Ha lenne 6-7-800 ezer ft-otok 2 főre, egy "nagyobb durranás" helyre mennétek inkább jövőre, vagy 2 kisebbre?
Jah, értem, az összköltséget írtad. Hát végül is fakultatív nélkül a 150 tuti elég lenne kettőtöknek. De még messze az időpont. Én azon az állásponton vagyok, hogy inkább menjen az ember messzebbre és spóroljon a luxussal, minthogy elmenjen a szomszédba all inclusive-ra.
Azért írtam egyébként ezt, mert virtuálisan meg agyban már leszerveztem magamnak egy hatalmas Ázsia turnét :) De ha USA érdekel, abban is tudnék tippeket adni. Azt hiszem írtad Afrikát. Az sajnos drága :( és sajnos Dél-Amerika is.
DE egy India arany háromszög az tutira beleférne! Nem tudom egyébként nyelvvel hogy álltok, elboldogultok-e angolul kint
Még egy tipp: esetleg nézz körül a tripadvisor.com-on, vagy a virtualtourist-on. Szoktak lenni hasznos tanácsok, hogy mit és hogyan érdemes megnézni, review-k stb. Szerintem egyébként fak. nélkül is el lehet ott ütni az időt, és lehet túrázni meg bérelni akár bicajt is.
Itt is van 1-2 ötlet: [link]
Jeep bérlés 1 napra 6000ft :)
És állítólag Tesco is van
Angollal elboldogulnánk. De döntöttem, valószínűleg Thaiföld lesz. Ugye most márciusra a véletlen időpontra 450 e körül van kettőnknek a repjegy, a belföldi repjegy és a szállás kb. 9 éjszakára. Ez egy jó ár, kérdés, hogy december körülre is ki lehet-e fogni ilyen árat, mikor kezdjünk vajon nézegetni?
Tehát 450 e.
És megemelem a "büdzsét" 650-re, azt ki tudjuk gazdálkodni. Tehát az 200 ezer költőpénz - ebbe kell beleférnie a kajának (azt nem néztem, van-e reggeli a szállásokhoz), a transzfernek, és Phuketen az autóbérlésnek - lehet, hogy annak több értelme van, mint fakultatívokra befizetni. Autó, egy jó útikönyv, és kész. :) Bangkokot is be tudjuk járni gondolom ottani tömegközlekedéssel/taxival. Így elég lehet véleményed szerint a 200 ezer költőpénz?
Milyen költséget hagytam ki? Vagy minden megvan? :)
Bocsi, hogy fárasztalak a sok kérdésemmel. :)
Igen, nekem sem kell a luxus, legyen jó a nyaralás, jöjjünk ki a pénzből, lássunk minél többet és kész.:)
Szerintem 200 költőpénzből el tudtok boldogulni. Tulképp én fakultatívok közül a szigettúrákat néztem (Ko PhiPhi), és az gondolom a hajózás miatt drága, de én olyan szépnek képzelem a tájat, hogy bőven betelnék vele. Bangkok-ban én sem időznék többet 2-3 napnál, ha előre megtervezitek a programot, megnézitek milyen a helyi "BKV" akkor szerintem bőven be lehet járni, látni mi van ott.
Ha decemberben akartok menni, szerintem aug-szept körül érdemes már nézegetni az árakat, és variáld a dátumokat, hogy hogy olcsóbb. A hétvégi jegyek drágábbak szoktak lenni, viszont mivel télen szezon van, és dec. ünnepi időszak azt pláne érdemes előre megnézni. Az AirAsia árak elég fixek, de szoktak lenni promóciós jegyek olcsóbban.
Ahogy a szállásokat nézegettem, nekem jónak tűntek. Ennyi pénzért egy európai városban nincs is, vagy 10en vagytok emeletes ágyakon. De nézd meg a többit is, mert a szigeten vannak mindenfelé.
Bocsi, hogy ilyen lelkes vagyok, de ha már én egyelőre nem tudok menni, legalább más éljen a lehetőséggel. Ha esetleg még tudok valamiben segíteni szólj, meg ha már túl vagytok rajta dobj ide egy kommentet :)
Tényleg nagyon szépen köszönöm a sok segítségedet. Őszintén megvallva Thaiföld is az egyik álmon volt utazás terén, de én valami miatt oda egyéni szervezésben nem is gondolkoztam, az utazási irodák árai pedig még Pattayára is borzasztóak.. Az tehát a tavaszi-nyári feladatom, hogy kigazdálkodjam 450 ezerből 2 főre a cuccokat (remélem semmilyen felmerülő költséget nem felejtettem ki.. :S), és akkor 200 ezer tényleg elég lenne szerintem is.
Autóbérlés akkor tuti lesz, fakultatívok közül a Phi Phi-sre fizetnénk be - az 40 ezer körül lenne 2-tőnknek, és akkor még mindig maradna 150 ezer minden másra. A kocsibérlés olcsó, kaját megoldjuk szintén olcsón, Bangkokban tömegközlekedünk majd.
Te is Phukettel kombinálnád Bangkokat? Lehet még talán Ko Samui-val (bár ebben sem vagyok biztos, hogy ott van-e repülő). Viszont Phuket talán azért jó, mert így látnánk Phi Phi-t is. Bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, csak nagyon lelkes vagyok, annyira jó lenne/lesz, ha összejön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!