Ilyen esetben is költözhetünk? (Anglia)
annyiból már mehettek, még a lakást is tudtok bérelni, mert nem lesz gond kifizetni a 6 havi lakbért előre.(Ugyanis itt, Angliában, ha nincs legalább 6 hónapnyi munkaviszonyod, akkor lakást csak nagyon magas kaucióval bérelhetsz, de a ti esetetekben ez nem gond.)
Bár azért azt megkérdezném, hogy hogyan akarjátok a gyereket iskolába iratni, ha nem beszélitek a nyelvet?
Mondjuk nehéz elképzelni, hogy ennyi tőke birtokában nem tudtok gond nélkül boldogulni itthon is :)
Amúgy költözni bármikor lehet. De ha ennyire nincs nyelvtudásotok, ott se lesz Kánaán... Sőt...
Sir Butcher! Nagyon is eltudom képzelni, hogy a mai viszonyok között 20 millióval nem könnyű boldogulni! Ha bankba tesi, a kamat kevés. Ha államkötvényt vesz, akkor biztos, hogy visszakapja? Annak sincs olyan magas hozama.
Vállalkozni viszont ma nem érdemes. Olyan magasak az adók, annyira kevés a vásárlóerő, hogy könnyen rámehet a tőkéje. Az idén dupla annyi vállalkozás ment csődbe, mint tavaly.
Ilyen esetben mehettek, bár szerintem célszerű ha egyenlőre csak 1-2 hónapra mentek ki kicsit körülnézni a lehetőségek után, ha van kint ismerős akkor vele egyeztessetek, a gyerek ügyében meg valahogy oldjátok meg hogy magántanuló lehessen egy jó indokkal meglehet oldani azt is. Én először csak körülnéznék hogy mit hol hogyan lenne érdemes mert ha mégsem tudnátok megállni a helyeteket mert ott sem kolbászból van a kerítés még mindig mehettek Németországba ott azért jobbak a lehetőségek valamivel.
Én tesóm Angliába próbálkozott nem nagy sikerrel annyi pénzt össze szedett hogy nem került mínuszba tehát kitudott menni eltudott ott lenni 1 hónapig meg hazatudott jönni úgy hogy semmi pénzt nem bukott vele de nagyon haszna sem volt kb 20-30 ezer Ft hasznot ha összetudott szedni de az mire elég, arra hogy kifizesse a rezsi felét 20 ezerből itthon mert ugye a lakása ottvolt csak addig vigyáztunk rá mert nem akarta felbontani a szerződést mert bizonytalan volt az ügy. Most jelenleg Németországban van ott dolgozik lassan már 5 hónapja nagyon jól megy a sora elég jó albérletet is talált már magának, a nyelvet is kezdi elsajátítani elég jól. Én azért ennyi pénzből jobban elvállalnám azt hogy felmérem a terepet mielőtt lépek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!