Angliából szeretnék hazaköltözni a családommal. Hogy kezdjek hozzá?
Én át tudom érezni a kérdező problémáját, minket egyedül az tart még itt hogy jó állásom van és tudunk félretenni. Ha nem kapom meg ezt a munkát akkor februárban mi is megyünk. Hiába London, ha európai körülmények közt akarsz élni akkor iszonyat pénzek mennek el lakhatásra.
A másik meg hogy gyerekkel még nehezebb lehet, szóval én értem miről ír a kérdező. Lehet hogy otthon is csak elvegetál, de legalább otthon van olyan környezetben amit szeret.
"Lehet hogy otthon is csak elvegetál, de legalább otthon van olyan környezetben amit szeret."
Ezzel az a baj, hogy otthon a gyerekek bekerülnek a közoktatásba, ő örül, ha munkát kap - gürizik mint az állat a vacak fizetésért, megbecsülés, udvariasság a mindennapokban nem létezik... és akkor eljut oda, mint néhányan, hogy már otthon se jó.
Azt megértem, hogy ott nem érzi jól magát, viszont otthon kisgyerekes anyukaként, családtól távol, lakás nélkül, munka nélkül nem lesz könnyű. Ha talál is állást a férjével, ki lesz a gyerekekkel, ha betegek? Hogyan ér oda 5-ig az oviba? Ráadásul milyen munkát fog kapni? Sajnos ahogy írt magáról, nagy fizetésre nincs sok esély, mert még az angol sem megy. Még azt sem lehet mondani, hogy 3 év alatt perfekt megtanult angolul, és akkor Pesten kaphat egy jó állást... ezt jól meg kell gondolni, kiszámolni, hogy megéri-e.
Állást onnan messziről nem fog tudni intézni, albérletet sem.. főleg, hogy a kisgyerekeseket nem is szeretik, nem könnyű velük albérletet találni.
Ha már visszaköltözés, én tuti nem indulnék így haza. Ha más lehetőség ott nincs, akkor mivel úgyis ott a család, megpróbálnék a gyerekekkel valamelyikükhöz egy szobába becuccolni pár hétre, apuka menjen haza, keressen állást, albérletet, ha az megvan, akkor menjenek utána.
Albérletben (Bp.) tudok majd segíteni. Keresésben is, meg ingyen tanácsokkal is.
Pl.: " Albérletet könnyen kaphatsz, ha kifizeted a 2 havi kauciót. De onnan bármikor elküldhetnek. "
Ilyen hülyeségeknek pl. nem kell bedőlni. Be tudod biztosítani magad és érdemes is főleg gyerekesként. Ha meghallgatsz, soha sehonnan nem tesznek ki jogtalanul. (max. jogosan)
Mielőtt hazajönnél 2-3 hónappal előtte érdemes a keresést indítani. Hivatásos közvetítők ingyen segítenek. Pénzt ne fizess albérleti listákért, ezek kamu cégek.
14: "Be tudod biztosítani magad és érdemes is főleg gyerekesként."
Na épp ezért ki sem adják kisgyerekesnek, nincs mit bebiztosítani, ha szóba sem állnak vele. Nagyon sokan panaszkodnak, hogy gyerekkel nem könnyű megfelelő albérletet találni.
ma 23:46
Na akkor én mesélek. Hasonló okok miatt mi júniusban mentünk haza. 3 évig éltünk Angliában. Az elején a férjemnek jól fizető állása volt, majd dolgozó csökkentés miatt lapátra került. Utána már csak minimálbérnél kicsivel többet fizető állások lettek, azok is határidősek.
Én diszlexiám miatt képtelen vagyok angol nyelvet tanulni, és 3 év alatt jó ha alapszintig eljutottam. De ez a nyelvtudás kevés volt, hogy akár takarítónak felvegyenek.
Így 1 fizetésből éltünk 3-an, mert ugye gyerek is van..Végül úgy döntöttünk, hogyha amúgy is fizetésről fizetésre élünk, akkor legalább éljünk barátok, család közelében. Júniusban nehezen de hazamentünk. Előbb én mentem haza, mert én nem dolgoztam kint. A férjem maradt mert legalább volt bevétel.
Majdnem 1 hónapig a húgom fogadott be minket.1 hónap alatt simán találtam lakást. Sőt volt bőven válogatni való..Szóval nem igaz, hogy gyerekkel nem adnak ki albérletet.. Majd elkezdtem munkát keresni. Tipográfus, és könyvkötő végzettségem van, és Augusztus elejétől már dolgoztam is egy kis nyomdában. A férjem októberben jött haza. Decembertől már ő is dolgozik, felvették egy gyárba mint gépész. (egyikünk sem diplomás) Jelenleg ha kifizetjük az albérletet, minden egyéb dolgot, akkor elvagyunk..Félre tenni még nem nagyon tudunk, de nem éhezünk, van hol aludnunk..Szinte ugyanúgy élünk mint kint. Januártól már fogunk tudni félre tenni is, mert már most megkaptuk a jövő évi beosztás. Túlóra-túlóra hátán..
Szóval megértelek, és Pesten akad meló még..
"Egyedül nem repülhetek 2 gyerekkel, mert 1 gyerek mellé 1 kísérő kell, 2 mellé ugye 2. "
Ezt honnan veszed? Barátnőm két picivel ment haza tök egyedül repülővel. Jó, nem volt könnyű úgy, hogy az egyik kicsi és a másik pici, de neked a kisebb is 3 éves, ez a korosztály már megérti, hogy álljon meg egy percig a vécé előtt amíg pisilsz, míg a barátnőm egy fél évessel és egy két évessel repült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!