Milyen az élet az Usa-ban ill. Németországban?
Milyen az élet az Usa-ban ill. Németországban?
Mennyi a fizetésük?
Eltudnak-e menni nyaralni vagy akár csak hétvégente egy étterembe el tudnak-e menni ebédelni?
Melyik országban élnek jobban?
Milyen a mentalitásuk és a másik emberhez való viszonyuk?
Amit tudtok az országukról és róluk kérlek írjátok le...köszi
Milyen nyelven beszélsz? A jelenlegi az USA-ba munkavállalás útján kijutni ahogy már lett írva jó párszor ezen az oldalon, szinte lehetetlen, hacsak nem vagy orvos vagy valamilyen tudós.
Németországba nem kell semmilyen munkavállalási engedély, egyszerű a kijutás. Közel van.
"Mennyi a fizetésük?" - Változó, az emberek mindkét országban munkakörönként eltérő fizetést kapnak.
"Eltudnak-e menni nyaralni vagy akár csak hétvégente egy étterembe el tudnak-e menni ebédelni?" - Az átlagember igen, a szegények egyik országban sem nagyon.
"Melyik országban élnek jobban?" - Az életszínvonal Németországban magasabb.
A németek távolságtartóak, nem befogadók, azt soha ne várd egy némettől, hogy elfogadjon, maximum megtűrnek, de semmi több. Az USA-ban, mivel rengeteg a bevándorló, gyakorlatilag nem lógsz ki a sorból.
"mennyi a fizetésük?"
Milyen diplomád van? Vagy van egy jó szakmád? Minkét országban 30% körül van a munkanélküliség, ha nincs egy jó diplomád nem olyan egyszerű olyan munkát találni amibőlmeg is tudsz élni. Ha pedig lenne jó diplomád itthon is lennejó állásod...
A németek nem távolságtartók, legalábbis ott, ahol én élek. Igenis nagyon barátságos mindenki, ráadásul itt is rengeteg a külföldi, török, arabok, lengyelek, oroszok, stb.
Lehet, hogy ez másik régióban máshogy van, bár eddig mindegyik kint élő magyar ismerősömnek ugyanaz a véleménye, mint nekem.
Nem 30% a munkanélküliség, ez hülyeség. Maximum 11 körül van Németországban, például Mecklenburgban, de ott is olvastam, hogy hiány van sofőrökből Rostockban.
Nincs olyan, hogy órabér, sok dologtól függ, de olyan 7 € - tól felfelé fizetnek.
A mentalitás tartományonként, városokként más. Délen nem jó (oda születni kell), északon sokkal jobb, jó még a Ruhr vidéken és Berlinben. Csak németül kell tudni és megcsinálni, amit mondanak, akkor nem lesz gond.
13:29!
Teljesen egyetértek veled. Én is így látom a dolgot, nekem sincsen diplomám, mégis irodai munkát végzek, és annak ellenére hogy még csak 2 hónapja vagyok itt, 1700 €-t keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!