Melyik az általad "legnemkedveltebb" ország?
Olaszország (nem feltétlenül az egész ország csak Nápoly), megtámadtak fényes napon a buszon. Ráadásul sokan mondják, hogy kirabolták, átverték őket Nápolyban. Ez szerintem baromi bosszantó nem azért megy az ember nyaralni, hogy átverjék, kirabolják stb.
Nagyon szerettem volna elmenni Caprira, de odáig nem jutottam el. Mai napig érdekel Capri, de biztos, hogy soha többet nem megyek Nápoly közelébe..
Szlovákiában tudtak angolul.Bulgáriában , Németországban tudtak.A franciák akkor miért nem?Nem egy embertől kértem útbaigazítást.
Aki útbaigazított az is egy cseh bevándorló volt.
Egy fejlett országban illene tudni angolul egy kicsit legalább.
Már jártam egy pár helyen Európában és azok közül ahol voltam Szerbia az egyetlen, amitől feláll a szőr a hátamon. A közlekedés katasztrofális és szörnyen korruptak a rendőrök.
A francia vitába belekapcsolódva: Minden nép a saját anyanyelvén szeret kommunikálni, ezt tudomásul kell venni. Nem azon kell felháborodni, ha valaki nem beszél angolul, hanem annak örülni, ha sikerül olyanba belebotlani, aki éppen beszél. A fejlettségnek semmi köze nincs az angol nyelvtudáshoz. Lehet, hogy a franca mellett beszél még másik 2 nyelvet, csak pont az angol nincs közte. És azért, mert itthon tanítják és nyelvizsgázni kell belőle sok esetben, merem állítani, nagyon kevesen tudnak bármilyen idegen nyelven megszólalni, főleg nem a 35-40 fölötti kategóriából.
Én sem vagyok perfekt angolból, elég későn is kezdtem hozzá a tanulásához, előtte németes voltam, ennek ellenére eddig még mindig megértettük megunkat külföldön, ugyanis én azt tapasztaltam, nem feltétlenül a nyelvtudáson múlik a másik fél segítőkészsége.
"Szlovákiában tudtak angolul.Bulgáriában , Németországban tudtak.A franciák akkor miért nem?Nem egy embertől kértem útbaigazítást.
Aki útbaigazított az is egy cseh bevándorló volt.
Egy fejlett országban illene tudni angolul egy kicsit legalább."
Figyelj, elárulok egy apró titkot: Franciaország fejlett ország, ebből kifolyólag az emberek fejében meg sem fordul a kivándorlás, ezért nagyjából tojnak a nyelvtanulásra. Én is ezt tenném a helyükben. Te mész oda, alkalmazkodj te.
Ha idejön TURISTAKÉNT egy francia én sem várom el tőle hogy arra az hétre megtanuljon magyarul.
A francia tud angolul de nem volt hajlandó úgy beszélni.A "visszamaradott" kelet Európában meg ez nem volt probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!