Angliából szeretnék hazaköltözni a családommal. Hogy
kezdjek hozzá?
Figyelt kérdés
A dolog kicsit komplikált. 2 gyerekem van egy 3 és egy 4 és fél éves. Lassan 3 éve éllünk idekinn. Azért jöttünk ki, mert lényegében az egész család itt él már és még 3 éve megérte. De mostanában ugyanolyan az életünk mint anno volt odahaza. Fizetéstől-fizetésig. Sajnos a támogatásokat is minimálisra csökkentették és a gyerekek lassan ovikötelesek és egy keresetből nem lehet megoldani ezt, mert itt elég igényesen meg kell fizetni az oktatást, az egyenruha, meg egyéb kiadások. Magam képtelen vagyok megtanulni a nyelvet, hiába hasalok rajta már 3 éve és nyelvtudás hiányában nem igen találni munkát. A férjem is fele annyit keres mint 3 éve. :( honvágyunk is van és a gyerekeimet is rendes magyarnyelvű óvodába, iskolába szeretném járatni. Szóval eldöntöttük, hogy most egy éven belül hazaköltöznénk. Zéró munka, zéró lakás. Itt pedig van egy berendezett 3 szobás albérletünk. Haza kéne juttatnunk minden bútort, lakást keresni és munkát. Mindezt innen kéne megoldani, hogy mire haza mennénk késszen várjon minden. Barátok, rokonok nincsenek odahaza, akiben megbíznánk és segítene. Így hogy tudnám megoldani. Megpályázhatok állást így külföldről? Albérletet tudok intézni innen? Az ország melyik részébe lenne érdemes letelepedni, most főképp a munka miatt!? Vagy a fővárosban könnyebb munkát találni? És még van egy kis bibi. Amikor kijöttünk, felmondtam a családi pótlékot Magyarországon. De valami hiba adódhatott, mert a mai napig utalják. Én sosem gondoltam volna hogy valaha hazajutok ezért bevallom, rendszeresen felvettem a gyerek után járó családit. Ezt hogy tudnám elrendezni, mert egyben nem tudom kifizetni a 3 évi jogtalanul felvett összeget. Szerintetek lehet részletfizetést kérni, vagy hogy akkor további 3 évig nem igényelném odahaza? Nem szeretném hogy ez miatt lecsukjanak ha haza megyek. Nem tudom az ilyen ügy milyen következményekkel jár. Szóval ezek lennének a kérdéseim. Örülnék ha valaki tudna tanácsot adni ezekbe a dolgokba. Köszönöm.
"Egyedül nem repülhetek 2 gyerekkel, mert 1 gyerek mellé 1 kísérő kell, 2 mellé ugye 2."
A repülés nem gond két gyerekkel, nagyon sokszor repültem két kicsivel egyedül, az a legkevesebb. Az emberek többsége segítőkész, ha szükség van rá. A hazaköltözéshez sok sikert kívánok, ha megvan a kellő elszántság, minden jól alakul majd! Magyarországon itthon vagyunk, ez a hazánk. Nekem óriási önbizalmat ad ez a tudat, és az, hogy tudom milyen egy másik országban az élet. Én tavaly ősszel költöztem haza két gyerekkel és egy porcikám se kívánkozik vissza. Csak öntudatosabbnak, határozottabbnak kell lenni itthon is, például a munkáltatókkal szemben - a külföldi élettapasztalat ezt szerencsés esetben megadja.
2014. jún. 19. 21:03
32/33 anonim válasza:
Szia!
Hazaköltöztetek már,vagy még kint vagytok?
Egyébként Magyarország melyik részéről költöztetek ki?
2014. nov. 18. 13:58
33/33 dorinabako válasza:
Mi is szeretnenk hazakoltozni a kozeljovoben. Mi 5 eve elunk Angliaban. Minden dragabb lett es minimal bernel soha sem kerestem/tunk tobbet. Sokan szepitik az itteni helyzetet.
Nekunk 2 gyermekunk van. 9 es 6 eves. Nem igazan tudom hogy mi lesz veluk (foleg az idosebbel) a suliban. Itt jatszva tanulnak MO-n pedig eleg szigoru a rendszer. Nem akarom tonketenni lelkileg oket. Olvastam az otthonoktatasrol vagy a Komplex instrukciós programrol (jatszva tanulas).
Egyebkent bizony nem keves penzbe kerul itt az elet. Nem is csoda hiszen ez itt a Vad Kapitalizmus. Itt minden a penzrol szol es nem az emberrol. Itt meg a levegovetelre is TAX van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!