Költenétek nagyobb összeget egy egzotikus utazásra, ha max három millió forintotok van a számlátokoj?
Kérdező, mi idén voltunk Dominikán nyaralni áprilisban a párommal. Fejenként 860 ezer volt, plusz költőpénz. Utazási iroda szervezésében mentünk. Tavaly meg Horvátországban voltunk 2-szer.
Én simán elmennék ennyiből, bár ha tényleg utazási terv a vágyad, akkor gyűjts csak konkrétan erre, ha sajnálsz hozzányúlni a 3 millióhoz.
Nekem ezen kívül az összegen kívül volt a megtakarításom 3,5 millió.
De mit takar nálad az egzotikus utazás? Van egyáltalán konkrét úticélod? Önállóan szerveznéd meg, vagy utazási irodával? Nagyon sok itt a kérdőjel.
Igen, egy hét, azaz 7 éjszaka. Részt vettünk még egy hajókiránduláson is Saona-szigetére. A többit a szálláson és a parton töltöttük.
Egyébként mihez képest nagy összeg? Azaz utazási iroda, aki szervezte nekünk, már hirdeti a jövő évi nyaralásokat. Pl. debreceni indulással török riviéra júniusra 7 éjszaka ha a legdrágább összegűt kiválasztod, akkor fejenként 673 ezer és ebbe nincs benne a biztosítás
Ehhez képest az a 860 ezres dominikai út nem olyan vészesen drága.
13) mi voltunk a nyáron Törökországban, reggelis ellátás napi 8000 Ft volt, medencés hotel egy főre. Egy hét 56 ezer a szállás. Repjegy odavissza kb 50 ezer, 106.000. Vacsora napi 4000 ft max, 28 e, eddig 134.000.
Ebédre a boltból vettünk kis dolgokat, de azok mind elég olcsók voltak. Szóval összességében az alapköltség olyan 150.000 Ft volt.
Autót béreltünk, meg sok helyre elmentünk vele, belépők, ezeket külön nem számoln, mert szerintem az utazási irodás progikban sincs benne. Saját szervezés volt az egész út. Szerintem az utazáai irodás ajánlat többszörösére van túlárazva.
Most megnéztem, hogy ha jövő áprilisban is szeretnék menni Punta Canara, saját szervezésben mennyi lenne a repülőjegy. 484 000 forint. Most, utazási irodával 517 500. Szóval szerintem ez az utazási iroda nem olyan túlárazott.
Megnézem egy idei december végivel is, ami 557 ezer, saját szervezésben.
De, mint már említettem, ha a legdrágább utazást választod törökben, amit ő ajánl.. amiről én írtam az egy 5 csillagos hotel volt Antalya-ban.
Lehet persze úgy is nyaralni, hogy mindenből az olcsót választod, aztán elmondhatod, hogy nyaraltál valahol külföldön, vagy inkább gyűjtesz hozzá, hogy legalább egy félpanziós ellátást ki tudj fizetni, ha már hotelnál szállsz meg és akkor csak 1 étkezést kell magadnak megvenni. Nyilván a hotel csillagjai is befolyásoló tényezők.
A miénk 5*-os volt, ami itteni számítás szerint 4+ csillagnak felelt meg, de ebbe benne volt 3-szori étkezés és korlátnak italfogyasztás, és alkoholból is, a megadottakból. Mi napi 2-3 alkoholos koktélt ittunk. 56 ezer volt átszámítva egy napi ottlétünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!