Hátizsákkal az ismeretlennek?
Jól hangzik... bár nem télen:)
2011. nov. 23. 22:37
Kérdezni szabad? Merrefele lenne ez a dolog és anyagilag hogy képzelted el? Hiszen egy tinédzser is megeszik napi párezer forintnyi élelmet, ez még luxus (és kereset) nélkül is sok. Vagy gomba, hal, vad, bogyók?
2011. nov. 23. 23:00
Vagyunk ezzel páran. Részletesebben kis honlap-csökevényemen (www.marsrutka.eoldal.hu), illetve írj priviben...
2011. nov. 23. 23:00
én biciklivel tervezem, de első körben Európa körbejárását. Viszont ehhez azért kell egy minimális tőke, úgyhogy még gyűjtögetek. Az, hogy miért bringával tervezem, több szempont miatt van: bringával gyorsabban tudok haladni, így egységnyi idő alatt több mindent tudok megnézni, de a mozgási szabadságom ugyanakkora, bringán több cuccot tudok kényelmesen magammal vinni (első, hátsó csomagtartó), úgy tapasztaltam, hogy bringásokat mindenhol szívesen látják, míg egy hátizsákos túrázót néha csövesnek néznek. Én nem több évet tervezek, mindössze egy tavasz-ősz intervallumot, az elég bejárni Európát, viszont pénz nélkül nem indulnék el, élvezni akarom, nem azon aggódni, hogy honnan szerzem be a napi élelmet.
2011. nov. 24. 11:14
5/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam biciklire is, de az valahogy mégsem...ellopnák vagy eladnám, hogy tudjak kajálni. :D Anyagiakban úgy gondoltam, hogy szinte 0 pénzzel. Nagyvárosokban lehet okoskodni valami kis "attrakcióval" vagy mondjuk zenéléssel is akár. Lehet venni konzervet, rizst, ami sokáig eláll, aztán azt lehet enni. Halászni, vadászni is lehet. Én még hiszek az emberekben, szóval merek rájuk hagyatkozni. Nincs konkrét célom, hogy mit akarok megnézni vagy bejárni. Egyszerűen csak szeretnék kiszakadni ebből a világból kicsit és élni az életet. Alkalmi munkák, több napos távollétek a civilizációtól meg hasonlók. Csak őszintén megmondva inkább mennék társakkal, mint egyedül. Én is csak 20 éves vagyok, de érzem, hogy most kell kiélnem ezeket a vágyaimat.
Valószínűleg elég csekély a realitásérzéked. Európában ez nem menne, a vadászat csak engedéllyel lehetséges, és ilyen migráció mellett ne bízz abban, hogy majd ellátnak. Szóba sem állnak veled. Ázsia, Dél-Amerika még rosszabb, és bárhol ugyan alhatsz, ha megéred a reggelt, örülhetsz.
Ennél azért élet közelibbet próbálj kitalálni.
2011. nov. 24. 18:57
7/19 A kérdező kommentje:
Ha a realitás azt jelenti, hogy le vagyok korlátozva, akkor valóban nincs.
Én voltam 2 hónapot északi országokban, nulla pénzzel, fiatal nőként, szinte csövezve, de semmi baj nem ért, sőt mindenki nagyon segítőkész és rendes volt velem, jó volt az egész, nem nélkülöztem, annyit össze lehet kéregetni egy pár perc alatt hogy meglegyen belőle a napi kaja. Persze én nem eszek sokat. Alkalmi munkát is vállaltam volna de azt nem találtam. Laktam idegeneknél is teljesen ingyen, még enni is adtak, semmit nem vártak cserébe, elvittek kirándulni, várost nézni, tényleg csak jó tapasztalatom van. De persze az északi országok nyugisak aránylag, lehet másfelé nem ilyen az élet.
Lehet hogy nekivágok majd mégegyszer valamikor. Te se hagyd ki semmiképp, tényleg nagyon jó élmény egy ilyen utazgatás:)
2011. nov. 24. 23:17
9/19 anonim válasza:
ó milyen szép terveid vannak:) én is egyszer majd szeretnék így elmenni:))
2011. nov. 28. 22:08
10/19 A kérdező kommentje:
Miért nem most?
Gyere velem tavasszal! :)
Kapcsolódó kérdések: