Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Költenétek nagyobb összeget...

Költenétek nagyobb összeget egy egzotikus utazásra, ha max három millió forintotok van a számlátokoj?

Figyelt kérdés
Tudom, kijöhet pár százezer forintból is egy út, de engem mégis zavar, hogy költök. Ha saját pénzből utazom, az mindig csak pár nap. Pont emiatt eddig főként a szüleimmel mentem nagyobb útra.

2023. nov. 14. 13:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, mi idén voltunk Dominikán nyaralni áprilisban a párommal. Fejenként 860 ezer volt, plusz költőpénz. Utazási iroda szervezésében mentünk. Tavaly meg Horvátországban voltunk 2-szer.

Én simán elmennék ennyiből, bár ha tényleg utazási terv a vágyad, akkor gyűjts csak konkrétan erre, ha sajnálsz hozzányúlni a 3 millióhoz.

Nekem ezen kívül az összegen kívül volt a megtakarításom 3,5 millió.

De mit takar nálad az egzotikus utazás? Van egyáltalán konkrét úticélod? Önállóan szerveznéd meg, vagy utazási irodával? Nagyon sok itt a kérdőjel.

2023. nov. 15. 10:02
 12/33 A kérdező kommentje:
Pl Mexikoban meg Floridaban jartam mar, azok nagyon tetszettek. Szivesen elmennek a Tavol-Keletre bar oszinten valahogy engem kevesbe vonz mint mondjuk Latin Amerika. Talan mert ertek valamennyit spanyolul, meg kulturalisan kozelebb all. Dominika klassz lehet, de azert ez eleg nagy osszeg, amit mondasz. Egy het volt?
2023. nov. 15. 10:21
 13/33 anonim ***** válasza:
67%

Igen, egy hét, azaz 7 éjszaka. Részt vettünk még egy hajókiránduláson is Saona-szigetére. A többit a szálláson és a parton töltöttük.

Egyébként mihez képest nagy összeg? Azaz utazási iroda, aki szervezte nekünk, már hirdeti a jövő évi nyaralásokat. Pl. debreceni indulással török riviéra júniusra 7 éjszaka ha a legdrágább összegűt kiválasztod, akkor fejenként 673 ezer és ebbe nincs benne a biztosítás

Ehhez képest az a 860 ezres dominikai út nem olyan vészesen drága.

2023. nov. 15. 10:31
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha volna penzem, koltenek nem egzotikus utazasra, pl Lofoten-szigetek, de ha nem volna, nem. Ha fizikailag volna penzem, de masra kellene, akkor azt ugy veszem, hogy nincsen.
2023. nov. 15. 12:37
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es meg egy. Utana elegedett lennel, vagy szenvednel, hogy most aztan nem fogsz utazni egy darabig?
2023. nov. 15. 12:39
 16/33 A kérdező kommentje:

13) mi voltunk a nyáron Törökországban, reggelis ellátás napi 8000 Ft volt, medencés hotel egy főre. Egy hét 56 ezer a szállás. Repjegy odavissza kb 50 ezer, 106.000. Vacsora napi 4000 ft max, 28 e, eddig 134.000.

Ebédre a boltból vettünk kis dolgokat, de azok mind elég olcsók voltak. Szóval összességében az alapköltség olyan 150.000 Ft volt.

Autót béreltünk, meg sok helyre elmentünk vele, belépők, ezeket külön nem számoln, mert szerintem az utazási irodás progikban sincs benne. Saját szervezés volt az egész út. Szerintem az utazáai irodás ajánlat többszörösére van túlárazva.

2023. nov. 15. 13:52
 17/33 A kérdező kommentje:
15) diákként másként tekintettem erre. Nyilván ott költöttem, amire tudtam, úgy voltam h egyszer élünk. Most azért sok más kiadás is van, saját albérlet, nem csak szoba, így emiatt sem merek kockáztatni.
2023. nov. 15. 13:53
 18/33 anonim ***** válasza:
51%
Albérletben tengődsz, de milliós utazásokra jársz? Hmmm...
2023. nov. 15. 14:16
 19/33 anonim ***** válasza:
52%

Most megnéztem, hogy ha jövő áprilisban is szeretnék menni Punta Canara, saját szervezésben mennyi lenne a repülőjegy. 484 000 forint. Most, utazási irodával 517 500. Szóval szerintem ez az utazási iroda nem olyan túlárazott.

Megnézem egy idei december végivel is, ami 557 ezer, saját szervezésben.

De, mint már említettem, ha a legdrágább utazást választod törökben, amit ő ajánl.. amiről én írtam az egy 5 csillagos hotel volt Antalya-ban.

Lehet persze úgy is nyaralni, hogy mindenből az olcsót választod, aztán elmondhatod, hogy nyaraltál valahol külföldön, vagy inkább gyűjtesz hozzá, hogy legalább egy félpanziós ellátást ki tudj fizetni, ha már hotelnál szállsz meg és akkor csak 1 étkezést kell magadnak megvenni. Nyilván a hotel csillagjai is befolyásoló tényezők.

A miénk 5*-os volt, ami itteni számítás szerint 4+ csillagnak felelt meg, de ebbe benne volt 3-szori étkezés és korlátnak italfogyasztás, és alkoholból is, a megadottakból. Mi napi 2-3 alkoholos koktélt ittunk. 56 ezer volt átszámítva egy napi ottlétünk.

2023. nov. 15. 14:17
 20/33 A kérdező kommentje:
18) igen, mert 28 éves vagyok, külföldön dolgozom. De ki mondta, hogy milliós utakra járok? Egyébként, az említett Mexikóba és Floridába is úgy jutottam el, hogy előtte az USA-ban dolgoztam egy nyári táborban. És az ott keresett pénzt utazásra költöttem mind.
2023. nov. 15. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!