Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Inter city vonaton lehet...

Inter city vonaton lehet ÁLLVA sima jeggyel utazni (persze ha nincsenek "sima" vagonok)?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 12:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Én egyszer a szomszéd városba akartam átmenni vonattal, mikor kiértem az állomásra, már jött be a vonat, azt hittem, a sima, felszálltam, hát már elindultunk, mire rájöttem, hogy Intercity...mondom nem baj, 15 perc az út, addig csak nem jön kalauz. Persze jött, mondom neki, hogy elnéztem a vonatot, azt mondta, hogy csak azért nem büntet meg/szállít le, mert amúgy is leszállnék a következőnél.

Úgyhogy ebből gondolom, hogy belédköthetnek.

2011. márc. 5. 12:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem.

I.C. pótjegy mindenképpen kell, csak esetleg hely-jegy nem.

2011. márc. 5. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem, és belédköthetnek, ahogy az első válaszoló írja.

Velem is történt hasonló. (Óriási zsúfoltság volt a Debrecenbe közlekedőn, és röpke két órát bőröndökön taposva álltunk végig, több tucat ember. De ott elnézték, éppen ezért - azért jegy az kellett nekik, csak nem zavarta őket, hányadik osztály és milyen a jegy.)

Ha nem csapkodsz, nem hisztizel, nem szoktak bántani, nem kötözködnek, meg ilyesmi. Ha kalimpálsz, esélyes, hogy hozzádvág egy csekket, ilyesmi. :)

Esetleg nézd/kérdezd meg, van-e az IC-n olyan kocsi, amelyik sima "gyors" jellegű. A Nyugati pu-ból induló, Szegedre közlekedő IC-ken például így van, nem kell pót- vagy helyjegy, ha azokba szállsz fel.

2011. márc. 5. 12:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mit csináljak. A baj az, hogy ez Záhony és Nyugati között közlekedik... Mindenesetre köszönöm!
2011. márc. 5. 13:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az én sztorim is egy Záhony-Nyugati közt közlekedő Intercityn esett meg (Debrecen-Hajdúszoboszló távon).
2011. márc. 5. 13:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyébként miért kérdezed? Nem jobb sima vonaton ülni, mint Intercity-n ugyanannyiért állni? :D
2011. márc. 5. 13:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Muszáj felérnem Pestre minél hamarabb és IC-t érnék el csak. Viszont azzal egy időben indul egy zónázó is. A zónázóval fél órával tovább tart az út, mint az IC-vel. :D
2011. márc. 5. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor marha egyszerű: vegyél pótjegyet.

Egy extra szolgáltatást veszel igénybe, gyorsabb eljutási lehetőséggel utazol, ennek felára van.

2011. márc. 5. 22:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet.

Ha mégis megteszed, akkor megvetetik veled a pótjegyet + olyan 500 forint körüli büntetést is kapsz.

Vagyis ez csak akkor éri meg, ha már nincs hely az IC-n, de neked mindenképp fontos azzal menned. Különben drágábban jössz ki belőle.

2011. márc. 7. 00:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az InterCity vonatokra alapesetben kell pót- és helyjegy. Ez alól csak az a kivétel, ha a Vasúttársaság előre meghirdeti, hogy bizonyos napokon, vagy útvonalon kedvezményes pót- és helyjegyet, csak pótjegyet vagy csak helyjegy kell venni. Néha olyan is van, hogy bizonyos viszonylatokon pót- és helyjegy nélkül igénybevehető. De ezeket az eseteket mindig megjelölik a menetrendben. Ha van érvényes jegyed (felárral), akkor akár állni is lehet, de nem érdemes. Ha van helyjegyed, de 30 perc alatt nem tudnak neked ülőhelyet találni (pl.: duplán adták ki, és tele a kocsi), akkor visszatérítik a jegyed egy részét, vagy átmehetsz magasabb komfortfokozatú kocsiba (ha ott van hely).

Néhány vonalon közlekednek egyesített InterCity - Gyors vonatok, ezeknél természetesen csak az IC vonatrészbe kell felár, a gyorsvonati kocsik pót- és helyjegy nélkül igénybevehetők.

Ha InterCity vonatra szállsz fel felár nélkül, akkor azt a jegyvizsgálótól meg kell venni, és büntetést is kell fizetni. (és mivel a vonaton csak pótjegyet tudnak adni, ezért garantált ülőhelyed sincs)

2011. márc. 7. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!