Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyennek látnak minket a...

Milyennek látnak minket a külföldiek? Milyenek vagyunk mások szerint?

Figyelt kérdés

Az ide látogatók,az itt hosszabb-rövidebb ideig élők,a letelepedők valamint azok aki bárhol a világban találkoztak már magyarokkal?

Mi a véleményük ólunk,a mentalitásunkról, a szokásainkról,az országról, a politikánkról?

2014. febr. 3. 22:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
borulatoak az emberek es sokat panaszkodnak
2014. febr. 4. 00:48
 2/16 anonim ***** válasza:
13%
A nyugatiak lenéznek, a keletiek fölnéznek rá
2014. febr. 4. 07:36
 3/16 anonim ***** válasza:
14%
Lusta, koszos, trágár, bunkó, írigy, rosszindulatú, agresszív, tolvaj népség
2014. febr. 4. 07:37
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
*ránk
2014. febr. 4. 07:37
 5/16 anonim ***** válasza:
13%
Hát nem hiszem hogy a Románok felnéznének ránk.A többi ország véleménye pedig hogy a mentalitásunk pocsék,irigyek vagyunk,álszentek,rasszisták stb…
2014. febr. 4. 11:57
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

Akik a válaszokat írták azok a maguk gondolatát írták le?? Mert egyetlen egy külföldi sem gondolja ezt rólunk..

Én külföldön dolgozom évek óta, és minden évben amikor hazalátogatok Magyarországra mindig meghívok egy külföldit nyaralni.

tavaly egy kedves angol házaspár nyaralt velünk.

Ők a következőt mondták

- Tetszik nekik az ország, mert szerencsére nem nyugatiasodott el. Megmaradtak a magyar jellegzetességei. Mindig mondják, hogy a legtöbb országban az a gond, hogy túlságosan nyugatias akar lenni a nyugati turistáknak, holott ők nem a saját megszokott környezetükbe akarnak menni, hanem az ország kultúráját, szépségét akarják látni

- A világ legjobb ételei nálunk vannak.

- Mivel semmivel sem koszosabb vagy büdösebb Párizsnál, Londonnál, sőt a nyomába sem ér Egyiptom koszosságában Budapest, így inkább tisztának tartják más országok városaihoz képest.

- Szerintük a magyarok vendégszeretők, de tényleg komornak, szomorúnak látnak pár embert. Mondjuk Balatonon, Egerben pezsgett az élet, kimondottan vidámság volt.

- politika nem érdekli a külföldieket, mivel nem élnek benne, meg hát nekik is megvan a maguk pocsék politikája.

- divatosnak, szépnek tartják a magyarokat.

- Odavoltak a termálfürdőkért, strandokért

Mivel nagyon tetszett nekik Magyarország idén is el akarnak jönni, sőt már befűztek más angolokat is, hogy muszáj elmenniük..

Hívtam vendégként amerikai barátokat is

- ők is odavannak a ennivalóért és a rengeteg fürdőkért, termálvizekért

- az amerikai barátok szerint egy picinyke országban az összes gyönyörű látnivaló egy helyen van. Budapestet imádták (nyilván nem a gettoban voltunk)

- ők jópofának tartották a magyarokat, és mindig azon mosolyogtak (ezt az angolok is mondták) hogy a magyarok mennyire szeretik tesztelni az angolságukat..

- tetszett nekik a sok színes egyéniségű ember..

Az olasz barátaink szerint ahogy ők mondták.

- ti olyanok vagytok mint mi, csak a házaitok más..Ha beszéltek mintha állandóan káromkodnátok..

Érdekes ők többnyire olaszos ételeket fogyasztottak, és volt amire azt mondták.."húúúhha ez jobb mint otthon"

Politikáról egyikkel sem beszélgettünk.

Szóval a sok rosszindulatú megjegyzés amit itt leírtak szerintem a saját gondolataik..

Azért mert ti így gondoljátok, egy külföldi aki nem él ott, messze nem így gondolja..

Tudod ez olyan amikor megkérdezik egy magyar, hogy mondja el mi a véleménye Angliáról, Londonról. A legtöbb aki sosem járt ott csak a tévében látta vagy ha volt is csak nyaralni az gyönyörűnek, érdekesnek, az angolokat kedvesnek tartaná. Pedig a valóságban nem így van. London koszosabb mint Budapest. Nagyobb a bűnözés az arányaikhoz is képest. Az angolok nem kedvesek, hanem távolságtartók, kimértek. A politika itt sem rózsás, nem hiába vannak tüntetések. Sok angol ugyanúgy el van keseredve az élete miatt mint bárhol bárki. (nem hiába élnek Spanyolországban a legtöbb angol)

(hogy ezeket honnan veszem? Kint élek lassan 10 éve, ismerem az ottani életet is)

2014. febr. 4. 12:21
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Még valamit.

A legtöbb ország mint például Anglia, USA, Chille (innen is jöttek velünk nyaralni) azt se tudja hogy létezik olyan ország, hogy Magyarország. Akkor hogy a fenében tarthatnának rasszistának, rosszindulatúnak, irigynek a népünket???

2014. febr. 4. 12:23
 8/16 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván a vendéglátók, pincérek, idegenforgalomban dolgozók kedvesek és mosolygósak minden országban. Ebből egy külföldi nem tudja még meg, hogy milyen ott az átlagember.
2014. febr. 4. 16:16
 9/16 anonim ***** válasza:
21%
Ezt csak a degenerált nyugati média sulykolja az emberekbe, hogy a magyarok rasszisták. Akármerre jártam, mindenhol amikor meg tudták, hogy magyar vagyok megörültek, elkezdtek mondani magyar földrajzi neveket meg sajátosságokat! Abszolút képbe voltak. És az idelátogató turistákkal kapcsolatban is csak pozitív tapasztalataim vannak, sokat szoktam beszélni külföldiekkel szórakozóhelyeken, mindenki csak elismerően beszél Magyarországról és a magyarokról. Nyilván vannak kivételek, az olyan ember véleményére meg felesleges adni, aki soha életében nem járt még Magyarországon, és az alapján ítél meg minket, amit a tv-ben, vagy innen-onnan lát vagy hall rólunk.
2014. febr. 4. 16:26
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Akartam is kerdezni, hogy vajon az elso par kommentelo kulfoldi, hogy ilyen jol ismeri a kulfoldiek velemenyet a magyarokrol?

A ma 12:21 valaszolo fejen talalta a szoget. Aki csak a negativumot irja, az a sajat gondolatait vetiti ra a magyarokra es ugy allitja be, mintha minden kulfoldi igy gondolkozna rolunk.

A kulfoldiek pedig, ha nem ismerjuk oket szemelyesen es nem kerdezzuk meg, nem tudjuk mit gondolhatnak rolunk es ezert nem tul okos talalgatni, mert a sok felreinformalas veszelyes.

En is kulfoldon elek es csak a helyiek viselkedesebol szurom le, hogy vajon mit gondolnak rolunk mint nep. Amikor megtudjak, hogy magyar vagyok, azok akik mar jartak nalunk mindig orommel kezdik meselni, hgy hol voltak es hogy milyen szep volt. De az itteni magyarokkal is meg vannak elegedve. Epp tegnap meselte a fogorvosom, hogy a fodrasza budapesti es soha egyik fodrasz sem tudta olyan tokeletesre megcsinalni a hajat mint a magyar fodrasza :)

Volt kulfoldi elettarsam, akarhanyszor vittem Magyarorszagra, mindig el volt bovulve. Baratkozott idegenekkel, olvasott, nezett, erdeklodott, latszott rajta hogy tettszik neki az orszag, a kultura, az emberek. Es nemcsak en miattam, mert amikor szakitottunk tovabbra is megmaradt a Magyarorszag irnat erzett szeretete.

2014. febr. 4. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!