Az USA-ban más az élet, mások az emberek, de mit takar ez pontosan?
Igen, ezeket már olvastam több helyen is. Épp ezeknek a kifejtésére lennék kíváncsi
-Tetszik az építészet, kultúra, az emberek mentalitása, viselkedése.-Na, erre lennék kíváncsi, hogy mi a különbség, szeretném ha leírnátok, megfogalmaznátok hogy is kell elkébzelni, mit kell ezek alatt érteni.
Én is az Usában élek.Még sehol a világban nem találkoztam ennyi rokkant emberrel,mint itt.Rengeteg a drogos,nagy a bűnözés.Minél délebben laksz,anál inkább féltheted a családod a molesztáló,zaklató,és emberkereskedők miatt.Persze,ha jó az életminőséged,sok minden kiküszöbölhető.
Rengeteg az elhízott,igénytelen,gusztustalan ember,de itt a kutya nem foglakozik veled,ill. a másikkal.Itt az is megszokott,hogy pizsamában,benti mamuszban elmész a boltba.
http://www.youtube.com/watch?v=YvxNgdFeWqM
ezek valós emberek,egy valós boltban.
Van egy ilyen mondás, hogy mindenhol úgy bánnak veled az emberek, ahogy te bánsz velük, amilyen a te hozzáállásod.7
Az alapján, amit tanultam (amerikanisztikára járok), meg saját tapasztalataim alapján azt mondanám, hogy alapvetőn az értékekben van különbség. Nekik ugye nagyon fontos az önállóság, a függetlenség, sokkal inkább magukra számítanak ott, mint Magyarországon. Itt, ha valami bajod van, nem ciki a szüleidhez menni, ott inkább úgy gondolják, hogy old meg magad, ahogy tudod, és csak a legvégső estben fordulj másokhoz. Ugyanígy nagyon fontos az egyenlő lehetőségek, illetve a verseny. Pont ezért is olyan informálisak, ahogy a nyelvük is. Magasabb pozícióban lévő emberek is simán beszélnek szlenget, meg nem néznek le, mondjuk azért mert takarító vagy. Nagyon barátságosak, segítőkészek, mindig mosolyognak, ugyanakkor ez valahogy kicsit felszínes, mert a bajaidat annyira nem osztod meg a barátaiddal, meg ugye úgyis magadnak kell megoldanod őket.
A szokásaik is különbözőek. Például ami eszembe jut, hogy étkezéskor alig használják a kést. És ez nem ciki, hanem abszolút normális. A munkamorál is totál más. Nem azt nézik, hogy hogy tegyenek keresztbe a másiknak, hogy ők jobbnak tűnjenek, hanem tényleg a csapatmunkára mennek rá. És mivel egészen kis koruktól ezt tanulják, marha jól is megy nekik. Az iskolákban sem az elméleti tudást nyomatják (mint nálunk elég nagy részben), hanem a tudásnak a gyakorlatban hasznosítható része a lényeg.
Most így ennyi jutott eszembe, remélem segített! :)
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, igen segített sokat a válaszod, köszönöm. Segített, hogy kezdjen körvonalazódni egy kép róluk. Ha még eszedbe jut valami, szivesen olvasnám.
Nagyon érdekelnek más kúltúrák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!