Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Egy BKV jeggyel igaz, hogy 60...

Egy BKV jeggyel igaz, hogy 60 percig lehet utazni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha átszállok egy másik járműre, de az előzőn lyukasztottam már és kb 10 percet utaztam, atán átszállok, és ott is utazok 10 percet, akkor nem kell a második járművön lyukasztanom?
2010. dec. 20. 11:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
ugy van, a metron at lehet szallni, nekem egy ellenör mondta, amikor lyukaszottam a jegyet, hogy ha at akarok szallni, akkor ne ervenyesitsek meg egyet.
2010. dec. 20. 13:11
 12/21 szamóca. ***** válasza:

na túrtam elő egy vonaljegyet anyutól...

idézek.

"Ervényes egy utazásra, átszállás és az utazás megszakítása nélkül, autóbuszon, villamoson, trolibuszon, fogaskerekűn a járatok teljes hosszán, vagy budapest közig. határán belüli vonalszakaszokon. Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózatton belül (ide értve a földalattit is ) átszállásra, útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít. A jhegyet a metrón és földalattin az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után haladéktalanul kell révényesíteni. Bélyegzős érvénesyítés esetén a kezeléstől számított 60 percig, az éjszakai járatakon 110 percig jogosít utazásra."

na ebből hámozd ki hogy akkor most átszállhatsz -e ha bélyegzős révényesítés van. Mindenesetre sima lyukasztós érvényesítésnél - szerintem, ezek alapján - nem lehet átszállni.

2010. dec. 20. 13:22
 13/21 anonim ***** válasza:
Deák téren át lehet szállni a metróvonalak között vonaljeggyel okoskáim. LOL
2010. dec. 20. 13:23
 14/21 szamóca. ***** válasza:

egyáltalán milyen az a bélyegzős érvényesítés?:D

jéézus mennyivel egyszerűbb bérlettel az élet...

2010. dec. 20. 13:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Az a bélyegzős, hogy bedugod a lyukasztóba, és nem csak egy lyukat csinál rá, hanem ráírja a dátumot és a pontos időt. Tehát, ahogy feljebb már néhányszor leírtuk, metrón átszállhatsz, ha nem jössz fel, de max 60 percig lehetsz lent. De annál rövidebb a menetidő, tehát ez nem jelenthet gondot.
2010. dec. 20. 13:27
 16/21 szamóca. ***** válasza:

jah várjatok lhet hogy azt írja hogy "átszállásra igen, útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít..." nem tudom ott lyukas a jegy xD

najo, feladom. szerintem lyukassz úgy hogy ne pecsételjen rá az asz*, és akkor átszállhatsz kutya nem veszi észre:D

2010. dec. 20. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
Jó, én feladom :)
2010. dec. 20. 13:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Abból a vonaljegyből száz éve nyomtattak néhány milliót, oszt nem dobják ki a szemétbe.

Szal a metrón át lehet szállni vele. Ez ugye csak a Deák téren fordulhat elő. Barmelyik vonalon érkezel ide, ugyanazzal a jeggyel átszállhatsz a másik két vonal egyikére és folytathatod az utazást.

2010. dec. 20. 14:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Na, ezért nem itt kell ilyet kérdezni.

Azt hiszem, sok vidéki szívta már meg azzal, hogy az okos válaszolók a nem naprakész információikkal csupa jó szándékkal félrevezették.

Most komolyan: annyival nehezebb begépelni, hogy bkv.hu, mint hogy gyakorikerdesek.hu?

2010. dec. 20. 17:45
 20/21 anonim ***** válasza:

17.45-ös!

Teljesen igazad van. A félreértés tisztázása miatt születhetett meg a kérdés, hiszen a bkv.hu-n olvasható ismertetés lényeges különbséget mutat a vonaljegyen olvasható ismertetéstől.

2010. dec. 20. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!