Angliából szeretnék hazaköltözni a családommal. Hogy kezdjek hozzá?
Van egy szervezet ami pont azoknak a segítésére jött létre akik vissza akarnak költözni. Segítenek munkát keresni, lakást találni, papírokat intézni.
Hirtelen nem ugrik be a nevük, ha megtalálom leírom, esetleg írd ki kérdésben, vagy próbálj googlin utánakeresni.
Közben megvan: Gyere Haza Alapítvány
Vedd fel velük a kapcsolatot, ha jól tudom ők profi szakemberekkel és ingyen segítenek az összes általad írt kérdésben, ezért vannak.
Ha az alapítvány nem tud segíteni,(amit linkeltek) akkor jöhet a B.terv.
Előbb menjen haza az akinek nincs Angliában munkája. Szobát szinte azonnal lehet bérelni otthon is, és keresni kell munkát. Jó hír, hogy otthon nem lesz gond a nyelvtudásoddal..:) Majd amikor neked van munkád, tudsz nézni lakást is, és jöhet haza a család.
Egyébként teljesen megértelek, mert jelenleg mi is így élünk Angliában. Csak mi 4 éve jöttünk ki, akkor jó volt. Ma már az én párom fizetése is jóval kevesebb lett. (sajnos a jó munkahelyét létszámleépítés miatt elvesztette) Jó magam is mint te, egyszerűen képtelen vagyok megtanulni angolul, pedig én dolgozom.. Egyszerűen nem áll rá a fülem..:( Mi is tervezzük a hazautat, de mi egy fokkal jobb helyzetben vagyunk, mert nekünk Pesten áll üresen a lakásunk..(legalább az felújítottuk) Egyenlőre a munka az ami miatt nem indulunk még haza.. Itt azért dolgozunk..de már érdeklődök ismerősöktől, régi kollégáktól..
Albérletet könnyen kaphatsz, ha kifizeted a 2 havi kauciót. De onnan bármikor elküldhetnek.
Munkát találni pedig protekció nélkül szinte lehetetlen. Ha találsz is,legfeljebb minimálbérért, ami 70-80.000.- Ft. Ha ebből kifizeted a lakbárt és a rezsi9, akkor nem marad még kajára sem pénz.
De egy nőt két kisgyerekkel nem vesznek fel a vállalkozók.
Erre is számítanotok kell. Nem ok nélkül megy ki innen mindenki külföldre, aki teheti.
Te nem fogsz kapni itthon munkát. Budapesten érdemes egyébként próbálkozni. A férjednek mi a szakmája? Mert ha csak nem kap egyből munkát, és keres annyit hogy eltartson titeket, akkor nem éri meg hazajönni.
Budapesten egy szoba nappali 50 m2 lakás 100 ezerbe kerül havonta. Ha a férjed nem kap itthon havi nettó 200-at, akkor nem érdemes elgondolkodni hogy feladjátok-e a kinti életeteket. Kintről munkát pályázni nem tudtok, mert nem tudok interjúzni. Börtönbe nem fognak zárni. :)
Mennyiből éltek kint? London?
A hetes vagyok. Én nem olyan régen költöztem ki, egy szállodában takarítok. Otthon a két diplomámmal nem kaptam állást majdnem egy évig, és itt a takarításból nagyon szépen élek. Igaz nincs családom, de azt mondod hogy havi 200 ezer forint? Hát én a diplomáimmal nem kaptam ilyen ajánlatot Budapesten. Fizikai munkával itthon jó ha 100-at keresel. És mint mondtam te nem fogsz állást kapni.
Rossz az idő? Én holnap megyek haza karácsonyozni, de nem lesz jó itt hagyni a kellemes 15 fokot. :)
6,31 a minimálbér, heti 7 nappal nem tudom hogy kerestek 250-et.. 44 óra 250 nettót fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!