszerű túrós sütit, aminek a nevére már nem emlékszem, de fincsi volt. Szintén Ukrajnában vettem rákos- meg kaviáros csipszet, hát elég érdekes volt, de nem mondanám rossznak, Tallinnban ettem rákos-szószos szendvicset, aminek a nevére már szintén nem emlékszem, egyrészt mert éjjel 2 volt, és már 2 napja nem aludtam akkor, másrészt, ezek az észt szavak teljesen megjegyezhetetlenek,és kimondhatatlanok nekünk.

Érdekes volt, az is, hogy ugyanazt az ételt, mennyire máshogy készítik az egyes országokban, nekem a gyros/kebab(ugye ez a kettő ugyanaz, csak más nyelven), volt olyan étel, ami annak ellenére, hogy elvileg nagyjából hasonlónak kéne lennie, mindenhol kicsit máshogy csinálták. Bécsben pl egy nagy lapos kenyér negyedébe rakják, sok hús, és kevesebb zöldség van benne, törököknél elég minimál kebabot ettünk, ott is kevesebb zöldség volt benne, viszont valami lapos tésztába csavarta(mint itt Pesten is sok helyen), Luganskban(kelet-Ukrajna, szinte már Oroszország), sokkal hosszúkásabbra csavarta ugyanezt a laptésztát, viszont gombát és sültkrumplit is tett bele, kevesebb volt a zöldség, viszont sűrűbb a szósz. Vilniusban szintén lapos tésztába csavarás volt, volt benne sültkrumpli is, de amúgy ez nagyjából megfelelt annak, ami Magyarországon van. Erdélyben, Segesváron meg megkérdezték, hogy kérek-e bele kecsapot meg mustárt, amit persze én nem kértem, de úgy látszik ott azt is szoktak bele tenni.

2009. dec. 14. 15:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Én ha valahova nyaralni megyek, mindig megkóstolom a helyi specialitásokat. Még mielőtt elindulnék böngészek a neten, nem szeretném, hogy akkor döbbenjek rá, hogy lemaradtam valamiről, amikor hazaérek... Ahol infókat találok egy-egy országról, ott általában a helyi specialitásokkal is foglalkoznak, mit érdemes megkóstolni, stb. Általában a számomra szimpatikusabbakat meg is kóstoltam, bár szűkös a keretünk, így inkább olyan helyre megyünk, ahol tudunk magunkra főzni, de egy-két ebédre nem sajnálok annyi pénzt, hogy megkóstolhassuk a helyi ételeket.

Attól, hogy tudom valahol képesek bogarakat, csigákat, polipokat megenni, még szívesen megnézném a helyeket, ellátogatok az országba, bár megkóstolni nem hiszem hogy lenne gusztusom! :)

A konyha jó dolog, én pedig szeretek enni, sokszor próbálok receptet is begyűjteni, ha ízlett az étel :)

2009. dec. 14. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!