Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hová menjünk nyaralni? Elég...

Hová menjünk nyaralni? Elég félősek vagyunk, nem szeretnénk csalódni.

Figyelt kérdés
Tunézia, Görögország, Horvátország vagy Törökország?
2012. máj. 21. 17:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Görögországban szerintem sok tekintetben többet kapsz a pénzedért, mint Horvátországban: kedvesebb emberek, több napfény, több a homokos tengerpart és a kulturális emlékeik is valamivel régebbiek, jobban is vigyáznak rájuk. Tény azonban, hogy mostanában van benne rizikó, mert ki tudja, mikor futsz bele egy jó kis sztrájkba.
2012. máj. 21. 19:14
 12/28 anonim ***** válasza:
59%

ma 19:14

Tuggya fene...

A legkoszosabb tengerparttal és a leglepukkantabb, legigénytelenebb szálláshelyekkel és a legrosszabb kajával speciel Görögországban találkoztam, a mentalitásuk pedig egyenesen riasztó.

Horvátországban ilyen jellegű csalódás még sosem ért, de lehet, hogy csak szerencsém volt.

2012. máj. 21. 19:27
 13/28 anonim ***** válasza:
51%

Mi évek óta Trogírnál nyaralunk egy vízparti(!) apartmanban.

Magas színvonalú apartman, kedves emberek, közvetlenül a kristálytiszta Adria partján és ragyog a nap.

Mi kell még??

(Ha írsz egy privátot, akkor tudok segíteni címmel, de már csak utószezonban.)

2012. máj. 21. 20:18
 14/28 anonim ***** válasza:

Én egyet értek a 11-essel.

Rengetegszer voltam már Görögországban, szinte az egészet bejártam, tavaly voltam Horvátban, a táj szép volt, de én többet vártam volna... Drága volt a kaja, ugyan ennyi pénzből Görögországban sokkal jobbat/többet ettem volna, a pincérek sem voltak olyan kedvesek, amint meghallották, hogy magyarok vagyunk, már bunkók voltak...

2012. máj. 21. 22:06
 15/28 anonim ***** válasza:
Tök mindegy hova mentek, ha úgy álltok hozzá, hogy mi van ha rossz lesz, vagy féltek hogy csalódni fogtok, akkor minden bizonnyal mindenben meg fogjátok találni majd a rosszat, és így tényleg nem fogjátok magatokat jól érezni. Én mindig izgatott vagyok akárhova megyek, és sosem állok úgy hozzá, hogy mi van ha rossz lesz. Mért lenne rossz egy nyaralás?
2012. máj. 21. 22:17
 16/28 anonim ***** válasza:
48%

Hát, ebből is látszik, mennyire mások az igényeink.

Őszintén szólva, látva honfitársaimat külföldön, sokszor nem csodálkozom, hogy bunkók a vendéglátók. Mindazonáltal Horvátországban soha nem próbáltak átverni, nem úgy Görögországban. Mondjuk nem a legolcsóbb helyeket keressük, beszélünk nyelveket és nem magyarul üvöltözünk és tiszteletben tartjuk szokásaikat.

2012. máj. 21. 22:18
 17/28 anonim ***** válasza:

14-es vagyok

Mi sem magyarul üvöltözünk és tiszteletben tartjuk a szokásokat és nem a legócskább helyre járunk!!

Voltam már Korfun 5x, Rodoszon 4x, Krétán, Santorinin, Zakhyntoson, Parálián, Cipruson, Horvátországban Vodiceben voltam és onnan elmentünk több helyre, pl Trogírba. Nem 5*-os szállodát szoktunk választani, de nem is a legolcsóbbat, minden este más étteremben eszünk, ezt értsd szó szerint, és még egyetlen egyszer sem akartak átverni Görögországban, sőt, szinte mindig kaptunk valami kis ajándékot, pl. gyümölcsöt, vagy ouzót, velünk mindig kedvesek a görögök, már 15 éve ott nyaralunk, és semmi rossz tapasztalatunk nem volt.

A strandon simán kint lehet hagyni a táskát, senki sem nyúlt bele, a szálláson elöl lehet hagyni a pénzt, nem vitte el soha a takarítónő.

2012. máj. 21. 22:27
 18/28 anonim ***** válasza:

ma 22:27

Hát, nekem számláztak már ki olyan bort, amit nem fogyasztottunk el, sőt, ki sem hoztak, akartak kétszeres parkolási díjat kérni, és pótágyat is fizettetni, ami természetesen nem volt igényelve. Hoztak már ki borjú helyett disznóhúst is és többször is megesett, hogy a szállás még tévedésből sem volt olyan, mint amiben megállapodtunk. Nézett már olajligetre a tengerre néző apartmanunk. (Mondjuk a tenger irányába, de volt vagy 1500 méterre tőle.) A legdurvább Kréta volt, ahol egy hegyen kellett volna átmászni a vízig, ráadásul folyt a vécé, amit azonnal jeleztünk, de ő "elfelejtett" intézkedni. És nem ezt ígérték. Nemtörődömök, sokuk igénytelen, a szolgáltatás számukra érdektelen.

Nem tudom, nekem ez nem tetszik.

Hozzáteszem, hogy sajnos Európában elég általános a lehúzás, bár Horvátországban eddig megúsztuk. A tengerentúlon viszont csak jó tapasztalataink voltak, pedig sosem szállodába megyünk és magunk szervezzük az útjainkat.

2012. máj. 21. 22:45
 19/28 A kérdező kommentje:
Hűű, köszönöm a sok választ. Férjemmel már több helyen jártunk Európában, Horvátországban és Görögországban is voltunk. Horvátország északibb részén tényleg úgy tűnt, hogy nem annyira szeretik a magyarokat, Dalmáciában ezzel már nem találkoztunk, beleszerettem abba a részbe. Viszont a rokonságnak kicsit "exotikusabb" helyet szeretnénk mutatni (ne értsetek félre, nem nagyzolás, vagyis lehet, hogy az, de ezzel másnak szeretnénk örömet okozni - remélem értitek). Korfun is voltunk egyszer, akkor nagyon rossz időpontot fogtunk ki, a tengerpart eszméletlen koszos, szemetes volt, Albániából hozott át valami mocskot a víz, a helyiek is kiakadtak. Az pl. nekem csalódás volt, de erről persze nem a táj tehet. Tunéziában vonzó, hogy szinte minden szállásban elég kultúrált áron van az étkezés, ez is nagy szempont, mert ismerve a rokonságot, egy apartmanban (pl, Horvátország) minden nap csak főznénk és azért nem szeretnék fél napokat a konyhában tölteni a nyaralás alatt.
2012. máj. 21. 23:30
 20/28 anonim ***** válasza:

ma 23:30

Nehogy már bocsánatot kérj, amiért egzotikus helyre vágytok!:-)

Tudom, Magyarországon nemzeti sport a panaszkodás és a mások zsebében turkálás, de ha telik rá, akkor miért ne?

Korfuról hasonló a véleményem, sajnos akkor is nagyon szemetes volt a víz, amikor mi jártunk ott. És azt sem díjaztam, hogy a strand melletti szállodák szennyvízkivezetője a tengerben végezte... Mi meg abban úszkáltunk....

2012. máj. 21. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!