Hová menjünk nyaralni? Elég félősek vagyunk, nem szeretnénk csalódni.
Sokat utazunk.
Minden országnak vannak csodás helyei és vannak lepukkantak is.
Görögországban volt, hogy a szállodában a wc ajtó befelé nyílt és megakadt a wc-ben.
Vagyis a maradék szűk nyíláson át kellett bepréselni magunkat.
Azt sem tudom elfelejteni, hogy tilos volt a wc papírt a wc-be dobni, és a szemetesbe kellett gyűjteni, közszemlére téve, hogy ki, mit végzett aznap!!
Horvátországban csak egyetlen "putri" helyet ismerek, a Vir szigetet.
Ott nincsen vízvezeték és nincsen csatornázva, csak részben!!
Az apartmanok melletti műanyagtartályokba, lajtoskocsi hozza a "friss vizet" néhány hetente!
Az évenkénti tízezernyi -többnyire- magyar nyaraló napi wc-zése, a talajba van bevezetve. Fürdéskor is ez jön vissza hígítva a búvárszivattyúkból. Természetesen beszivárog a tengerbe is és abban pancsikáznak a családok a gyerekeikkel!
Horvátország többi része viszont csodálatosan szép!!
Sajnos rengeteg honfitársunk járatja le a bunkó, antiszociális viselkedésével hazánkat.
No meg lopnak is!
Nagyon sok helyi újságcikk jelenik meg a magyarok viselt dolgairól.
Tavaly pl. hetekig cikkeztek arról, hogy az egyik horv.országi apartmanban, amíg a házinéni lement a kert végébe, hogy friss paradicsommal kedveskedjen a 6 magyar egyetemista vendégének, addig azok minden mozdíthatót összepakoltak és leléptek fizetés nélkül.
Azóta ha meghallják, hogy magyarok, vagy ki sem adják az apartmant, de van, hogy dupla kauciót kérnek!!
Viszont mindenképpen előre kifizettetik a teljes összeget!
Tehát amikor "bunkó módon" viselkednek esetleg veled, az nem biztos, hogy pont neked szól, hanem inkább annak, hogy már valaki letette a "magyaros névjegyét".
A horvát ember is gyarló és általánosít...
Te meg nem tehetsz mást, mint, hogy megköszönöd honfitársaidnak azt a szívós munkát amivel elérték, hogy már szinte az összes környező országban utálják a magyarokat!!
ma 04:47
Görögországban csakis és kizárólag német tulajtól vagyok hajlandó kibérelni az apartmant. Szerencsére sok nyugdíjas költözik oda, és ad ki szobát, német oldalakon hirdetnek is rendesen. Azok az apartmanok tiszták, a bútorok épek, a lépcsőkorlát is elkészült már, a víz sem folyik ki a fürdőszobából a nappaliba és konstrukciós hibákkal sem szoktunk találkozni. Görögökkel már nem is próbálkozom.
Ha egzotikus helyekre vágysz (bár nem mindenki ugyanazt érti ezen), akkor szigetekre menj.
Santorini szigetén vannak csodálatos homokos partok, találhatsz fekete lávahomokot, ami nem sok helyen van. De átmehetsz csónakkal az igazi pokolbéli tájra a vulkán hazájába (félni nem kell, mostanában nem akar kitörni), mászhatsz fel szinte függőleges falon, de lóval is felmehetsz, a sziget belseje is csodálatos.
Ha ez nem felel meg, délebbre Kréta. 2500 éves kultúra, középkori városkák, homokos, kavicsos partok (ne dőlj be, főleg az északi ilyen, a déli oldalon csak egy-két, igaz, nagyon különleges és elzárt homokos partszakasz van). Nem szabad kihagyni a Samaria szakadékot (4-5 éves gyerekek élvezik a legjobban, szóval ennyire veszélyes), ahol trópusi erdő, hegyoldal, szurdok, patak, sziklafal, tehát minden, ami szép. Hajóval, busszal lehet visszajönni. Mellette felmászhatsz az istenek hegyére, igaz, az már nagyon komoly túra, főleg nyáron.
Málta a lovagvárak és templomosok szigete. Meg kicsi és mégis világváros Valetta. És rengeteg különböző fajtájú homokos part. De ha sziklás kell, fogsz találni. Kizártnak tartom az unatkozást.
De nekem a legszebb Szicília. A maffiózók nem akarnak megölni, mert van eszük, belőled élnek olyan jól. Látnivaló annyi, mint a tenger. Van ókor (a legszebb görög - római templomokat ott találni - Segesta, Aggrigento), középkor, például Cefalu, Taormina (na azt nem szabad kihagyni, nappal az Isola Bello, estefelé egy jó vacsora, aztán egy padról nézni a tengert és a füstölgő Etnát), Palermo, vagy fölötte Monreale temploma - két hetet kevesellni fogsz. És megfizethető, ha tudod kezelni az olaszos (de kedves) temperamentumot, hallatlanul élvezetes.
Nem tudom, hogy hogy választottatok görögországi szállást, nekem eddig soha semmi bajom nem volt sem a szobával, sem a tulajjal, pedig mindig görögök voltak a vendéglátók, és nem szállodában, hanem egy egyszerű apartmanban szoktunk mindig lenni. Egyik évben egy bazinagy görögdinnyét kaptunk, ami a saját kertjükben termett, minden szobának adtak egyet, másik évben a vb-kor voltunk kint, apum mindig beült egy kis étterembe nézni a meccseket, és a 3. alkalom után már ingyen kapta a sört, akkor is kint voltunk, amikor a görögök nyerték az eb-t, egy étteremben néztük a döntőt, és annyira örültek a győzelemnek, hogy minden asztalhoz vittek egy üveg pezsgőt, meg gyümölcstálat...
Az meg, hogy a papírt nem lehet a wc-be dobni azért van, mert nagyon szűkek a vezetékek és ha mindenki a wc-be dobná a papírt, akkor eldugulna.
Tudod,
nekem ne korlátozzák a végtermékemnek az átmérőjét...
Amúgy több száz évük lett volna vastagabb csőre kicserélni,
avagy eleve olyant letenni!!!
...és nem vagyok kíváncsi a többiek sz@ros wc papírjaira, a szemétkosárban!!!
Hát, sokfelé sikerült sz@r szállást találni Görögországban. Lehet, hogy én vagyok különösen peches, de sajnos nagyon rosszak a tapasztalatok.
Más kérdés, hogy idén nyáron nagy ívben kerülném Görögországot, mert akár zavargások is kitörhetnek, ami nagyon nem hiányzik a szabadságom alatt.
A felsorolt lehetőségek közül biztosan Horvátországot választanám.
"Tudod,
nekem ne korlátozzák a végtermékemnek az átmérőjét..."
Ha egy idegen országba megyek, elfogadom annak körülményeit és szokásait.
Ha bármelyik nem tetszik, nem megyek oda, de idegenként nincs jogom kifogásolni, én így gondolom.
Ha bármelyiket nem tudom elfogadni, nem megyek oda.
Ennyit a toleranciáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!