Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Angliából szeretnék hazaköltöz...

Angliából szeretnék hazaköltözni a családommal. Hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
A dolog kicsit komplikált. 2 gyerekem van egy 3 és egy 4 és fél éves. Lassan 3 éve éllünk idekinn. Azért jöttünk ki, mert lényegében az egész család itt él már és még 3 éve megérte. De mostanában ugyanolyan az életünk mint anno volt odahaza. Fizetéstől-fizetésig. Sajnos a támogatásokat is minimálisra csökkentették és a gyerekek lassan ovikötelesek és egy keresetből nem lehet megoldani ezt, mert itt elég igényesen meg kell fizetni az oktatást, az egyenruha, meg egyéb kiadások. Magam képtelen vagyok megtanulni a nyelvet, hiába hasalok rajta már 3 éve és nyelvtudás hiányában nem igen találni munkát. A férjem is fele annyit keres mint 3 éve. :( honvágyunk is van és a gyerekeimet is rendes magyarnyelvű óvodába, iskolába szeretném járatni. Szóval eldöntöttük, hogy most egy éven belül hazaköltöznénk. Zéró munka, zéró lakás. Itt pedig van egy berendezett 3 szobás albérletünk. Haza kéne juttatnunk minden bútort, lakást keresni és munkát. Mindezt innen kéne megoldani, hogy mire haza mennénk késszen várjon minden. Barátok, rokonok nincsenek odahaza, akiben megbíznánk és segítene. Így hogy tudnám megoldani. Megpályázhatok állást így külföldről? Albérletet tudok intézni innen? Az ország melyik részébe lenne érdemes letelepedni, most főképp a munka miatt!? Vagy a fővárosban könnyebb munkát találni? És még van egy kis bibi. Amikor kijöttünk, felmondtam a családi pótlékot Magyarországon. De valami hiba adódhatott, mert a mai napig utalják. Én sosem gondoltam volna hogy valaha hazajutok ezért bevallom, rendszeresen felvettem a gyerek után járó családit. Ezt hogy tudnám elrendezni, mert egyben nem tudom kifizetni a 3 évi jogtalanul felvett összeget. Szerintetek lehet részletfizetést kérni, vagy hogy akkor további 3 évig nem igényelném odahaza? Nem szeretném hogy ez miatt lecsukjanak ha haza megyek. Nem tudom az ilyen ügy milyen következményekkel jár. Szóval ezek lennének a kérdéseim. Örülnék ha valaki tudna tanácsot adni ezekbe a dolgokba. Köszönöm.

2013. dec. 17. 15:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

Van egy szervezet ami pont azoknak a segítésére jött létre akik vissza akarnak költözni. Segítenek munkát keresni, lakást találni, papírokat intézni.

Hirtelen nem ugrik be a nevük, ha megtalálom leírom, esetleg írd ki kérdésben, vagy próbálj googlin utánakeresni.

2013. dec. 17. 15:39
 2/33 anonim ***** válasza:

Közben megvan: Gyere Haza Alapítvány

[link]

Vedd fel velük a kapcsolatot, ha jól tudom ők profi szakemberekkel és ingyen segítenek az összes általad írt kérdésben, ezért vannak.

2013. dec. 17. 15:46
 3/33 anonim ***** válasza:

Ha az alapítvány nem tud segíteni,(amit linkeltek) akkor jöhet a B.terv.

Előbb menjen haza az akinek nincs Angliában munkája. Szobát szinte azonnal lehet bérelni otthon is, és keresni kell munkát. Jó hír, hogy otthon nem lesz gond a nyelvtudásoddal..:) Majd amikor neked van munkád, tudsz nézni lakást is, és jöhet haza a család.

Egyébként teljesen megértelek, mert jelenleg mi is így élünk Angliában. Csak mi 4 éve jöttünk ki, akkor jó volt. Ma már az én párom fizetése is jóval kevesebb lett. (sajnos a jó munkahelyét létszámleépítés miatt elvesztette) Jó magam is mint te, egyszerűen képtelen vagyok megtanulni angolul, pedig én dolgozom.. Egyszerűen nem áll rá a fülem..:( Mi is tervezzük a hazautat, de mi egy fokkal jobb helyzetben vagyunk, mert nekünk Pesten áll üresen a lakásunk..(legalább az felújítottuk) Egyenlőre a munka az ami miatt nem indulunk még haza.. Itt azért dolgozunk..de már érdeklődök ismerősöktől, régi kollégáktól..

2013. dec. 17. 16:22
 4/33 anonim ***** válasza:
Mi 3 eve elunk Londonban es mi is 1 even belul tervezunk haza koltozni. Illetve nem konkretan haza hanem a szomszedba Becsbe, mondjuk nekunk az mar otthon mert onnan 1 ora hazaig es ocsemek is kint elnek.
2013. dec. 17. 16:31
 5/33 anonim ***** válasza:
94%

Albérletet könnyen kaphatsz, ha kifizeted a 2 havi kauciót. De onnan bármikor elküldhetnek.

Munkát találni pedig protekció nélkül szinte lehetetlen. Ha találsz is,legfeljebb minimálbérért, ami 70-80.000.- Ft. Ha ebből kifizeted a lakbárt és a rezsi9, akkor nem marad még kajára sem pénz.

De egy nőt két kisgyerekkel nem vesznek fel a vállalkozók.

Erre is számítanotok kell. Nem ok nélkül megy ki innen mindenki külföldre, aki teheti.

2013. dec. 17. 16:56
 6/33 anonim ***** válasza:
90%
Bizony, a kisgyerekes anyukakat nem sem a munkahelyen, sem alberletet kiadni nekik. Nem veletlen, hogy sokan leleptunk a csaladdal. Az oktatas szinvonala is lecsokkent, gondoljatok meg ezt at.
2013. dec. 17. 18:19
 7/33 anonim ***** válasza:
90%

Te nem fogsz kapni itthon munkát. Budapesten érdemes egyébként próbálkozni. A férjednek mi a szakmája? Mert ha csak nem kap egyből munkát, és keres annyit hogy eltartson titeket, akkor nem éri meg hazajönni.

Budapesten egy szoba nappali 50 m2 lakás 100 ezerbe kerül havonta. Ha a férjed nem kap itthon havi nettó 200-at, akkor nem érdemes elgondolkodni hogy feladjátok-e a kinti életeteket. Kintről munkát pályázni nem tudtok, mert nem tudok interjúzni. Börtönbe nem fognak zárni. :)

Mennyiből éltek kint? London?

2013. dec. 17. 19:58
 8/33 anonim ***** válasza:
a gyerekek járnak ott óvodába??? nagy előnj lenne nekik ha legalább ők tudnának angolul. a suli pedig ott tényleg gáz:)
2013. dec. 17. 20:15
 9/33 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tisztában vagyok vele, hogy otthon elég siralmas a helyzet, de itt is folyamatosan csak romlik. Ezt viszont csak az tudja, aki kinn él. Anno azért jöttünk ki, mert otthon keveseltem a fizetésünket, főleg mikor jöttek a picik és nem tudtam dolgozni kevés volt az a havi 200-250 ezer ami bejött. Pedig ha tudtam volna hogy idekinn is majd ez vár, bele sem vágok. Akkor még heti 4 napban, meg lehetett keresni az otthoni teljes havi fizetésünket. Mostanra heti 7 napban is jó ha bejön a heti 250-300 font, ami szinte elmegy a lakásra és a számlákra. Nem Londonban élünk, de az albérlet árak a londoni árakkal szinte egyeznek. Az egyetlen ami életben tart a havi 130font gyerektámogatás. Viszont ha haza mennénk én is tudnák munkát vállalni, ha van. Sem a párom, sem én nem riadunk vissza a nehéz fizikai munkától. Mielőtt kijöttünk úgyis gyárban dolgoztunk és nem volt semmi gond. Már bánom is hogy ott hagytunk mindent. :( A gyerekeket nem szeretném ide óvodába járatni, mert magam is idegen nyelvű óvodába jártam és tudom hogy ez a gyerekben mekkora törés, hogy megfosztják az anyanyelvétől. Ráadásul azért nekem mint szülőnek is illene kommunikálnom a gyerekeim nevelőjével és ez nekem nem megy. Ha eddig nem tanultam meg a nyelvet, egy év alatt már nem is fogom. Na és a honvágy! Jó kis kaland ez, de nem ajánlom olyannak aki ragaszkodik az anyaföldhöz. Ez nem lehet megszokni. Az örökös borús idő, a hideg, 1 évben csak 2 hétig tart a nyár, a többi ősz, nyálas, bőralámászós nyirkos idő. :( Nekem hiányzik a Balaton, a napsütés, hiányoznak az otthoni építésű házak, a magyar szó és minden. Az egészségüggyel sincs felénk minden rendben, tudom hogy odahaza is hallani bajokat ezen a téren, de volt részem ebben is és abban is és bár itt minden csilli villi, ez tény, de maga az orvosi ellátás elég gyatra. Írtátok hogy gondoljak meg, hogy haza e akarok menni, nos 2 éve rágódom ezen és minden este sírva fekszem le, mert hiányzik az otthonom. Pedig nekem aztán tényleg minden élő rokonom kinn él, a testvéreim, a szüleim, sőtt még a nagyim is, de egyikünk sem érzi itt jól magát igazán. Napi szintű téma a hazaköltözés, csak mindenki fél belevágni. De nekem szűkös az idő, a gyerekek ovodakötelessége miatt, így lassan döntenek kellett hogy megőrülök a haza hiánya miatt, vagy veszek egy nagy levegőt és belevágok. Csak tényleg ez a munka dolog ami bosszant. Rákerestem az ajánlott alapítványra is, még tanulmányozom, de szerintem fel fogom velük venni a kapcsolatot, remélem tudnak segíteni, másnem tanáccsal vagy egy két bátorító szóval, mert így hazamenni és újra előről kezdeni mindent nagyon nehéz és kilátástalannak tűnik a helyzet.
2013. dec. 18. 00:00
 10/33 anonim ***** válasza:

A hetes vagyok. Én nem olyan régen költöztem ki, egy szállodában takarítok. Otthon a két diplomámmal nem kaptam állást majdnem egy évig, és itt a takarításból nagyon szépen élek. Igaz nincs családom, de azt mondod hogy havi 200 ezer forint? Hát én a diplomáimmal nem kaptam ilyen ajánlatot Budapesten. Fizikai munkával itthon jó ha 100-at keresel. És mint mondtam te nem fogsz állást kapni.

Rossz az idő? Én holnap megyek haza karácsonyozni, de nem lesz jó itt hagyni a kellemes 15 fokot. :)

6,31 a minimálbér, heti 7 nappal nem tudom hogy kerestek 250-et.. 44 óra 250 nettót fizet.

2013. dec. 18. 00:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!