Hol kellene tovább tanulnom ha külföldi (magyar) Nagykövetségen szeretnék dolgozni?
Nagykövetségen munkát kapni nagyon nagyon nehéz.. Mindenképp kell a felsőfokú végzettség, plusz beszélned kell az adott ország nyelvét nagyon jól (nyelveit ha több hivatalos nyelv is van), plusz még jó tudni folyékonyan angolul is. Itt van egy lista nagykövetekről: [link]
(De persze más munka is van követségen, csak érdekesség képpen linkeltem be..)
Takarítóként/biztonsági őrként nagyobb esélyed van, de azért jó beszélni idegen nyelveket, plusz én elgondolkodnék azon, hogy meg tudsz-e kint élni takarító fizetésből. (Vagyis megéri-e kimenni).
De a két dolog (nagykövetség-takarítás) nagyon messze van egymástól...
Én Londonban a magyar nagykövetségnél takarítottam 3 évig.
Létminimumi fizetést kaptam. Nem volt rossz, de mivel vidékre költöztem így már nem érte meg bejárnom minden nap Londonba.
A munkát egy jó barátom segítségével kaptam meg aki jelenleg is a követségen dolgozik. Szép emlékeim vannak, és baráti hangulatban hagytam el..
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy takarítóként, biztonsági őrként megfelelő hátszéllel be lehet jutni. A többi munkához bizony kellenek a megfelelő iskolai végzettségek, nyelvtudások, és egy jó nagy adag talpraesettség is.
Oda ált. leginkább úgy lehet bekerülni, hogy jó vagy egy adott szakterületen, amire nekik szükségük van.
Már, ha nem takarításról van szó, hanem valami komolyabb, jól fizető munkáról.
Amúgy meg: írj nekik, érdeklődj, járj utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!