Ha elutazom külföldre és viszem magammal a Wi-fimet, akkor az fog működni ott is? (többi lent)
Sziasztok!
Kb. egy hónap múlva utazok és szeretnék majd netezni is a mobilommal. Van Wi-fim, arra szoktam telefonnal csatlakozni. De a wi-fi készülékem T-Mobile-os és nem tudom, hogy ha azt csak úgy kiviszem, akkor külföldön is fog-e működni, vagy olyan mint egy telefon (mert hogy ebben is valamilyen SIM-kártya van). Tehát kell valamilyen kód, előtte be kell mennem a T-Mobile-hoz vagy csak vigyem magammal és működni fog?
Ha valaki tudja, akkor írja le, hogy mit kell csinálnom, légyszíves!!!
Köszönöm! Sziasztok!
Elég nagy az összevisszaság a kérdésben, én így értelmezem:
Külföldön is működik a telefon beépített wifije?
A válasz: igen, mivel a wifi egy nemzetközi szabvány, ami ugyanúgy működik az otthoni kertben mint a londoni mekiben.
Köszi a választ, de nem így szól a kérdésem. Bocsi, ha nem volt elég érthető, megpróbálom jobban elmagyarázni.
A wi-fi készülék egy kicsi fekete, mobilhoz hasonló dolog. Ez adja a jelet a telefonnak, ami tud csatlakozni ehhez a wi-fihez, így működik az internet ingyenesen. Mármint a telefonon ingyenesen, a wi-fi készülék miatt kell fizetni (amiben van egy SIM-kártya).
Szóval a kérdésem az, hogy ha ezt a készüléket kiviszem, akkor fogja küldeni a jelet a mobilomnak simán, tehát fog működni, vagy előtte kell valamit csinálnom? :)
Nem, ez nem mobilnet.
Ez nem olyan wi-fi, ami bele van építve mondjuk a telefonba, hogy csatlakozni tud, hanem olyan, ami KÜLDI a jelet! Ezért kell érte fizetni és ezért kell bele a kártya. A T-Mobile-nál vettem, Wi-fi-nek hívják, ez nem mobilinternet. :) Csak tudom, hogy mit vásároltam. :D
Viszont a kérdésem az, hogy mivel van benne kártya, ugyanolyan teendők vannak-e vele, mint egy mobillal, ah külföldre megyek, vagy csak egyszerűen kivihetem és működik rendesen, küldi a jelet, amihez a mobilom wi-fije tud csatlakozni?
Én nem vagyok egy műszaki zseni, nem tudom, hogy ezek hogyan működnek. :) Annyit tudok, hogy ez küldi a netet a telefonomnak. Így a mobilomról nem húz le pénzt, csak a wi-fi készülékért kell fizetni. Kódja is van, mint ha például a meki wi-fijével akarnál netezni. Csak annyi, hogy ez személyes, saját. Meg van neked a kódod, amit annak adsz meg, akinek akarsz, és akkor tud vele ő is netezni mondjuk a mobiljáról, ha van rajta wi-fi.
De akkor a kérdésre valaki válaszoljon lécci! :)
Jól írja a válaszoló az egy wifi router és modem egyben, ami mobil interneten keresztül továbbítja az adatot. Máskülönben miért lenne benne SIM kártya... Ezért fizeted az x havidíjat, a wifi hálózatért nem kell fizetni, csak az internetért. A wifi nem egyenlő az internettel.
De a lényeg, hogy ugyanúgy mint itthon nem fog működni. Attól függ milyen szerződést kötöttél: vagy horribilis áron tudsz netezni külföldön, vagy egyáltalán nem fog menni. Hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérdezd meg.
Köszi mindenkitől!
Amúgy, #8-as, igen azt gondoltam, hogy nem sima wi-fi és tudom, hogy nem egyenlő az internettel. Csak azért írtam, hogy nem mobilnet, mivel a rendes mobilinternet nem ilyen. Reméltem, hogy így majd megértitek, hogy mi ez. :D
És tényleg köszi még egyszer, akkor majd bemegyek a T-Mobile-hoz és ott megbeszélek mindent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!