Vonatajtó fóbia. Mivan ha nem tudom kinyitni? :S
Vannak jelek a gombokon, és csak akkor működik, ha már zöldev világít, ha piros, nem fog nyílni.
<> nyit
>< zár
Ha nagyon félsz, akkor figyeld, hogy melyik ajtónál lesz leszálló, és közben nézd meg ő hogy csinálja.
Meg is kérhetsz valakit (pl. kalauzt, amikor ellenőriz), hogy segítsen majd neked. :)
A régi vonatokban én alapvetően kétfajta kilincset szoktam látni. Vannak azok a nagyon régi műbőr üléses termes kocsik, ott a kilincs olyan, mint egy rendes ajtó kilincs, lenyomod és nyílik. Vannak a fülkés kocsik, ott a gombot kell megfogni és az óramutató járásával megegyező irányba kell tekerni a kilincset egy nagyobb kört leírva viszonylag könnyedén és amikor kicsit megütközik akkor kell erősebben lenyomni és az ajtót jó erősen tolni kifelé.
Ha nagyon félsz, akkor keress egy olyan kocsit, ahol más leszálló is van és ott szállj le.
Ha netán nem nyílik az ajtó, a vonata meg elindul,húzd meg a vészféket.
Senki, ismétlem senki nem büntet meg miatta.
Könnyebb a vonatit újra feltölteni levegövel, mint a csonkolt lâbad vagy a holttested kiszedni a szerelvény alól mert nem nyílt az ajtóés mozgó vobatról ugrottál le.
Tehát ilyenkor bátran vészfékezz.
Üdv: egy vasutas.
Ez aranyos. De kellemetlen érzés, tudom mert nekem is van ilyen fóbiám de konkrétan nem a vonatajtóval kapcs.
Sztem az emberek nem szoktak mozgó vonatról leugrálni =D mindenkivel előfordul h tovább megy 1-2 megállót, akkor sincs semmi, csak max később érkezel meg.
Több megoldás lehetséges:
- Nem zárod be az ajtót, vagy csak behajtod
- Olyan kupéba ülsz ahol más is van és ő segíthet a nyitásban ha nem menne egyedül.
"- Nem zárod be az ajtót, vagy csak behajtod "
Ez a létező legrosszabb és legalattomosabb megoldás! Ugyanis az ajtó zártnak tűnik, mgis a vonat felgyorsulása után a menetszél belekap, és a legváratlanabb időpontban kivágódik...
szia!
Én már jártam úgy! A közeli faluba kellet mennem tanítási gyakorlatra. Ütöttem -vágtam, rúgtam, és nem nyílt. Majdnem elindult a vonat, amikor le tudtam szállni!! Nagyon megijedtem, és senki nem volt a vonaton, aki segíthetett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!