Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha lenne 6-7-800 ezer ft-otok...

Ha lenne 6-7-800 ezer ft-otok 2 főre, egy "nagyobb durranás" helyre mennétek inkább jövőre, vagy 2 kisebbre?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel mennék ennyi pénzből. Mi jönne ennyiből egyáltalán ki?
2012. jan. 19. 12:38
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Sőt, talán a Phi Phi-t sem kéne fakultatívan, menetrendszerintivel lehet, hogy olcsóbban megúsznánk azt is. :) [link]
2012. jan. 20. 12:09
 22/31 A kérdező kommentje:

Ezt decemberre néztem: [link]

Kedvező nagyon, retúr 2 főnek mindennek együtt (ha jól látom :)) Kérdés, hogy ha nyáron foglalok, akkor nem mennek-e nagyon föl a decemberi repjegyek (mert ott az a főszezon - vagy az mindegy)?

2012. jan. 20. 13:14
 23/31 anonim ***** válasza:

Tényleg jó árban van a december. Télen van szezon igen, és biztos drágábbak lesznek később. Nem tudom mennyi pénz áll most rendelkezésre, csak tippet adtam, hogy nézelődj. Végül is akár most is lefoglalhatod. Nagyon lejjebb nem hiszem, hogy megy az ár.

Nézz jól körül, én az airasia-val azért szemeztem, mert sok országba megy, és engem az érdekelne. Profi leszel az adat búvárkodásban :)

2012. jan. 20. 16:36
 24/31 A kérdező kommentje:

Május körül tudnék foglalni, remélem, akkor még találok jó áron decemberre. Szerinted?

A szállást meg a belföldi repjegyet később, de azok akkor általában mindig ugyanannyiba kerülnek.

Te hova mennél szívesen? Mit tervezgetsz? Mert nagyon otthon vagy a témában. :)

2012. jan. 21. 00:55
 25/31 anonim válasza:
650-700e Ft-ból 2 hét Thaiföld kihozható. Repjegyet időben kell foglalni, Február elejét javaslom utazásra. Még jó az idő, de nem mindenütt főszezon. Decemberben-januárban szállás, repjegy többe kerül. Ebből kihozhatod mondjuk 2-3 nap Bangkok, 4-5 nap Koh-Samui, 4-5 nap Koh-Phangan és 4-5 nap Phi-Phi szigetek. Így 3 szép szigeten járnátok + a főváros. Rengeteg fakultatív beleférne szerintem. Phi-Phi-n lenni kell, nem csak 1 órás fakultatív keretében átmenni. Nagyon szép, nyüzsi van, Maya-beach közel van, akár egy bérelt csónakkal is. Lényeg az időben való tervezés, egyéni szervezés, kis bátorság, ha még nem csináltál ilyet :-) Garantáltan életre való élmény lesz. Inkább erre költs, mint 2x1 hétre elmész valami más közelebbi helyre. Ugyanannyiba kerül, de itt többet fogsz látni. Na meg itthon lesz -15 fok, kint + 30. Tengerparttal együtt, ennyi elég :-)
2012. jan. 23. 15:23
 26/31 A kérdező kommentje:

Igen, már tuti, hogy Thaiföld lesz. Csak egyet kéne még eldöntenem, hogy melyik legyen:

2 nap Bangkok--> 5 nap Phuket--> 3 nap Ko Samui. Ez drágább a 3 belföldi repjegy miatt, plusz 3 helyen kell transzfert fizetni, 2 helyen kocsit bérelni stb.. ergo sokkal kevesebb fakultatívra maradna pénz.. sőt..

Vagy 2 nap Bangkok--> 8 nap Phuket. Ez így olcsóbb, több fakultatív kis sziget, ezaz belefér. Phiphi, stb..

Ami miatt vacilálok, hogy mindenhol azt olvasom, h Samui százszorta szebb. Minden vágyam látni hófehér homokos partot benyúló pálmákkal, és ez inkább Samui-n van.. Nem tudom, melyik legyen. Szerintetek?

2012. jan. 23. 16:37
 27/31 A kérdező kommentje:
Ja, és mindenképp decemberben tudunk menni.
2012. jan. 23. 16:39
 28/31 anonim válasza:
December 10-15%-al többe fog kerülni, de ha akkor van szabadság, akkor ez van. Fehér homkos tengerpart például Koh_Phangan-on is van. Saláta-öbölt tudom ajánlani, sok olcsó bungalló van ott is. És gyönyörű part, nyugalom. Koh-Samui szigete fölött van. Ha elfelejetitek Phi-Phi-t és Phuketet akkor a 2 hetet tölthetitek ezen a 2 szigeten és még belefér Ko-Tao is, az is gyönyörű. Én motorbérlést javaslok, sokkal olcsóbb, 200-250 baht/nap, ketten elfértek rajta (mi gyerekkel együtt használtuk, de találkoztunk 4 fős magyar családdal is 1 motoron, ami a thaioknál standard utasszám + a kutya, de komolyan). A szigetre való utazással tudtok spórolni, ha Bangkokból busszal vagy vonattal mentek le a szigetekre, mondjuk éjszakai járattal, szállásdíjat megspórolod, kényelmes busz és olcsóbb mint a repcsi. Este felszálsz Bangokban, reggel a szigeten vagy. Persze ez a kalandosabb út, meg olcsóbb. Phi-Phi-t sajnálnám kihagyni, engem nagyon megfogott a kis sziget feeling, gyönyörű helyekkel. Elmondható, hogy mindenütt sok fakultatív programot lehet szervezni. Bangkok: Bayokie felhőkarcoló, Khao San Road, éjszakai piac, maga a város, Safari Zoo, Királyi Palota, fekvő Buddha stb stb. Szigeteken: motorozás, elefántolás, fürdés, bevásárlóutcák, vízesés és millió 1 dolog. Meg kell jól tervezni és lehet menni!
2012. jan. 25. 13:25
 29/31 A kérdező kommentje:

Igen, december közepe-vége felé tudnánk menni. Sem Samui-t, sem Phi Phi-t nem szeretném kihagyni, úgy döntöttem, hogy ebben nem kötök kompromisszumot (lehet, hogy életemben utoljára leszek ott).

12 napra mennénk mégis, 3 nap Bangkok, 4 nap Phi Phi, 5 nap Samui. A belföldi repjegy miatt kicsit drágább lesz, de nem megy el annyi idő, mintha hajóznánk-vonatoznánk.

De tul.képpen csak 1 szakasszal lesz több, ahogy néztem, belföldi repcsiknél nem olcsóbb a retúr, szakaszokra vannak az árak megadva.

Tehát szerinted jó ötlet úgy menni, hogy: 3 nap BKK

--> repcsivel Phuket, majd hajóval Phi Phi, itt 4 nap lenne kb, majd vissza Phuket --> repcsivel Samui, ott 5 napot lennénk --> majd BKK és haza.

Így mennénk, ahogy ebben az élménybeszámolóban is írják: [link]

2012. jan. 25. 19:41
 30/31 anonim ***** válasza:
Ha ezt szeretnétek, és van rá keret, akkor ne hagyjátok ki! Tervezésre még van idő bőven. Vagy akár gyűjtögetésre :)Érezzétek jól magatokat!
2012. jan. 28. 03:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!