Aki el tud menni 2-3 hetes nyaralásokra, az mit dolgozik általában?
Nyilván olyan (back office jellegű) munkakörökben könnyebb ilyesmit megoldani, rugalmasabban kezelni a munkaidőt, ahol van lehetőség a tevékenységek átcsoportosítására, ütemezésére.
Front desk és ügyfélszolgálati, eladói munkaköröknél, gyártósori termelő munkánál nehezebben megoldható tud lenni, hogy minden napra állandó termelékenységet, létszámot kell biztosítani, miközben valaki két hétre folyamatosan eltűnik a munkájából és máshonnan kell a munkáját tartósan pótolni.
Meg ilyen munkaköröknél hajlamosabbak is a vezetők kevésbé megbecsülni a munkaerőt, így az elégedettségük sem feltétlenül annyira fontos nekik.
Alkalmazottként dolgozom egy kislétszámú innovációs projekten. Én vagyok a mechanikáért felelős gépészmérnök.
Tavaly három hétre mentem el nyaralni a nyár közepén a feleségemmel. Három hét, három külföldi ország.
Az utat előre le kellett foglalni, odaálltam a főnök elé, és mondtam, hogy egyben kell a három hét. Azt válaszolta, hogy át kell gondolnia, hogy megoldható-e. Mondtam, hogy gyorsan tallja ki, mert akkor felmondok, kitöltöm a felmondási időt, nyugalomban elmegyek nyaralni, és jelentkezek ismét, ha visszajöttem. Mást úgyse tud találni a helyemre. Mondta, hogy mehetek.
Úgy hagytam ott a kollégákat, hogy előtte előre dolgoztam, és minden héten egyszer betelefonáltam, hogy "most internet közelében vagyok, gyorsan tegyék fel kérdéseiket". Egyszer sem kellett dolgoznom, megoldották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!