Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen az élet az Usa-ban...

Milyen az élet az Usa-ban ill. Németországban?

Figyelt kérdés

Milyen az élet az Usa-ban ill. Németországban?

Mennyi a fizetésük?

Eltudnak-e menni nyaralni vagy akár csak hétvégente egy étterembe el tudnak-e menni ebédelni?

Melyik országban élnek jobban?

Milyen a mentalitásuk és a másik emberhez való viszonyuk?

Amit tudtok az országukról és róluk kérlek írjátok le...köszi

2012. febr. 23. 10:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Milyen nyelven beszélsz? A jelenlegi az USA-ba munkavállalás útján kijutni ahogy már lett írva jó párszor ezen az oldalon, szinte lehetetlen, hacsak nem vagy orvos vagy valamilyen tudós.

Németországba nem kell semmilyen munkavállalási engedély, egyszerű a kijutás. Közel van.

"Mennyi a fizetésük?" - Változó, az emberek mindkét országban munkakörönként eltérő fizetést kapnak.

"Eltudnak-e menni nyaralni vagy akár csak hétvégente egy étterembe el tudnak-e menni ebédelni?" - Az átlagember igen, a szegények egyik országban sem nagyon.

"Melyik országban élnek jobban?" - Az életszínvonal Németországban magasabb.

A németek távolságtartóak, nem befogadók, azt soha ne várd egy némettől, hogy elfogadjon, maximum megtűrnek, de semmi több. Az USA-ban, mivel rengeteg a bevándorló, gyakorlatilag nem lógsz ki a sorból.

2012. febr. 23. 10:23
 2/20 anonim ***** válasza:
50%

"mennyi a fizetésük?"

Milyen diplomád van? Vagy van egy jó szakmád? Minkét országban 30% körül van a munkanélküliség, ha nincs egy jó diplomád nem olyan egyszerű olyan munkát találni amibőlmeg is tudsz élni. Ha pedig lenne jó diplomád itthon is lennejó állásod...

2012. febr. 23. 10:33
 3/20 anonim ***** válasza:

A németek nem távolságtartók, legalábbis ott, ahol én élek. Igenis nagyon barátságos mindenki, ráadásul itt is rengeteg a külföldi, török, arabok, lengyelek, oroszok, stb.

Lehet, hogy ez másik régióban máshogy van, bár eddig mindegyik kint élő magyar ismerősömnek ugyanaz a véleménye, mint nekem.

2012. febr. 23. 10:55
 4/20 anonim ***** válasza:

Nem 30% a munkanélküliség, ez hülyeség. Maximum 11 körül van Németországban, például Mecklenburgban, de ott is olvastam, hogy hiány van sofőrökből Rostockban.

Nincs olyan, hogy órabér, sok dologtól függ, de olyan 7 € - tól felfelé fizetnek.

A mentalitás tartományonként, városokként más. Délen nem jó (oda születni kell), északon sokkal jobb, jó még a Ruhr vidéken és Berlinben. Csak németül kell tudni és megcsinálni, amit mondanak, akkor nem lesz gond.

2012. febr. 23. 10:56
 5/20 anonim ***** válasza:
Mármint van órabér, csak központilag meghatározott fizetés nincs, mint Magyarországon a minimálbér. Tartományonként és ágazatonként változik, ehhez jönnek még a helyi szabályok és , hogy szerződéssel, vagy kölcsönzéssel dolgozol. Általában 7 - 11 € órabér jön ki, de ez nagyon csalóka dolog, nagyon nem mindegy, hogy hol élsz.
2012. febr. 23. 11:00
 6/20 anonim ***** válasza:
nemetorszagrol tudok nyilatkozni. ha jo vegzettseged van(jo diploma, jo szakma) akkor 3500 eurot siman megkeresel, ebbol belvarosban egy kozepes meretu teljesen felszerelt alberlet mindennel egyutt ugy 900 euro. a kaja nem draga, kb mint magyarorszag, heti 120 euro siman eleg ket szemelyre. mi minden heten elmentunk valahova vacsorazni, es nyaralni is minden evben 2x. nincsenek hetkoznapi megelhetesi gondok. persze ehhez tenyleg jo allas kell. ha ott minimalberbol elsz ott sem jobb mint otthon.
2012. febr. 23. 11:00
 7/20 anonim ***** válasza:
Munkanélküliség Németországban 5,8%, de még a legfejletlenebb régiókban is maximum 11%-os a munkanélküliség. Ha van egy jó szakmád/diplomád és jól beszélsz németül, akkor nagyon jól lehet keresni és kellemesen megélsz.
2012. febr. 23. 11:09
 8/20 anonim válasza:
57%
Németországban tuti nem kell diploma a megélhetéshez. A páromnak saját irodája van, öltönyben dolgozik, reggel 8 és délután 4 között projekteket vezet, 3000 eurót keres és NINCS DIPLOMÁJA. Itt sokkal gyakoribbak az ilyen betanító trainingek, egyetem helyett. 3 nap suli, 2 nap céges munka és így a 2-3 év tanulás alatt fizetést is kapsz és később a cég is megtart, ergo pályakezdőként azonnal van munkád. Egy "sima" fodrász is keres 900-1000 eurót havonta.
2012. febr. 23. 13:29
 9/20 anonim ***** válasza:

13:29!

Teljesen egyetértek veled. Én is így látom a dolgot, nekem sincsen diplomám, mégis irodai munkát végzek, és annak ellenére hogy még csak 2 hónapja vagyok itt, 1700 €-t keresek.

2012. febr. 23. 13:42
 10/20 anonim ***** válasza:
Én az utolsó 2 válaszolótól kérdezném, hogy hol éltek? Nekem ugyan megvan a diplomám, csak a nyelvvizsga hiányzik, itt élek 3 éve, de még az ismerősök is azt mondják, csak akkor tudnak segíteni munkát találni, ha kezemben lesz a diploma.
2012. febr. 23. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!