Mit tegyek? Elmenjek? ( egy kicsit félek)
Én szerintem menj. A németednek is jót fog tenni, magadat is megismered jobban és olyan tapasztalatra tehetsz szert, ami kihagyhatatlan. A félelemeden pikk pakk túl fogsz lépni, ha már ott leszel. Az, hogy félsz, amúgy természetes, mindenki fél picit, de hidd el, ha már ott leszel nem lesz időd félni a rengeteg élmény miatt. :)
Nem fogod megbánni. Használd ki a lehetőséget!
Nálunk is volt ilyen lehetőség általános iskolában! Pont ugyanilyen! Ötödikes voltam, angolt tanultam, eltudod képzelni mennyit tudtam beszélni... :D Azt kell hogy mondjam feledhetetlen élmény maradt, semmiféleképpen ne szalassz el egy ilyen lehetőséget. Amellett, hogy nyaralsz egy jót, a helyiek mutatják meg a saját környéküket, saját szemszögükből, és még a kommunikációs készséged is fejlődni fog, ebben biztos lehetsz. Csak is nyerhetsz! :) Én annyira jól éreztem magam, hogy 7.-es koromban újra kimentem németbe (sajna csak két évente volt)... Sőt! Az akkori cserepartneremmel, a mai napig igen jókat szoktunk msn-en beszélgetni pedig most már jópár év eltelt (19 vagyok)! :) Nekem óriási élményt nyújtott, és ha engem kérdezel, akkor arra a feledre hallgatsz, amelyik azt mondja menj. Ennyi pénz igazán nem sok, és a félelmed is el fog múlni ahogy találkozol a partnereddel! Az izgalom ott lesz a nyelv miatt, de kutyát sem érdekel ha helytelen a nyelvtanod, megértik! :) Nekem ez egy óriási lökést adott, akkor jöttem rá igazán, hogy van értelme a nyelvtanulásnak. Azóta szeretek nyelvet tanulni, és élvezek minden egyes angol beszélgetést! :)
(Az utóbbi két évben ismét jártam hasonló táborokban)
Mindenképpen menj el. A barátaid ugyan este nem lesznek veled, de abban a családban lesz egy veled egykorú fiatal, akivel valószínűleg ki lehet jönni. Mi Svájcban voltunk így, és marha aranyos volt mindenki, a család is kedves volt, meg az ún. Gastbruderem is :)
Ha meg nem valami megy németül, próbálkozhatsz az angollal.
A németek azok akik a legkevésbé figyelik a rosszul ejtett szavakat, ott minden nemzetiség megtalálható. Ha meg valamiben kijavítanak, csak tanulsz rajta.
Azt pedig nem fogod megbánni, hogy új embereket megismersz és ezzel is többet látsz a világból.
Másrészt, az én elgondolásom szerint minden lehetőséget meg kell fogni ami adódik.
Egyszóval gondolkodás nélkül pakolj össze :)
Én már ott lenék XD
Jaj, meg jo hogy elmenjel! Orulj annak, hogy a szuleid kitudjak neked fizetni a koltsegeket. Ez egy kituno lehetoseg, meglatod nagyon jol fogod magadat erezni!
Kepzeld en minimalis nemet nyelvtudassal 19 evesen au-pair voltam Munchentol nem messze, egy csaladnal. Az elejen, kb. 3 honapig szinte meg se szolaltam, lattam hogy mit kell csinalnom, csinaltam. Aztan fokozatosan, honaprol honapra jobb lett a nemetem, es mar mertem beszelni is, nemcsak a ja-t mondtam es a nein-et.
Ne feljel, te magyar vagy, miert is kellene mar most nagyon jol nemetul beszelned? Azert mentek ki, hogy tanuljatok nemetul! A nemet csalad, akiknel leszel majd, ok sem beszelnek magyarul. Te is nezhetsz ennyi erobol rajuk hulyen, hogy meg magyarul sem ertenek???
Szoval fel a fejjel, legyel buszke hogy Nemetorszagba mehetsz nyelvet tanulni. Jo lehetoseg, hasznald ki!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!