Milyen országokban jártatok már? Milyen nemzeti kajákat ettetek? Melyik hogy ízlett?
Görög orszàgban jàrtam,ott probàltam a feta sajtot,meg a gyrost:),illetve a baklavàt,tzatzikit.
Én nagyon szerettem ott leni (2 hét)
az ételek is a fogamra valoak voltak.Valoszinü szerencsés voltam,mert sokan panaszkodnak,hogy miféle gyrost kaptak(minden vàrosban màs:(((((((
Romàniàban is jàrtam,de ott semmi nemzeti ételt nem probàltam,fahàzikokban laktunk,és magunknak föztünk...
Svàjc:
Itteni hires nemzeti étel a -sajt fondou
-Raclett(grilezett sajt)
-rösti(reszelt krumpli
Csak néhàny a sok közül,amik nekeem egyàltalàn nem izlenek:((((((((((((((
Nàlam a görög étel àll eddig az elsö helyen:)
Sok országban jártam már, sok nép nemzeti ételeit megismertem. A legjobban az orosz kaják és az olasz pizzák ízlettek. De ettem már elzászi ételeket is, amik leginkább a német és a francia konyha keverékének tűntek. Gyrost először Párizsban ettem, akkoriban Magyarországon még nem volt divat. De finomak a horvát kaják is, az arab kuszkusz szintén ehető, bár nekem az nem ízlett annyira.
A lengyel és a szlovák konyha szintén fantasztikus, a csehek is jól főznek, amolyan igazi békebeli monarchiás kajákat. Nekem ízlett. :)
Az angol konyhát nem ajánlom, pár napi angol koszt után olyan gyomorrontásom lett... :P Az angolok borzalmasan főznek, a nyers húsaik kiábrándítóak gusztustalanok (volt szerencsém félig sem átsült húst enni, ami náluk nemzeti étel), és egyszerűen hihetetlen, hogy szinte kizárólag zsírban vagy olajban sült kajáik vannak, pl. a fish and chips...
Amerika
zsidío családdal éltem egy évet. istenien föztek, és nem nehéz a kóser étkezést betartani. és nagyon finomakat ettem. volt külön házvezetö nönk aki fözött, imádtam.
aztán amerikában volt egy honduraszi barátom akinek a családja a tipikus középamerikai kajákat fözött, pl minden tengeri cuccot és mindent szinte kukoricával, vagy kukoricva liszböl. az is fini volt. de azért kicsit fura.
Anglia angol családdal, sok párolt zöldség, de a tradicionális ételek nagyon izlettek, igaz ritkán csináltak.
Nyaralni voltam Horváthban. nagyon finom a tejtermékeik a juhsajtjuk stb...
Olaszoknál a tipikus pizza, stb...
Most németországban lakom a kaják nagyrésze mint otthon csak nem annyira füszeres. pl töltött káposzta csak abban tér el hogy nincs tele nyomva a gomboc füszerrel. de amúgy imádom.
Dél-Koreában már kutyát is ettem pörköltszerűen elkészítve. De az algaleves sem volt semmi.
Japánban sokmindent kipróbáltam, az eredeti japán szusi nagyon finom. De az összes ételük ehető.
Kínában a kínai konyha mérföldekkel jobb, mint a hazai. Igaz itthon is vannak elég jó éttermeik. Ott nem igazán tudom, hogy "mit ettem" :), de talán jobb is.
A környéken a horvát és cseh konyha remekei ízlettek, Párizsban a tengeri herkentyűiket meg a csigákat érdemes megkóstolni.
Az angol konyha valóban csapnivaló, majdhogynem ehetetlen. Még a Mc Donalds is.
Amerikában van minden, mint a búcsúban, ott csak keresni kell, hogy mit akar enni az illető.
Kutya?
Istenem ez is nemzeti ételnek szàmit?????????????
Kutya??? Jaj... :-(
Milyen íze van?
Struc húst, krokodilt ilyeneket evett már valaki? Cápát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!