Szerintetek tényleg pókfóbiám van?
Egyszer volt, hogy békésen feküdtem az ágyamon és olvastam, tehát a könyvre koncentráltam (és be voltam takarva takaróval). Fejezet végén letettem a könyvet, és mit látok? Egy kaszáspók (olyan közepes méretű) mászik a fejem felé a takarón... Eldobtam a könyvet, és sikítva és bőgve rohantam ki a nappaliba anyumhoz, hogy van egy hülye pók a takarómon. :( Aztán mondanom sem kell, nem lett meg a pók, de 2 napig nem mertem befeküdni az ágyamba, csak miután apuval (pontosabban ő) kirázta az egész cuccot és ágyneműt cseréltünk...
Takarítottam a fürdőszobában, és az ablakpárkányom amikor levettem az utolsó nagy doboz testápolót, és mögötte volt egy egész "husis" példány... Megint óriási sikítás, bőgés, de mivel egyedül voltam otthon, és megígértem a szüleimnek, hogy kitakarítok, mire hazajönnek, kénytelen voltam elintézni a dolgot egyedül. Fogtam a porszívót, beszippantottam vele a pókot, de még percekig járattam, mert attól féltem, hogy kimászik a cső végén... :( és még utána is, de aztán valahogy (már nem emlékszem, hogy) meggyőztem magam, hogy úgysem jön ki.
A kamrában takarítottam, és mikor lehajoltam a legalsó polc alá, hogy lássam, hol van pókháló, amit fel kell szívni porszívóval, ott volt egy iszonyatosan hosszú lábú kaszáspók... És ugye hirtelen jött a látvány, tehát megint óriásit sikítottam, bőgtem, rohantam ki apumhoz (ő volt közelebb), hogy szedje le, mert így nem tudom folytatni a takarítást.
Múltkor pedig kint a teraszon grilleztünk, és a terítőn volt egy kaszáspók, hát én azonnal elkezdtem bőgni... (sikítani nem akartam, mert az összes szomszéd felébredt volna)
Alapvetően, ha látom már messziről a garázsajtó mellett a pókokat, pont nem érdekel, hogy ott van, meg a képeken sem félek tőlük, sőt, van, hogy magam keresek rá madárpókos képekre. És tudom, hogy nem bánt, nem harap, nem csíp, de akkor is... Bár volt éppen itt a gyakorin, hogy írt valaki valami linket egy magát pókfóbiásnak nevező embernek, és azt nem mertem megnyitni, mivel most is egyedül vagyok itthon... De amikor belépek a fürdőszobába gyanútlanul, és következő pillanatban meglátom a fürdőkád szélén a pókot, akkor... brr.
Szóval, szerintetek?
Válaszokat nagyon köszönöm!
hát én nem hiszem h pokfóbiás vagy csak nem bírod őket!
én is így vagyok vele igaz h nem sírok XD de meg se merem közelíteni ha látok egyet a falon sikítva kiabálva kirohanok xD sztem ha durvul a helyzet keress fel egy szakorvost!
Nem neveznélek pókfóbiásnak. Bár az tény, hogy eléggé megrémülsz tőlük...ha sírva is fakadsz. Ne legyél ilyen hisztis :) Hány éves vagy amúgy?
Én sem szeretem túlzottan a pókokat, de egy zsepivel simán megfogom őket, persze azért ne másszon rám :) 17/L
13/L vagyok
Amúgy köszi a válaszokat!
Hát, én zsepivel sem merem megfogni őket :(
Egyszerű: írd be a googleba, hogy pók keress rá képekre. Ha ezt gond nélkül megmered csinálni és simán mered nézegetni pl. számítógépen a pókokat, vagy pl. állatkereskedésben, ahol be vannak zárva, akkor nem vagy pókfóbiás, egyszerűen csak nem kedveled őket.
Ha fóbiás vagy, akkor a félelem olyan erős, hogy ha újságban látsz egy képet pókról, akkor egyből becsukod az újságot, vagy még rosszabb megijedsz annyira, hogy kiesik a kezedből az újság. Ha tv-ben van egy film amiben pókok vannak, akkor nem mersz odanézni, egyből elkapcsolod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!