Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért fárasztó az utazás?...

Miért fárasztó az utazás? Lehet, hogy sok idő elmegy vele, de végülis jó esetben csak ülni kell...

Figyelt kérdés
júl. 30. 13:28
1 2
 1/11 anonim válasza:
82%
Pontosan.
júl. 30. 14:15
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem alapból nem az, amíg relatíve kényelmes. Volt, hogy 2 napig szoptam egy kenuval Paraguay-ban, annak a végén mondjuk úgy éreztem, hogy haza akarok teleportálni a saját fürdőszobámba.
júl. 30. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ hol ülsz. Egy Maybach hátsó ülésén vagy egy repcsi business class ülésén én is elutazgatnék.
júl. 30. 15:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért, mert semmi se csinálsz, csak ülsz, nyugalmi helyzetben pedig elálmosodsz
júl. 30. 15:37
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Egy 12 oras buszut siman kibirhato de gy 12 oras repulout maga a halal nekem.
júl. 30. 17:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Manaus-Belém 4 napos hajóút, függőágyban "alvás", 20cm-re valakinek a lábától. Fárasztó 😪
júl. 31. 17:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy milyen utazásról van szó. Új helyre kirándulni, nyaralni, stb. mész, vagy csak iskolába/munkába utazol. Na meg milyen körülmények között MÁV-val télen fagyoskodva, nyáron szaunázva, repülőn fapadossal vagy business osztályon? Nagyon nem mindegy. A monoton zajok, zúgás is fárasztó tud lenni. Az utazás közbeni testhelyzet sem természetes, nem is kényelmes. Mivel mozogni se nagyon tudsz, elgémberedsz, elzsibbadnak a végtagjaid, ezek is mind hozzájárulnak, hogy elfáradj.

Én mondjuk a 27 órás busz utakat és 14 órás repülő utakat is pont ugyanúgy szoktam végig aludni, mint az 1-2 órás autó utakat - nem folyamatosan alszom, de simán érzékelhetetlenné válom az idő mennyiségét. (Mondjuk ahogy öregszem, a hosszú busz és autó utakat egyre kevésbé szeretem bevállalni.)

Pszichésen főleg a szokásostól eltérő, intenzív élmények, sok inger befogadása, feldolgozása, sűrűbb programok miatt fárad el az ember. Ha mindennapos, gyakran ismételt utazásról van szó, akkor jobban bele edződik az ember. Aki sokat repül, annak egy idő után a reptéri tortúra sem annyira stresszes, fárasztó, mintha csak egy buszra/vonatra szállna. Több idő, több macera, de már rutinná válik, nem akkora inger.

Aki évente 1x utazik el nyaralni, annak ezek a rutinok még nem alakultak ki annyira. Még ha ismerős a terep, mert már járt a reptéren, járt abban a városban, stb. Akkor is nagyon eltér a hétköznapoktól. Mindenre nagyon figyelnie kell, hogy rendben menjen, sok új inger éri, amiket fel kell dolgozni, mindenen gondolkodni kell, mérlegelni, döntéseket hozni, ami kifárasztja.

Nyaralásnál (de sokszor még egy belföldi utazásnál is) hajlamos az ember sűrűn beosztani az idejét programokkal. Ezt is meg kell nézni, azt is el kell intézni. Ezek miatt sokat kell rohangálni fel-alá. Ha nem ismerős egy helyen, akkor több nem ismeri a járást, extra köröket kell futnia, mert keresgéli a helyeket.

aug. 1. 21:57
 8/11 anonim ***** válasza:
47%
Hát ha neked ez az utazás, ne tedd. Fárasztó. Nekem is az lenne, ha ezt tenném. Azért néha alszom is olyankor....
aug. 5. 16:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a fárasztó, hogy be kell pakolni, főleg annak nehezebb, akinek kis gyerekei vannak, és a gyerekeknek is be kell csomagolnia mindent, azon agyalva, hogy otthon ne maradjon egy-egy fontosabb cucc. Persze a pénz a legfontosabb és van , aki úgy áll hozzá, hogy ha pénz, telefon és útlevél (személyi ig.) van, akkor minden más pótolható, azért ez nem egészen igaz. Pl. mert a gyerekem csak a kedvenc plüss állatjával hajlandó és képes elaludni, ezt nem tudom pótolni, meg van még pár ilyen dolog mindenkinél. Másrészt nem azzal akarja az ember tölteni a nyaralását, hogy mindenfélét vásárol, amit otthon hagyott. Szóval a pakolás és az agyalás a fárasztó szerintem.
aug. 14. 08:54
 10/11 NTBS ***** válasza:
Pont ez teszi fárasztóvá.
szept. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!