Van rajtam kívül még olyan aki elmúlt 19 éves és még nem volt külföldön?
Több ismerősöm is van aki már bejárta fél európát, már 2 évesen külföldön nyaralt de én még soha nem jártam külföldön pedig sok helyre már útlevél se kell.
Lehet hogy azok közül akik a '70es '80as években született
van olyan aki huszonéves korában járt először külföldön de akkor még nem nem lehetett útlevél nélkül menni sehova de manapság már más a helyzet.
Néha cikinek érzem és csak hallgatok amikor mások a külföldi élményeikről mesélnek hogy nyáron hetente mentek külföldre stb.
19 évesen eddig egyszer voltam Szlovákiában.
Akkor is 8 éves koromban egy iskola által szervezett kirándulás keretében. Fél napot töltöttünk el ott.
Bár ha úgy vesszük felvidék is Magyarország része, szóval akkor még én sem voltam külföldön. :D
Nyaralni, illetve családdal én is egyetlen egyszer voltam. 11 és 13 éves koromban németbe mentem sulival cserediáknak egy hétre aztán 14 éves koromban voltam horvátban nyaralni egyet anyuékkal. Életem legszebb élménye, amikor először láthattam a tengert, még meg is nyaltam hogy tényleg az-e. :) Tavaly ismertem meg a szlovák unokatesómékat így azóta náluk is voltam már egy-egy hétre. Illetve Csehországot és Svédet is megjártam, ami megint csak fillérekből jött ki. Táborozni mentem, a cseh kiruccanásra kb 20 ezret szántam, és 3 hétig voltam kint. Szerencsémre, ha a szüleim nem is tehetik meg, azért nagyon fontosnak tartják, hogy az ilyen lehetőségeket megragadjuk, és lássunk tesómmal minél több világot. Ezt tisztelem és becsülöm bennük, rendes spanyol, olasz, portugál vagy akármilyen nyaralásra sosem volt pénzünk, és valószínű nem is lesz, csak sulival vagy nemzetközi táborozóként jártam külföldön, azt az egy horvát hetet leszámítva, de abban már biztos vagyok, hogy ha tehetem később biztos befizetem a szüleimet egy luxus útra ha már saját keresetem lesz :)
Nem tartom gáznak hogy nem jártál még külföldön, abszolút! Viszont tény hogy tényleg fillérekért el lehet már jutni bárhova, és kb 15 ezerből vígan eltengődhetsz egy hétvégét, ha nincsenek nagy igényeid, még ha szállást is kell fizetned. Én erre költöm mindig az összes megspórolt pénzemet és még nem bántam meg, sőőőt...! :)
(Az egészből a szabadkai piacot kihagytam, mert az kb 60 km-re van tőlünk, és ott több a magyar mint a szerb :))
ez hülyeség, h pénzkérdés. vannak nálam sokkal csóróbb emberek is, akik bejárták fél Európát.
haverom, kb 0fttal vágott neki írországnak. stoppolt. nagyon kemény srác, kinn van 1 éve, ott melózik, jól van :)
a másik meg: 19évesen már nyugodt szívvel lehet nyáron dolgozni, last minute-ban görögo 30e ft busszal 1 hétre, és kb uennyi költőpénz elég. 60 ropit még a tescoban is megkeresel, ha takarítasz...
az utazáshoz nem elsősorban pénz kell, hanem találékonyság. bécsbe se horror kimenni, tényleg vannak párezer ft-os utak, egy napot ott tölthetsz, és voltál külföldön.
én először 12 évesen voltam, de sajnos csak annyira emléxem, hogy nagyon szép kék volt a tenger.
ha idősebb korodban mész nyaralni, akkor sokkal jobban megmarad benned, sokkal jobban értékeled.
nem vagy lekésve semmiről. inkább gyűjtsd össze a bátorságodat (meg némi pénzt :) és vágj bele!!! most kell élvezni az életet!
előző vagyok, még egy komoly dolog jutott eszembe:
egyik volt csoptársam AMERIKÁBAN volt kinn 2 hónapot önkéntesként. gyerekekre kellett vigyázni, de kapott költőpénzt, és a végén 1 hét szabit. elmentek New Yorkba, utaztak jobbrabalra :) na, és ehhez nem iagzán pénz kellett, hanem szorgalom és bátorság.
Közel a 30-hoz,bár határátkelőhelyen dolgozom,de még a szomszéd országban sem voltam.
Nem ciki,szerintem.
Kösz a válaszokat, nem gondoltam volna hogy ennyien írtok.
Nekem egyszer lett volna lehetőségem külföldre menni a sulival csak sajnos a tanulmányi átlag miatt az ofő nem engedte( ő szervezte), így sajnos lemaradtam róla, következő évben meg nem mentek.
Egyszer majd a piramisokat néznem meg, meg Londonra lennék kíváncsi mert a képek alapján nem lehet rossz. Londonba még útlevél nélkül ki tudnák menni mert hát ugye az amúgy sincs nekem.
Egyedül nem mernék nekivágni egy útnak se, a szülők meg nem hajlandóak kimozdulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!