Valaki volt már Londonban?
Én már voltam egyszer, egy négynapos úton, jó pár évvel ezelőtt az apukámmal. Mi a London Eye-ra nem jutottunk fel, mert kissé népszerű, úgyhogy több nappal előtte le kell foglalni a helyet. Nem nagyon akartunk költeni közlekedésre, úgyhogy többnyire gyalog mentünk, hát jó nagy város. Megnéztük a Buckingham Palace kapuját, ott voltak ilyen bobby sapkás ürgék. Ami nagyon tetszett az a London Aquarium, az közvetlenül a London Eye "mögött" van. Oda kell szerintem egy egész nap, amíg az ember végigjárja a sok halas meg cápás akváriumot. Bementünk a Madame Tussauds múzeumba is, az is nagyon nagy élmény volt. Mai napig megvan a fénykép, ahol James Bonddal állok, aki akkor épp Pierce Brosnan volt. Nem egészen Londonban van, de a környékén a Hampton Court Palace, ez asszem VIII. Henrik palotája volt. Hát olyan parkot, ami ott volt, nem látsz itthon, nem lehetett látni a fasor végét. :) De az utolsó kis parkig is mindenhol sűrű gyep volt, a magyar parkok ahhoz képest gazosak. Ja, és el ne felejtsem a British Museum-ot, akit érdekel az ilyesmi, annak kihagyhatatlan. A fél görög Parthenon ott van. A Times Square-en viszont semmi érdekeset nem láttam.
Amúgy ami feltűnt az országgal kapcsolatban, hogy sok minden kisebb mint idehaza. Pl. a körforgalmak nem fél focipályányi méretűek, hanem kb. akkorák, mint egy közepes méretű kőr alakú ebédlőasztal. Az ajtók is nekem kisebbeknek tűntek. Ja, és persze minden valamire való angol épületnek van saját szelleme. A hotel tök jó volt, ahol megszálltunk, ilyennek képzelem a többi épületet is belülről. Olyan, mint egy labirintus, félemeletekkel, zugokkal, ajtókkal, amikre nem is számítasz. És persze mindenhol recsegős hajópadló volt, szőnyeggel borítva. Ami még feltűnt, hogy a legtöbb helyen jellegzetes vörös téglából építették a házakat.
Az „esős” Angliáról annyit, hogy májusban mentünk, és ott égett pecsenye pirosra a vállam először az évben.
Az angolok meg, hát, ők olyan angolok. Annyira jellemző rájuk az az arctípus, amit a festményeken is látni. Kis rövid, egyenes szemöldökük van. Tényleg nagyon udvariasak, de azért volt beszólás is, amikor azt hitték nem tudok angolul. Meg láttam olyan jelenetet, hogy ment száguldott egymás mellett az autó meg a biciklis és közben szidták egymást . :)
Amúgy mindenféle népség megtalálható ott, a színes bőrűektől kezdve az echte zsidókig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!