Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Világjárás hátizsákkal,...

Világjárás hátizsákkal, stoppal? Milyen minimális anyagival vágnátok bele? Egyáltalán el mernétek indulni?

Figyelt kérdés
30 éves munkanélküli vagyok, család nélkül. Régen úgy gondoltam, hogy ilyen koromra biztos megállapodok majd, de erre egyre kevesebb esélyt látok. Viszont gyerekkorom óta vonz az utazás és szeretném látni a világot. Ti el mernétek így indulni?

2013. aug. 26. 10:48
 1/5 anonim válasza:

Nekem 2 haverom útnak indult.Mindkettőjüknél egy hátizsák van.Igaz ők érettségi után tették ezt meg.Már lassan 1 éve úton vannak.Ausztria,Németország,Hollandia kipipálva,jelenleg nem tudom merre járnak,de mindig tesznek fel új képeket.

Bár nekem 30 évesen más lenne a fontos,de ezt neked kell eldönteni,hogy bevállalod-e.

2013. aug. 26. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Én most ezt csinálom és idősebb vagyok mint te. Bár jobb helyzetben vagyok mint te. Menj ha megteheted. Az utazásnál nincs jobb dolog. Az előttem szólónak kíváncsi lennék mi a fontosabb 30 évesen. Csak nem az hogy dolgozzon és alávesse az életét mások jólétének? Családot alapíthatsz kint is, útközben találkozhatsz az igazival. nem tudom mit értesz világ alatt, ha Európa akkor olyan fél milliós tétel ha az igazi világ akkor pár millióval.
2013. aug. 26. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokféle megoldás van. Természetesen neki lehet vágni hátizsákkal. Elindulhatsz néhány százezerrel, útközben munkát vállalhatsz, nyitottság kérdése.

Nem árt, ha tisztában vagy a helyi szokásokkal, és egy két világnyelv (angol, spanyol) nagyon hasznos tud lenni.

Az a lényeg, hogy az igényeid és a lehetőségeid összhangban legyenek. Ha ez nem áll, nem fogod jól érezni magad.

2013. aug. 26. 12:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Európát a skandináv országok és Portugália kivételével nagyjából végigjártam, így a mi kontinensünk annyira nem vonz, ráadásul a hazai társadalmi rendszer nekem nagyon nem jön be, nem tudok beilleszkedni, viszont más kultúrák meg nagyon. Az angollal elboldogulok.
2013. aug. 26. 12:39
 5/5 anonim válasza:
Nem tudom másfele milyen lehetőségek vannak, de ha Európát kéne bejárnom akkor elég lenne kb 500 euró, hogy ha nem vesznek föl akkor azért tudjak valami olcsó szállást kivenni néha, meg persze tarhálnék a nagyobb városokban:) Keletebbre vagy akár Afrikában nem tudom mennyire viselnék ezt el.
2013. aug. 27. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!