Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ez mennyire gáz, hogy nekiindu...

Ez mennyire gáz, hogy nekiindulnak a Börzsönynek, aztán megijednek egy sötétedéstől?

Figyelt kérdés

[link]

Minimum úgy készülsz erdőbe, hogy éjszakára is felkészülsz, meg térképpel, több napi kajával, vízzel.

aug. 11. 01:01
1 2
 1/16 anonim válasza:
83%
Nem értem miért rágódsz ezen, ha a cikkbe minden le van írva. Nem volt náluk térkép, és el tévedtek.
aug. 11. 03:11
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Hát sokkal kevésbé hülyék, mint az, aki feltesz róluk a neten egy acsarkodó kérdést.
aug. 11. 07:03
 3/16 anonim ***** válasza:
25%
Elég gáz. Az ilyenekkel én simán kifizettetném a mentés költségét.
aug. 11. 07:48
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Nem működik a link, de amúgy az ilyet én sem értettem sosem. Magyarországon, ahol konkrétan nincs olyan 10x10 km-es terület, ahol ne lenne lakott terület, hogy a francba lehet úgy eltévedni, főleg nyáron, hogy nem találsz olyan pontra, ahonnan már tudod hogy juthatsz haza.

Szokták mondani túrázó körökben, hogy Magyarországon olyan mint hegyimentés, egy abszurdum hegyek hiányában, de egyre inkább azt látom, hogy ahogy egyre balfa.szabb körókben is divatos lett a túrázás, tesznek érte hogy szükséges legyen. Lassan a Gellért hegyen is eltévednek emberek...

aug. 11. 10:22
 5/16 anonim ***** válasza:
28%
Egy erdőben könnyű elveszíteni az irányt. Nem vagy iránytű, hogy érezd, hogy merre van észak és dél. Csak fákat látsz minden irányban. Tulajdonképpen a 360 fok bármely irányába elindulhatsz, nem érzed, hogy melyik az az irány, ami neked kell.
aug. 11. 11:07
 6/16 anonim ***** válasza:
38%

Féltek, hogy rájuk sötétedik? Miért akkor mi van? Jön az emberevő bórembukk és felfalja őket?

Az én gyerekeim óvodás korukban féltek utoljára a sötétben, de mint tudjuk, az emberi hülyeség határtalan.

aug. 11. 11:33
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

5:

Ezek nem valamiféle végtelen, homogén erdő. A Börzsönyt még aszfalt utak is átszelik, de rengeteg a jelzett turistaút, illetve rengeteg az erdészeti út is, amik mind valahová vezetnek. Ezekbe akármerre mész, bele fogsz futni. Emellett nem sík, a domborzat is segít, plusz a vízrajz is. Elindulsz lefelé egy völgyben, ki fogsz jutni valahová, mert nem karszt, ahol ez töbörben is végződhetne. Emellett a Börzsöny nagy része jól átjárható bükk erdő, tehát még az sincs, hogy a túl sűrű miatt bent ragadsz valahol.

aug. 11. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért készülnék éjszakára, meg több napi kajával? Nonszensz.

Szerintem két ponton hibáztak, az egyik hogy nem jól mérték fel az erőnlétüket, a másik hogy nem volt se térképük, se térkép alkalmazásuk.

Valójában (legalábbis akkor még) nem voltak komoly veszélyben, de ezt ők akkor máshogy élték meg. Valószínűleg így jártak a legjobban, ha tényleg rájuk sötétedik, komolyabb baleset is érhette volna őket.

aug. 11. 13:25
 9/16 anonim ***** válasza:
32%

Nem olvastan a cikket, de kérlek ne nyomj azonnal pirosat!

Ezüstjelvènyes túravezető vagyok.

Egy késő őszi túràn úgy eltévedtúnk, hogy nègy óra keringéssel sem találtuk meg a kulcsosházat a Bakonyban. Nem én vezettem. Aki igen, aranyjelvényes, 40 éves gyakorlattal rendelkezett. Családja nincs, és életét teljesen kitölti a túrázás. Sötét volt, szakadt az eső, nem voltak referenciapontok oldalmetszéshez, hogy legalább az álláspontunkat tudjuk.

Amikor vizsgáztam, az éjszakai gyakorló túrán eltévedt az oktató, és csinált egy hurkot.

Van egy mondás közöttünk: a túravezető nem téved el, csak útvonalat módosít.

Nincsenek nagyon veszélyes állatok, mégis félelmetes lehet a sötét erdő.

aug. 11. 13:41
 10/16 A kérdező kommentje:
9: tapasztalt túrázó sátor/hálózsákban alszik, ott, ahol elfárad, nem tér le kitaposott útról, ha letér folyatatosan csak 1 irányba halad, hogy ne keringjen, és előbb-utóbb úgy is lesz valami ösvény, falu, patak, tábla, bármi.
aug. 11. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!