Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az utazási...

Mi a véleményetek az utazási irodákról és a szervezett utakról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén szeretnék utazni, és néhány utazási iroda ajánlatait nézegettem. Kíváncsi lennék a véleményetekre ezekkel kapcsolatban általánosságban. Mik az előnyeik, illetve mik lehetnek a hátrányaik?

Azért gondoltam erre a lehetőségre, mert vonzónak találom, hogy minden előre meg van tervezve: a szállás, a repülőjegy, sőt még a programok is. Ez számomra kényelmes megoldás, mivel nem nekem kell mindezt külön-külön megszervezni. Elfogadom, hogy a kényelemért felárat kell fizetni, ha cserébe minden gördülékenyen zajlik.

Ezen felül szeretném megérteni, hogyan is működnek ezek a szervezett utak. A csoporttal kell együtt lennem az utazás teljes időtartama alatt? Például a repülőtértől kezdve, a programokon át egészen a hazaútig? Érdekelnének a személyes tapasztalataitok és élményeitek ilyen típusú utazásokkal kapcsolatban.

Előre is nagyon köszönöm a válaszaitokat! :)

jan. 1. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Én sosem fogom megérteni, hogy a Wizz air és a booking honlapján miért olyan brutál nehéz repjegyet venni, illetve szállást foglalni.

A get your guide-on szintén össze vannak gyűjtve az adott városban elérhető programok. Azt is kettő klikk lefoglalni.

jan. 2. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

Mi párommal külfödre csak utazási iroda által megszervezve utaztunk eddig. Nem vagyok elég bátor és talpraesett, hogy külföldi utat minden nehézségeivel együtt én magam szervezzem meg. Főleg nem a repülőutat.

Eddig csak pozitív tapasztalatunk volt.

4-szer mentünk csoportos útra, egyszer meg egyénire.

Ha egyáltalán megyünk itthon, azt magam bonyolítom le.

jan. 2. 14:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Van létjogosultságuk, ha a célállomás “nehezen utazható”: macerás, veszélyes, rossz infrastruktúrával rendelkező helyek, vagy speciális felkészülés kell, vagy szimplán nem fogad az ország csak csoportban.

Pl. Afrika sok országa, Ázsiában Türkmenisztán, magashegységi trekkingek stb.

Európán belül nincs olyan hely szerintem, ahova megérheti erre fizetni. Egy római városnézést bárki meg tud szervezni magának, foglal jegyet, szállást, megveszi a nevezetességekhez a jegyet a neten, utazik a metrón stb. De pl. egy pápuai törzsi látogatásra saját szervezésben nem hiszem hogy el tudnál menni, vagy egy afrikai gorilla trekkingre Kongóban.

Számomra az élményhez hozzáad a szervezés. Csak macerás helyeket látogatok meg irodákkal.

Kérdező, általában mindennap van szabadprogram az ilyen utakon, ahol 1-2 órán keresztül mentek, ahova akartok és egy megadott helyen találkoztok újra. Ez inkább klasszik városnéző utakon, nem valami dzsungel közepén.

jan. 4. 14:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
jan. 8. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!