Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Odaköltöznétek a párotok (és...

Odaköltöznétek a párotok (és az exe) régi közös lakásába?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: párom elvált és a közös lakásukból (hitel felvételével) kivásárolta a volt feleségét. Nem volt semmi probléma, békésen, simán lezajlott az egész.

Van egy közös gyermekük, aki a volt feleséggel él, viszont nálunk is sokat van, nemcsak kéthetente hanem gyakran hétközben is. A viszony nagyon jó, a gyerekük szeret mindannyiunknál lenni, nincs gond szerencsére.

Mi a párommal az én lakásomban élünk együtt már évek óta és úgy terveztük, hogy ha ő eladja a régi lakást, akkor utána eladnánk a sajátomat és elköltöznénk. Én már évek óta költöznék, mivel a lakás mellé építettek egy forgalmas utat és eléggé elviselhetetlen lett, de aztán úgy gondoltuk, hogy megvárjuk míg a páromnak sikerül eladnia a régi lakást. Viszont ugye a hitelt fizetni kell s sajnos időközben pont bejött ez a "válság" is, és így máig nem sikerült eladni (pedig nem árulja drágán és a lakással sincs probléma, azt leszámítva, hogy nagy és jelenleg nincs rá kereslet) és mivel lényegében a törlesztést a hitelkeretünkből oldottuk meg (eddig), pár hónap és azt is kimerítjük. Hát most hogyan tovább?

Lehetőségként felmerült, hogy megpróbáljuk eladni az én lakásomat (a forgalmas környék ellenére valószínűleg hamar el lehetne adni, mivel a házban már több ugyanilyen lakás elkelt) és abból visszafizetni a felvett hitelt. Így viszont akkor csak az ő régi lakásába költözhetnénk. Bevallom én nem szívesen költöznék oda, de jelenleg nem látok más lehetőséget és úgy érzem kezd luxus lenni ennyi pénz kidobása az ablakon. A párom is csak legvégső esetnek tartja ezt. Igazából ami ennél jobban aggaszt, hogy mit mondjunk a kisgyereknek, hogy ha ezek után majd hozzánk jön, akkor ismét a "régi szobájában" aludhat. Hogyan reagálna rá?

A párom szerint nem lenne ebből gond, meg lehetne beszélni vele és talán még abból a szempontból is jó lenne, hogy közelebb lenne a páromhoz.

Lehet, hogy csak túlaggódom a dolgot de olyan jól megvagyunk együtt, nem szeretném ha megkavarodna a gyerek.

Viszont valamit mindenképp tennünk kell, mivel a hitelkeretünk kimerül és nem tudjuk tovább fizetni a hitelt.

Szeretném kérni, hogy aki tud segítsen valami ötlettel, javaslattal. Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 6. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Én simán költöznék. A gyereknek is jó lesz, ismerős helyre, haza menni oda. Én nem látok ilyen problémát.

Viszont remélem, hogy anyagilag is rendezitek a dolgokat és ha a te lakásodból fiztetitek vissza a hitelt, akkor tulajdonrészt szerzel a lakáson, különben negy butaságot csinálsz, ha szerelemből, illemből nem teszed meg az anyagiak rendezését!!! Nem vagytok házasok, nem szeretném, hogy 1-2 év múlva pórul járj...

2010. júl. 6. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is olyan lakásban lakom ahol az ex lakott elöttem a párommal .Páromé a lakás.Én egyszerűen megoldottam ezt a dolgot,átfestettünk mindent,átrendeztük az egész lakást ,mások a bútorok javarészt.Engem ez így már nem zavar,az én ízlésemnek megfelelően lett kialakítva minden.Próbáld meg így,és a gyereknek is fessétek át a szobát stb,bíztos benne lenne az ő szájízére való átalakításban .
2010. júl. 6. 14:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Persze, csakis úgy vágnék csak bele, ha a tulajdonrészem meglenne, ezt elsőként beszéltük meg a párommal és teljesen jogosnak tartotta. Szeretjük egymást, tényleg boldogok vagyunk de naívak nem vagyunk már, mindig is próbáltunk józanul gondolkodni. Köszi, hogy figyelmeztettél, sajnos tényleg sokan "ugranak" így bele valamibe felelőtlenül.

Ez az átfestés nem is rossz ötlet. Tényleg jól hangzik, valószínűleg a gyerek is élvezné, hogy együtt alakíthatjuk ki a helyét, ahogy ő is szeretné.

2010. júl. 6. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Elöször is legyen egy (tanukkal aláirt) nyugta arról, hogy X összeget befektettél a párod lákásanak a törlesztésébe, ugyanis az a lakás MINDENKÉPPEN a párod saját vagyona marad, ha netán elromlana a kapcsolatotok.

Másodszor: nyugodtan költözz oda, de ha lehet rendezzétek át (hálószoba lehetöleg ne ugyanaz maradjon), fessetek át amit lehet másmilyenre, ha van lehetöség, a bútorok egy részét cseréljétek le, de feltétlenül máshogy legyenek elrendezve. A gyereknek a szobáját megtartanám, de azt teljesen átrendezném - indoklásként jó, hogy "te már nagy lettél, nagyosabb szoba jár neked".

2010. júl. 6. 14:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Mi is úgy gondoltuk, hogy minden le lenne papírozva, másként egyikünk sem vágna bele. Bár persze nem arra készülünk, hogy előbb-utóbb úgyis szétmegyünk, de ha ne adj isten ez mégis megtörténne, nem szeretnénk megnehezíteni egyikünk további életét sem.

A lakás teljesen üres, csak a konyhában maradt a beépített bútor. Ami volt az vagy el lett osztva, vagy eladták, vagy hozta a párom hozzám, vagy a szüleinél van. Egyszóval jóformán csak az én lakásomból vinnénk a dolgaink, s akkor csak a gyereknek vennénk max pár új dolgot.

2010. júl. 6. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Akkor meg tényleg egyszerű ,mert a te bútoraiddal ,szép színes festékekkel ,igazán komfortossá tehetitek azt a lakást.A gyerkőc meg örömmel fog válogatni a saját szobájába,és jól fogja magát érezni benne ,és ez a lényeg .

2010. júl. 6. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:
A falak lehet régiek, de a berendezés úgyis a kettőtök ízlését fogja tükrözni.Ez már egy teljesen másik lakás lesz, a ti fészketek.Sok boldogságot hozzá!
2010. júl. 6. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!