Kivándorolnátok olyan országba, ahol a gazdaság, fizetés, anyagiak rosszabbak, mint Magyarországon, viszont úgy érzitek, hogy ott boldogabb életetek lehetne, mert jobban tetszik az ottani kultúra, mentalitás, közeg, életritmus?
Én most így vagyok Ukrajnával és Romániával, nagyon tetszenek ezek az országok a fent említett okokból (lehet, hogy azért mert szabolcs-szatmári vagyok és az ottani magyar kultúra már mutat ilyen keleti elemeket) viszont tudom, hogy ezek Magyarországnál rosszabb helyzetű országok, kevesebb a fizetés stb.
Ha csak az anyagi okokat nézném, akkor Németországot tudnám elképzelni, de az még Magyarországnál is kevésbé tetszik hangulatilag. :(
Ti gondoltatok már ilyen dolgokra? Költöznétek ki olyan országba, ami rosszabb, de nektek jobban tetszik?
Én tuti, hogy nem költöznék keletebbre. Ott se lennék boldogabb egy idő után, ha a fizum épp elég lenne a számlákra, és hidd el, akkor a kultúra, meg az életritmus szart se fog érni.
Fontosabb, hogy jól éljek, mint az életritmus, meg a közeg.
Hát, ha ilyen országban "jó állásom" lenne, akkor nem úgy élnék, mint az átlagemberek, hanem az elitbe tartoznék, akinek kb. az egész bolygón egyforma élete van, és máris nem tapasztalnám a helyiek kultúráját szokásait.
Szerintem az ilyen országokban hozzá tartozik a köznapi élethez a "nyomorgás" úgy, ahogy pl. Norvégiában meg mindenki gazdag.
Én Ukrajnába szeretnék kivándorolni. Félig ukrán vagyok, magyarul anyanyelvi szinten tudok, de ukránul sajnos csak alapszinten. Mindenesetre én ukrajnát sokkal jobban szeretem, közelebb áll hozzám a mentalitás, a kultúra és egyszerűen imádok ott lenni. No meg ha kimegyek, akkor a passzív nyelvtudásomat seperc alatt felfejleszthetem. Szerintem nyugodtan menj ki, ha úgy gondolod, jobban érzed majd magad.
Előtte viszont én még biztosan kimennék Nyugat-Európába is, hogy majd ne nulláról kelljen indulnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!