Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Odaköltöznétek a helyemben?

Odaköltöznétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem és jelentkeztem egyetemre is, de már teljesen megbántam hogy olyanokat jelöltem be, már nem akarom azt tanulni amit bejelöltem. Barátom kint él Angliában és felvetődött az az ötlet, hogy mi lenne ha kiköltöznék hozzá és nem idén mennék egyetemre. Nekem tetszik az ötlet, mert nem látom annak értelmét hogy most olyat tanuljak ami nem érdekel, inkább várnék még az egyetemmel (persze mennék, de nem idén, hanem mondjuk 1-2 év múlva). És kint addig dolgoznék valamit, mert barátom mondta hogy tud munkát szerezni nekem. Vélemény? Ti mit csinálnátok?
2012. máj. 28. 13:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Megértem az érzéseidet, de ennek ellenére nem tartom jó ötletnek az utazást. Először arra kellene rájönnöd, hogy miért változott meg a véleményed azokról a szakokról, amiket bejelöltél. Gondolom előtte sokat rágódtál rajta és még alig telt el idő a választás óta és már most tudod, hogy nem tetszik? Írták korábban és én is inkább ezek mellett voksolnék, várd meg a pótfelvételiket és nézzél szét az okj-s képzések között. Én nem tartom egyébként kidobott dolognak a félévet sem. Lehet, hogy tényleg nem fog tetszeni, de legalább adsz egy lehetőséget az egyetemnek, ha meg mégsem, akkor még mindig pakolhatsz vagy szétnézhetsz a keresztféléves képzések között.

Kint sem olyan fenékig tejfel az élet, mint sokan gondolják. Szakma nélkül mit szeretnél csinálni? Annyian vannak kint Angliában minden országból, hogy minden pozícióra találnak számtalan embert. Arról nem is beszélve, hogy még ha találsz is munkát, akkor is alig fogsz keresni, abból meg is kell élni, nemhogy félretenni... Azt írtad, elítéled azokat a fiatalokat, akik a szülők pénzén bulizni járnak egyetemre. Te miből akarsz addig megélni, amíg nincs munkád? Gondolom nem várod el a barátodtól sem, hogy ő fizesse a lakbéredet és a megélhetésedet. Tanulj jól, használd ki az ERASMUS lehetőségeit, esetleg nézzél utána, hogy van-e kint olyan egyetem, ahová van esélyed bekerülni és tetszene is az anyag.

2012. máj. 28. 20:11
 12/20 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem várom el tőle hogy eltartson. De megegyeztünk abban, hogy amíg nincs munkám addig segít nekem. Tehát fizeti a teljes lakbért és kaját, és majd ha lesz normális melóm, akkor majd szépen elkezdek törleszteni. Meg itthonról is vinnék pénzt bár nem olyan húú de sokat, de legalább nem üres kézzel mennék ki. És mind a három szakon infós szakot jelöltem meg (gazdinfo, programozó, mérnökinfó) de annyira megbántam. Nem tudtam hogy mi szeretnék lenni, és mivel testvérem info szakon végzett bejelöltem én is infós szakokat, de csak mert nem tudtam mit jelöljek be. Még most sem tudom, de tudom hogy nem később nem akarok napi 8 vagy annál több időt a gép előtt ülni. Szeretnék olyan munkát majd ahol lehet emberekkel foglalkozni, tehát nem csak az van hogy a négy fal közt ülök és dolgozok és ennyi. Lehet hülyeségnek hangzik de én ezt szeretném és így érzek:)
2012. máj. 28. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:

"Szeretnék olyan munkát majd ahol lehet emberekkel foglalkozni"

Angliában erre nem sok lehetőséged lenne, végezhetnéd a piszkos melót eldugva mindenki szeme elől. Vagy ha mégis, akkor a multikultiba (pakisztániak, indiaiak, kínaiak, olaszok, portugálok, egyiptomiak, stb.) őrülnél bele.

A gazdinfó kicsit pénzügyibb szak, nem olyan biztos lehetőség, de a programozó és a mérnökinfó jól kitanulva aranyat ér. Angliába is könnyedén el tudsz majd vele helyezkedni. Gondolom neked sem mindegy, hogy 1000 fontot vagy 3000 fontot keresel egy hónapban.

2012. máj. 28. 20:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Kicsit az az érzésem, hogy te alapvetően eldöntötted, hogy ezt szeretnéd és inkább csak szeretted volna kibeszélni magadból ezt a döntést. De tényleg, legalább egy okj-s képzést végezz el, az nem is olyan hosszú, viszont van egy szakma a kezedben. Ha most kimész, találsz olyan munkát, amit nem utálsz nagyon és még a barátoddal is jól kijöttök, akkot tuti, hogy nem fogsz azért hazajönni, hogy tanuljál. Ha mégsem sikerül meggyőznünk arról, maradj itthon, akkor mindenképpen beszéld át az egészet a szüleiddel és a barátoddal is. És próbáld meg elintézni, hogy amennyire csak lehet, biztosra mehess ki. Nem tudom milyen a viszonyod a gyerekekkel, de esetleg próbál meg szerezni egy au-pair munkát.
2012. máj. 28. 20:52
 15/20 A kérdező kommentje:
De nem azt mondom hogy örökre kint lennék és kint dolgoznék éppen azt amit találok. Hanem, hogy nekem kell még egy kis idő hogy eldöntsem mire akarom majd legközelebb beadni a jelentkezésemet. Utána hazajönnék és jelentkeznék, plusz még lenne egy kis pénzem is és elmondhatom majd magamról hogy éltem kint Angliában és hogy a pénzért meg kell dolgozni, nem csak úgy terem hogy anyukámék adják. Szerintem egy-két év halasztás az nem a világ vége és ha bármi baj lenne kint lenne hova hazajönnöm, szóval van B tervem is. De miért ne próbálhatnám meg? Ha nem tetszik vagy valami úgyis haza jönnék és akkor csak annyi lenne a """""baj"""" hogy nem idén kezdtem el egyetemre járni.
2012. máj. 28. 21:20
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Megkaptam az üzenetedet. Igen, most azt mondom, hogy menj! Ennél rosszabb, mint ami itthon van jelenleg, nem lehet. Talán csak Sierra Leoneban van, a világ legszegényebb országában. Fiatal vagy. Benned kell, hogy legyen a bátorság. Állj a kihívás elé. Menj! Tanuld meg a nyelvet és dolgozz! Akármit, csak legyen valami munkád. A barátnőm itthon elismert kozmetikus volt /maszek/, kiment Angliába és másfél évig egy patyolatban takarított. Közben eljárt házakhoz maszírozni. Két év után most nyitja a kicsi kozmetikáját. Itthon nem ment semmire. A huhogóktól ne ijedj meg; bízz magadban. Az itthoni semmibe bármikor visszatérhetsz, de külföldre nem mindenkinek van lehetősége kimenni. Jó utat, sok szerencsét!
2012. máj. 28. 21:21
 17/20 A kérdező kommentje:
Az utolsón bekönnyeztem:) Köszönöm tiszta szívemből de tényleg ezt az optimista és pozitív hozzászólást:)
2012. máj. 28. 21:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is úgy érzem, hogy már igazából eldöntötted. Ha pedig így van, akkor menjél.
2012. máj. 28. 22:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak profitálnál belőle. Megtanulnál úgy angolul, ahogy itthon az egyetemen soha, gyűjtenél egy rakás élettapasztalatot, talpraesettséget. A külföldi munka pedig - bármi is legyen, akár fizikai - jó az önéletrajzba, a munkáltatók feltételeznek majd rólad egy nagyfokú önállóságot, talpraesettséget.

Menj, láss világot, dolgozz. Mondom ezt úgy, hogy én fordítva csinálom/csináltam, pont mert nem volt bátorságom, és visszatartott a honvágyam sajnos. Én most pótolom ezt egyetem után. :)

És akkor meg nem is beszéltem arról, hogy itthon nem egy leányálom egyetemistának lenni úgy, ha nincsenek dúsgazdag szülei az embernek - a kiadás viszont millió-egy.

Mi szól ellene tulajdonképpen? Nem maradsz le semmiről, az egyetem megvár. :)

2012. máj. 29. 23:07
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Veletlenul feljottem gyk-re es gondoltam visszanezem mar mi volt a legeslegleso kerdesem es hat ez:D Azota eltelt majdnem 10 ev es gondoltam leirom, hogy mi lett az egeszbol. Szoooooval, az lett, hogy tenyleg kimentem Angliaba a baratomhoz (vagyis mar ex:D). Bar ezt nem emlitettem meg nektek, de ugy mentem ki hogy a szuleimnek nem mondtam el, hoogy hova is fogok menni (azt mondtam nekik hogy baratokkal megyek nyaralni Tokajba) es amikor kint voltam akkor felhivtam oket es telefonon mondtam el neki, hogy hol is vagyok es miert nem mondtam el nekik hogy hova megyek (mert tudtam hogy teleultettek volna a fejem es lebeszeltek volna). Ott akkor lett egy nagy dobbenet bennuk, hogy miert nem mondtam el stb (jogosan). Azzal a sraccal akihez kimentem, erkezesem utan kb 4 honappal szetmentunk, mert beleszerettem munkatarsamba, ugyhogy el kellett koltozzek tole es totalisan meg kellett alljak a sajat labamon egyedul! A kovetkezo evben beadtam a jelentkezesemet egy egyetemre egy olyan szakra ami tetszett es nyar elejen haza jottem (addig vegig dolgoztam Angliaban). Eltelt 10 ev de meg mindig nem tudtam ezt a dontosemet felulmulni! Micsoda giga kaland volt es mennyi dramaval...te atyauristen :D De egyaltalan nem bantam meg es ha esetleg vissza lehetne menni az idoben akkor se csinalnam maskepp!!!!:) Meg annyit hozza tennek, hogy bar egy evet gondolkoztam rajta hogy mit tanuljak es tenyleg egy olyan szakra mentem ami tetszett (fizetos volt, de megteremtettem ra a penzt + itthon is dolgoztam egyetemi eveim alatt diakmunkat) de kb masfel ev utan rajottem hogy ez se az en szakom es csusztam masfel evet, DE nem adtam fel es megcsinaltam es befejeztem (bar foleg a vegere tenyleg utaltam es baromira nem is erdekelt mar) viszont ugy gondolom, hogy nagyon jol tettem hogy nem adtam fel es vegigcsinaltam. Hat ennyi lenne a sztorim:) Es ha kellene valami bolcseletet mondanom igy a vegere, azoknak akik hasonlo cipoben jartak, vagy azoknak, akik nem tudjak mi legyen es hogy legyen akkor azt mondanam (az ilyen vagy ehhez hasonlo es tipusu kerdesek feltevoihez) hogy csinald, mert csak egyszer elunk!!!
2021. júl. 30. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!