Novmeberben 8 napra utazunk el Egyiptomba. Mire erdemes figyelni?
All inclusive ellatasunk lesz es 5 csillagos a szalloda.
Ennyit tudok.
Amiket mar elolvastam,hogy ne igyak csapvizet semmi azzal mosott dolgot,jegkockat stb.
Illetve hogy elotte 1 hettel is mar szedjek probiotikumot
Azert is lennenek jok a tippek mert alapbol eleg gyenge hasam van
Ne aludj el a napon. Az én arcom gennyesre égett. Fű nem jellemző egyiptomban, inkább a hasis a nyerő.
Fizess be egy búvárkodást, a Vörös-tenger gyönyörű.
Ne igyál vizet és ne kérj jégkockát. Ne egyél olyan gyümölcsöt amit nem neked kell meghámozni, mert jó eséllyel azt is csap vízzel mosták. Sőt, inkább ne egyél el nem készített ételt, és ami el van készítve, azt is csak frissen.
Ha úgy döntenétek, hogy kimozdultok a túristagettóból és bementek egy másik túristás helyre, érdemes megtanulni egy-két arab szót. A "nem" szót nagyon javaslom, de köszönés és köszönöm szavak is iszonyat sokat segítettek. Ha valami arab eladó rádmászik erőszakosan, hogy eladja ezt meg azt, vagy azt mondja, hogy ő itt dolgozik, követned kell, nem kell. Ignoráld és menj tovább.
Ha valami utcai árustól vennél dolgokat, alkudozz. Kb 400%-al szokták drágábban adni az árujukat mint amennyit amúgy érne.
Ha kimentek a szállodából egyrészt kérdezzétek meg a szálloda személyzetét, hogy mi számít biztonságos környéknek, másrészt pedig iszonyat figyeljetek az értékeitekre. Egyiptomban a túristás részeken és környékükön nem igazán vannak erőszakos bűncselekmények, attól nem kell félni, hogy leszúr valami random egyiptomi egy sikátorban, viszont a kisebb dolgok, pl zsebtolvajlás gyakori. Én egy mellkasra húzható kis táskába tettem minden értékem és nem volt semmi baj szerencsére.
És végül, ha elhagyjátok a nyaralóhelyet, ne döljetek be a dolgoknak. Ha valaki oda lép hozzátok, hogy valamit megmutasson vagy bármi, pénzt akar, mondjátok neki, hogy nem és menjetek tovább. Ha megláttok egy kisgyereket szakadt pólóban, sírva az utca szélén, ignoráljátok, ha valaki leejt valamit előtettek rá se hederítsetek.
"viszont a kisebb dolgok, pl zsebtolvajlás gyakori"
Muszlimoknál zsebtolvajlás?? Direktben nem lopnak, mert súlyos bünnek tartjak. Inkább csöbe húznak, és elérik, hogy te magad add oda a pénzt. Pl. taxis bekamuzza, hogy nem tud visszaadni, vagy elvisz kerülöúton, és többet kér, mint amiben megállapodtatok. Nem fognak piti módon meglopni. Viszont a világ legrafkósabb népe, de ha észnél vagy és határozott (de nem bunkó!), akkor nem lesz baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!