Volt valaki mostanában Londonban? Miket érdemes feltétlenül megnézni?
Én novemberben voltam ott egy hetet, de ennyi sem volt elég hogy mindent megnézzek, amit szerettem volna. :)
Amit szerintem feltétlen érdemes megnézned:
- London Eye és Big Ben. Éjszaka nagyon szép, ahogy ki vannak világítva!
- Covent Garden és főleg Camden Market! Ez utóbbit mindenképp nézd meg, hihetetlen élmény lesz, mintha egy másik világba csöppennél. :)
- parkok. Nagyon szép parkjaik vannak, és a legtöbben a mókusok odamennek hozzád és a kezedből esznek, irtó aranyosak. Nekem nagy élmény volt etetgetni őket, még a lábunkra is felfutottak. :)
Hirtelen ennyi jutott eszembe! Érezd jól magad! :)
Kedves első kommentelő, köszönöm szépen a részletes leírásod!! :)
Második, neked is köszönöm, erre az oldalra rátaláltam én is, csak kiváncsi voltam a személyes véleményekre is :)
Szia!
A parkokban érdemes sétálni.
- London Eye
- Tower Bridge
- Greenwich
- Westminster Abbey
- Tower (de itt csak a koronázási ékszerek érdekesek)
- Hampton Court (ez egy kicsit kiesik, de szépek a palotarészek és a park)
- Windsor (kb 1 óra Londontól, mi itt néztük az őrségváltást - enyhén lejtős a terep és közelebb is vannak a katonák)
- Szt. Pál székesegyház (kipróbálni a suttogást a kupolában)
- Royal Mews
Mi 2008-ban voltunk, megnéztük a Towert, Tower Bridge-et, Globe Színházat, Bunker/Churchill Múzeumot, Lovassági Laktanyát, Guard Múzeumot, London Eye-t, Westminster Abbey-t, windsori kastélyt, Hampton Court-ot, Szt. Pál székesegyházat, British Múzeumot, Kensington palotát, Mme Tussaud panoptikumot, Greenwichet.
Érdemes lenne megvenned a London Passt. Nagyon sok látnivalót ingyen megnézhetsz vele (van, ahol hamarabb bemehetsz). Bőven visszajön az ára, és egyéb kedvezményeket (étkezés, ajándék, szórakozás) is ad, mi az árának a dupláját használtuk el. (Amúgy a fejem a falba vertem volna egy akkor 14 fontos Tower beugró miatt - kártyával néztük meg -, mert a koronázási ékszereken kívül egy nagy semmi.)
A London Eyre-ra és a panoptikumra neten vettem kombinált jegyet. A panoptikum nekünk annyira nem tetszett, sok figura alig, vagy egyáltalán nem volt hasonló. Megnéztük kategória.
Szerintem felesleges és drága a London Pass. Akkor inkább vegyél retúr vonatjegyet vagy pedig vasútállomáson Travelcardot és 2 jegy egy áráért akció keretein belül a szükséges voucherek birtokában bemehetsz az éppen kedvezményeket nyújtó helyekre. Keress rá neten.
Egyébként én már több, mint egy hónapot voltam eddig kint összesen, de töredékét láttam a kinti látnivalóknak. Úgy, hogy roham-turistáskodtam és egész nap mentem és mentem. Kiutazás előtt fillérre pontosan mindent kiszámoltam és nagyjából napokra lebontva is megcsináltam a programot, hogy mi-mihez van közel, mit érdemes egy napra tenni. Ez nyilván nem csak a helytől, de a nyitva tartástól is függött. Javaslok neked is egy ilyet.
Ha csak pár napra mész ki Londonba, tényleg marhaság a London Pass. Ilyenkor sokat kell sétálni, meg felülni mondjuk egy-két emeletes buszra (lehetőleg a felső szintre) és utazgatni csak úgy. (a városnéző busz szerintem hülyeség, akkor már sokkal izgalmasabb és olcsóbb is a helyi tömegközlekedéssel menni)
A helyi nevezetes épületeket legalább kívülről mindenképpen ajánlom megtekintésre, akkor a parkok is valóban csodásak, illetve Greenwich tényleg fantasztikus.
Londonban rengeteg múzeum ingyenes, érdemes úgy összeválogatni a dolgokat, hogy ne legyen anyagilag megterhelő. Ezért is lenne érdemes ha nem is nagyon pontos, de nagyjábóli költségvetést csinálni. Mennyit szánsz rá, pontosan mennyi időre mész, stb. Rengeteg dologból áll össze.
Előző vagyok megint.
Azt szeretném még hozzáfűzni az előző kommentemhez, hogy mivel úgyis csak pár napra mész, azért sem érdemes London Passt váltani, mert pár nap alatt képtelenség annyi felé eljutni, hogy megérje az árát. London hatalmas, s bár a belvárosban a nagyobb nevezetességek nincsenek egymástól olyan messze, de azért vannak nagy távolságok. És igaz, hogy ott a metró, ami ha jól üzemel éppen, nagyon gyorsan lehet vele eljutni A-ból B-be, de én, aki rohamturistáskodom, hogy minél több dolgot megnézzek, hát... Egy napba maximum 4 dolog fér bele és az is már jó szándékkal. Ha bemész egy múzeumba vagy galériába, az általában piszkosul nagy és úgy ott lehet ragadni, hogy észre sem veszed. Egy-egy ilyen programra érdemes számolni legalább 1-1,5 órát. És akkor ezt szorozd be néggyel. De még közlekedni is kell, meg enni is. Azért ez elég fárasztó.
Szóval pár napért tényleg nincs értelme nagyon drágán kiváltani azt a bizonyos kártyát.
Ennyit szerettem volna még. :)
Igen, én is arról a kuponról beszéltem...
Ahhoz viszont kell érvényes vonatjegy vagy pedig vasútállomáson vásárolt érvényes Travelcard.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!