Ez mennyire gáz, hogy nekiindulnak a Börzsönynek, aztán megijednek egy sötétedéstől?
Minimum úgy készülsz erdőbe, hogy éjszakára is felkészülsz, meg térképpel, több napi kajával, vízzel.
Gratulàlok azoknak, akik lenulláztak. Okidkodók persze felértékeltek. Helyes, ezt ígx kell!
Gyertek ki velem az erdőbe, én meg egy ponton lelépek, jó?
Nyilván nem felkészülten indultak el, de rengetegen tesznek ugyanígy. Nem voltak életveszèlyben, a hegyimrntők riasztása felesleges lehetett. A szoba kènyelméből ítèlkezve feltétlenül.
A Börzsönyben amúgy nekem is rossz tapasztalatom volt és Nagymaroson kívül azóta sem mentem oda. Patak elmosta az utat és valahogyan a térkép rossz arányokat mutatott mindenfelé. Egy egész nap alatt konkrétan szinte semmi jót nem találtunk.
A Bakonyban pedig a közlekedéssel nehéz megszervezni a programokat, ahhoz konkrétan kell szervezőkészség.
11:
Maradjunk ennyiban, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a wannabe túravezetők, akik nulla felelősségvállalással visznek erdőbe nagyon nem való embereket.
Egyébként ha az a feladat Magyarországon, hogy találjak haza, bárhonnan megteszem, csak idő kérdése. Nyilván ha pucéran kiraknál télen, nem biztos, de itt most nyárról volt szó. De eleve nincs olyan, hogy valaki mással megyek, aki megtervezte a túrát, én meg azt se tudom merre járok. Mert ilyen esetben is figyelem az útvonalaf.
#9-es én nem pontoztalak le, de fel sem. Értem a te véleményedet, én csak koca kirándulóként mondanám el a magamét.
Először is, turistatérkép lenne nálam (vagy a fejemben), pláne, ha először járok arra. Vagy mobilos applikáció.
Másrészt kijelölt turistajelzésen mennék, amit rendszeresen ellenőriznék, adott esetben a térképpel is összevetnék (látni akarnám, a térképen hol tartok). Egyedül akkor lennék bajban, ha annyira követhetetlenek lennének a jelzések, hogy valahol nem tudnám, merre vezetnek tovább. Egyébként jártam már így, akkor "érzésre" elindultam (feleséggel és két gyerekkel súlyosbítva) és különösebben durva szakaszok nélkül eljutottunk oda, ahová szerettünk volna.
Viszont hálózsákot meg többnapi élelmet értelemszerűen nem viszek magammal egy egynapos kis kirándulásra. Nem is tudom, ez hogyan jut valakinek eszébe.
A konkrét esetben legalábbis mindig lefelé mennék, ha eltévednék, így mindenképpen leértem volna valami olyan helyre, ahol közút vagy település van. Ill. az égtájat is némi pontatlansággal be lehet lőni a Nap járása alapján, az is segítség annak meghatározásában, hogy merre találok települést vagy közutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!