Egzotikus nyaralás hova?
Sziasztok!
Január-Februárban szeretnénk elutazni párommal valami egzotikusabb helyre, de túl sok a lehetőség, ezért bízom benne, itt kapok pár értelmes választ segítségnek.
Ketten mennénk, 7-10 napra a keret olyan 2.5M Ft (nem feltétlenül akarom kimaxolni de ha olyan hajlandó vagyok ennyit költeni.)
Ami fontos lenne, hogy nem az összes napot szeretnénk parton dögléssel tölteni, hanem olyan helyet keresünk, ahol vannak jó programok.
Amiket eddig néztem:
Costa Rica, Hawaii, Mauritius, Maldív-szigetek
Ha valaki volt már ezeken a helyeken vagy más helyen amit bátran tud ajánlani, az kérem ne tartsa magában a részleteket.
Köszi!
Szerintem is köss le egy utazási irodás ügyintézőt kb 1 órára. Fog tudni ajánlani utakat neked.
Mi többnyire aban vagyunk jók, hogy azoknak adjunk tanácsot, akik gugliztak már eleget életükben.
Egyetertek a ket elottem szoloval.
Amugy 7-10 napra menni ilyen messzi helyekre eletszerutlen es ertelmetlen, 4 nap csak az osa vissza ut
Nem igazán értem a válaszokat. Értelemszerűen fogok felkeresni irodát, de attól még nagyon szívesen fogadnám a személyes tapasztalatokat.
#3: 7-10 nap ott lét, utazást nem beleszámolva.
Ha jó programokat keresel akkor a Maldiv szigetek eleve kiesett mert ott a parton döglésen kívül semmi más nincs.
A többiek meg azert írták amit,mert teljesen különböző helyeket soroltál fel......az utolsó 3-ban mindössze annyi közös van,hogy mindegyik szoget de ezzel van ennyim
Ezek közül Costa Ricán voltam, az fantasztikus:)
Viszont baromira természetközeli, szóval ha te vagy a csajod nagyon-nagyon nem bírja azt, hogy mindenhol állatok (rovarok, pókok, lepkék, kétéltűek, hüllők, majmok, madarak) vannak MINDENHOL, akkor nem ajánlom.
Mi mondjuk szervezett túrán voltunk, volt túrázás, természetes meleg vízű patakban fürdés, éjszakai túra, ahol mindenféle állatokat néztünk, tengerpartozás, snorkelezés, tengeri kajakozás, biciklizés, canopy, parasailing, állatmentőpark, magrove erdő stb.
Ha programajánló is kell, mi ezeken a helyeken voltunk:
- Arenal vulkán és nemzeti park, La fortuna vízesés, ott a környékben volt a melegvizes patak (free natural hot springs river nével megtalálod)
- La Iguana Chocolate. Ez egy kakófarm a dzsungel kellős közepén, itt volt a szállásunk is. Ha nem zavar, hogy el vagy vágva a külvilágtól és tele van minden állattal, akkor az a hely maga a paradicsom, nekem iszonyatosan tetszett. Elmondtak egy csomó dolgot a csokoládékészítésről, aztán lehetett készíteni is.
- Manuel Antonio Nemzeti park. Jött velünk egy fugira távcsővel és mutogatta az állatokat. Van egy privát strandszakasza is, laza 30 fok körüli óceánnal. Közben melletted szaladgálnak a kismajmok, a homokban meg óriási leguánok pihennek.
- Van egy bálnafarok alakú félsziget, ami dagálykor sziget lesz, mert az odavezető utat ellepi a víz. Ott tengeri kajakoztunk meg snorkeleztünk, mangrove erdőben sétáltunk.
- Átmentünk az ország másik felére is, Tortugeróra. Az egy félsziget szerű, amit egy csatorna választ el a kontinenstől, csak hajóval vagy repülővel lehet odajutni (mi hajóztunk). Ott voltunk kenuzni a csatornán, meg éjszakai túráztunk. Fürödni is lehet, de a Csendes-óceáni rész sokkal alkalmasabb a valódi tengerparti élményhez. Sokkal melegebb és békésebb:)
- Jaguar Rescue Center. Ez gyakorlatilag egy állatpark, ahol a sérült állatokat nevelgetik, aztán megpórbálják visszaengedni a természetbe őket. Van lajháróvoda, az mérhetetlenül cuki volt:D
- Valahol voltunk canopyzni is, de arra már nem melékszem, pontosan hol. De valószínűleg több is akad az országban:D
Húúú, ahogy most így összeszedtem az emlékeket, nagyon visszamennék. Csodálatos az az ország:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!