Hová menjünk nyaralni?
Gondolkozunk Horvátországba vagy balcsin de nem tudunk dönteni hogy hová menjünk.
Olyan hely kellene, ami 200.000 Ftból kijön. (+max 250ezer)
Persze mindenestül.
Egyébként debreceniek vagyunk, nem voltunk egyik helyen
sem, viszont jöhetnek olyan helyek amiket ajánlanátok, és gyönyörű.
20/L és 25/F
Szerintem ha Balaton, akkor Siófok :)
Horvátországban még nem voltam, de biztos hogy az sem okozna csalódást. Viszont én még a helyetekben számításba venném Olaszországot, ennyi pénzből az is bőven kijön.
Balaton az gyakorlatilag mindenhol jó hely, bár attól függ hogy azon belül mit szeretnétek ott a strandoláson kívül persze. Mert azért lehet válogatni, bár a neten szerintem több mindent találnátok ezekről.
Horvátországba is érdemes elmenni, keresni egy jó kis apartmant és ott szerintem el lennétek, szép a tengerpart, lehet ott strandolni is, bár kérdés hogy hova mentek. Én eddig csak a Vir szigeten jártam nekem bejött a hely és a barátnőmnek is már 3 szor jártunk arrafelé, 2 szer a szüleinkkel voltunk 1 szer meg egyedül. Annyi volt a hátránya hogy a csapvíz nem volt alkalmas ivásra így ásványvizet kellett vinnünk, meg a főzésekhez szerezni használhatót. Autóval oda kb 10 óra volt az út Budapesttől odáig, hogy ti mivel mennétek nem tudom, de számítsatok arra hogy többször kell tankolni arrafelé, meg az autópálya díj is ugye ott van, arra is figyeljetek hogy legyen nálatok annyi pénz.
Az 1. válaszoló vagyok. Jártam már sok helyen külföldön, de megfogadtam, hogy ha egyszer külföldön fogok élni, én akkor is haza járok a Balatonra nyaralni. Lehet, hogy a gyerekkori emlékek miatt, nem tudom, de nekem azt a hangulatot, ami ott van, azt semmi nem tudná pótolni. Gyönyörű a tenger, tényleg, csodaszép, de az az érzés, amikor a vonatból meglátom a Balatont... Ahogy föntről ereszkedik le a vonat, belátni az egész tavat, a "Balatonos" színek... Imádom. És sekély és meleg és a kis hullámocsák az alján a homokból...
És persze, tudom, külföldön is van buli, de azért valljuk be, hogy egy átbulizott siófoki éjszakának van egy hangulata.
Ha választanom kell Horvátországra voksolnék.
A Balaton tényleg szép, viszont eléggé drága, más lassan Horvátországot is meghaladja....
Ha Horvátországba mennék, mérlegelnék, hogy milyen igényeim vannak a horvát tengerparti nyaralással kapcsolatban....
Városnézés? Strandolás? Kirándulás? Mindhárom?
Horvátországban Dalmáciába szoktam járni nyaralni, Split városban. Gyönyörű Óváros van, homokos-sziklás partokat találsz, továbbá busszal és hajóval el tudsz utazni a szélrózsa minden irányában 1-1 napos kirándulás keretében és megismerni más városokat, strandokat.....
Kvarner-öbölben nem jártam még (tudniilik Magyarországhoz közel esik), egyszer talán, de az a helyzet, hogy a horvát tengerpartra az tökéletesen igaz, hogy minél délebbre mész, annál garantáltabb a jó idő. Volt rá példa, hogy július végén a Kvarner öbölben 18 fok volt a nappali maximum, addig Dubrovnik és környékén 23-24 fok. Szerintem nem mindegy. De gondolom, a Kvarner-öbölnek is meg van a saját hangulata, ami egyedi és szép.
Ha Horvátországba mentek, csak apartmanba szálljatok meg. A szállodák eléggé drágák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!