Egy BKV jeggyel igaz, hogy 60 percig lehet utazni?
na túrtam elő egy vonaljegyet anyutól...
idézek.
"Ervényes egy utazásra, átszállás és az utazás megszakítása nélkül, autóbuszon, villamoson, trolibuszon, fogaskerekűn a járatok teljes hosszán, vagy budapest közig. határán belüli vonalszakaszokon. Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózatton belül (ide értve a földalattit is ) átszállásra, útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít. A jhegyet a metrón és földalattin az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után haladéktalanul kell révényesíteni. Bélyegzős érvénesyítés esetén a kezeléstől számított 60 percig, az éjszakai járatakon 110 percig jogosít utazásra."
na ebből hámozd ki hogy akkor most átszállhatsz -e ha bélyegzős révényesítés van. Mindenesetre sima lyukasztós érvényesítésnél - szerintem, ezek alapján - nem lehet átszállni.
egyáltalán milyen az a bélyegzős érvényesítés?:D
jéézus mennyivel egyszerűbb bérlettel az élet...
jah várjatok lhet hogy azt írja hogy "átszállásra igen, útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít..." nem tudom ott lyukas a jegy xD
najo, feladom. szerintem lyukassz úgy hogy ne pecsételjen rá az asz*, és akkor átszállhatsz kutya nem veszi észre:D
Abból a vonaljegyből száz éve nyomtattak néhány milliót, oszt nem dobják ki a szemétbe.
Szal a metrón át lehet szállni vele. Ez ugye csak a Deák téren fordulhat elő. Barmelyik vonalon érkezel ide, ugyanazzal a jeggyel átszállhatsz a másik két vonal egyikére és folytathatod az utazást.
Na, ezért nem itt kell ilyet kérdezni.
Azt hiszem, sok vidéki szívta már meg azzal, hogy az okos válaszolók a nem naprakész információikkal csupa jó szándékkal félrevezették.
Most komolyan: annyival nehezebb begépelni, hogy bkv.hu, mint hogy gyakorikerdesek.hu?
17.45-ös!
Teljesen igazad van. A félreértés tisztázása miatt születhetett meg a kérdés, hiszen a bkv.hu-n olvasható ismertetés lényeges különbséget mutat a vonaljegyen olvasható ismertetéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!