Egy BKV jeggyel igaz, hogy 60 percig lehet utazni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha átszállok egy másik járműre, de az előzőn lyukasztottam már és kb 10 percet utaztam, atán átszállok, és ott is utazok 10 percet, akkor nem kell a második járművön lyukasztanom?
nem tudok ilyenről. általában egy utazásig érvényes ajegy, de most tervezgetnek bevezetni valami ilyesmit...
de nem, szerintem még egyelőre a jegy egy utazásra érvényes, átszállás nélkül.
2010. dec. 20. 11:10
2/21 anonim válasza:
Ne itt kérj tanácsot, az ember sosincs képben, főleg ha rendszeresen békávézik és van bérlete. 2-3 havonta változtatják a szabályokat. Néha hatalmas baromságokat írnak ide, csak mert egy éve még úgy volt.
Ajánlom figyelmedbe a bkv.hu oldalt, ott tuti naprakész információk vannak.
2010. dec. 20. 11:11
3/21 anonim válasza:
Bélyegzős érvényesítés esetén valóban 60 percig érvényes, de átszállásra csak a metróhálózaton belül jogosít.
2010. dec. 20. 11:42
4/21 anonim válasza:
A 3. válaszoló jól mondja, a 60 percet úgy értsd, hogy ha felszállsz, 60 percig lehetsz a járművön, de szerintem nincs is olyan vonal, ami ennél hosszabb lenne (bár nem vagyok budapesti). Szóval nem úgy, hogy 10 perc itt, 10 perc ott. Egy jegy egy járművön, egy utazásra, egy irányban érvényes, nem szállhatsz vele át, kivéve a metrón, ha ne jössz fel a föld alól.
2010. dec. 20. 11:52
5/21 anonim válasza:
Igen, mert hosszabb ideig nem nagyon közlekedik egy jármű egyhuzamban.
2010. dec. 20. 12:05
6/21 szamóca. válasza:
metróhálazoaton belül jogosít átszállásra?
ezt nem tudtam. ideje volt már bevezetni vmi ilyesmit
2010. dec. 20. 12:16
7/21 anonim válasza:
Nem jogosít fel metróátszállásra sem hacsak nem az átszállójegyet veszi az ember..
1 jegy egy járművön történő utazásra jogosít fel..
A 60 perc a metrónál úgy kell értelmezni,hogy jegykezelés után 60 perc áll rendelkezésedre hogy utazzál. Sokan vannak akik a metrón belül várakoznak vagy éppen beszélgetnek,így telik az idő..De 60 percig tartózkodhatsz a metró belső területén..
Ha át akarsz szállni akkor átszállójegyet kell venni vagy újra érvényesíteni kell a jegyet.
<volt ellenőr>
2010. dec. 20. 12:42
8/21 anonim válasza:
Én is anno ellenőrtől kérdeztem, és most a bkv honlapjáról idézem: "Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózaton belül (ideértve a földalattit is) átszállásra jogosít, de útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít." Metrón, ha nem jössz fel a föld alól, átszállhatsz.
2010. dec. 20. 12:51
9/21 szamóca. válasza:
de a vonaljegyek hátulján meg az áll, hogy átszállásra nem jogosít...
akkor ezzel próbálnak minél több pnzt kicsiholni az emberekből, mert szegények vezsnek mindenhova jegyet...ahhhaaa..trükkös
2010. dec. 20. 12:55
10/21 anonim válasza:
Most nincs itthon vonaljegyem, de épp a hátulján volt valami a metróval kapcsolatban, és odamentem az ellenőrhöz megkérdezni, és ő mondta, hogy átszállhatok vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!