USA Nyugati-Part 3 hetes körutazás útvonalterv összeállítás?
Sziasztok! Jövő január utolsó hetében indulunk 3 hétre. Egyénileg utazunk, ráadásul először, szóval bármilyen tipp, segítség, jó tanács jól jönne. Van itt olyan, aki szintén kb. 3 hétet töltött kint? Mi minden fér bele 3 hétbe, hogy ne őrült rohanás legyen az egész, de mégis sok minden beleférjen a 3 hétbe?
Még csak a repjegyek vannak meg, szállások még sehol sincsenek foglalva, de gondolom azt is mielőbb el kellene intéznünk.
Nagyon szívesen olvasnám a tapasztalataidat, élményeket, stb. Szóval majd ne felejts el írni. :)
Habár, addigra nekünk már összeállított programnak kell lenni.
Ismerős, akik minden 2. évben mennek azt javasolta, hogy még a nyáron találjunk ki mindent, és foglaljunk előre szállásokat, mert később nehezen találunk szabad helyeket, amik árban, és minőségben is jók.
Hát, Los Angelesre én nem pazarolnék sok időt. Nekem az kicsit csalódás volt... Mármint ha csak élvezni akarod a "cali lifestyle-t", pihenni, semmit nem csinálni, jókat enni, akkor arra tökéletes, de azért felesleges kifizetni a drága repjegyet és szállást. Magára a városra 4-5 nap bőven elég szerintem.
Érdemes megnézni a Grand Canyon-t, ha lehetőség van rá, akár helikopterből is. A napfelkelte csodálatos ott. :) San Francisco is kihagyhatatlan, nekem az valahogy sokkal jobban bejött, mint LA.
Ha már a nyugati részen vagytok, szerintem Vegast se hagyjátok ki. Oké, hogy nincs tele múzeumokkal, de megvan a varázsa, hidd el. Onnan autóval kb fél óra a Hoover-gát, érdemes megnézni.
Utazgatás közben útba ejthetitek a Death Valley-t, Yosemite Parkot.
Mi tavaly voltunk, kb ezeket néztük meg:
-Los Angeles
-Walk of Fame
-Rodeo Drive
-Hollywood felirat (a Griffith Observatory-tól indultunk)
-LACMA, The Broad, The Getty (nem vagyok nagy múzeumjáró, de ezek nagyon tetszettek)
-Venice Beach, Santa Monica, Malibu (Malibuban van a Rocky Oaks Malibu, előre kell foglalni, szerintem megéri)
-Universal Studios, Disneyland Park (ha szeretitek az ilyen jellegű programokat)
Ezután San Francisco-ba mentünk, kocsival. Útközben megnéztük az Apple Park-ot San José-ban, Steve Jobs házát.
-San Francisco
-Golden Gate
-Twin Peaks (este csodálatos)
-Chinatown
-Alcatraz
-Mission District
-Disney Múzeum
-Pier 39
-Palace of Fine Arts
Ezután Vegas-ba mentünk, útközben megnéztük a Death Valley-t. Las Vegas-ban 3 éjszakát voltunk, plusz megnéztük a Hoover-gátat és innen mentünk a Grand Canyonhoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!