Költenétek nagyobb összeget egy egzotikus utazásra, ha max három millió forintotok van a számlátokoj?
Nem kell hetekre otthagyni, ha nem akarod.
Nekem is olyan a munkám, hogy a határidők miatt nem tudtam 2-3 heteket kivenni mindig, a férjem meg főleg kevesebb szabadidőből gazdálkodott vállalkozóként (vendéglátás, ott nem lehet csak úgy bezárni 2 hétre, mert elszokik a vendég...).
Ettől függetlenül jártunk a Karib-térségben, Ázsiában, igaz, hogy csak 7-8 éjszakát tudtunk ott tölteni, de még így is csodálatos volt, és mindent láttunk, amit igazán akartunk. Az összes látnivalóhoz meg két hét is kevés lenne (anyagilag meg ne is nézzük...).
Össze kell állítani egy listát a látnivalókról, aztán ha muszáj, akkor ezekből szelektálni, úgy, hogy pihenésre is jusson idő.
Saját szervezéssel sokat lehet spórolni (én leginkább a szálláson szoktam, amíg nem egy lepukkant koszos putri, addig szinte mindegy, hogy hol alszom, inkább az elhelyezkedést néztem mindig).
De jól írják az előzőek, az élményeidet nem veszi el tőled senki (max. a memóriazavar 🙃), én például az ilyen esős, szeles, hideg, nyirkos időben vagy a korábbi fényképeimet nézegetem, vagy a következő nyaralást szervezem fejben, akkor is, ha egyelőre biztos nem tudok menni sehova 😊
Sok ember, ha 3M forint lenne a számláján, venne egy 5M kocsit hitelre... annak több értelme lenne? 🙂
Jó ötlet kalkulálni egy vésztartalékot, és az a feletti összeget költeni utazásra, bár nem tudom, hogy mennyire keresel jól, ha pl. fél év alatt megspórolod az út árát, akkor kisebb vésztartalékot állítanék be, mintha 2 év munkámból jönne ki egy út.
Kevés az infó!
- Miből és milyen könnyen/nehezen jön a pénz?
- Nincs fontosabb dolog, amire kellhet?
- Egzotikus pár százezerből??? Hová mennél, Ózdra? Mert nővéremnek csak a repjegy volt 350 Dél-Koreába. Csak oda!!!
A repülőjegy-vásárlás egy külön tudomány.
Rengeteget utaztam már, és a kezdetekkor igen nagy pénzeket fizettem a jegyekért, mára már tapasztaltabb vagyok, néha szemtelenül olcsón tudok jegyet szerezni.
Volt pl. olyan, hogy Jakartából hazafelé nem közvetlenül Frankfurtba mentem, hanem Jakartából Szingapúrba. Onnan másnap Frankfurtba. Ezzel az egynapos szingapúri várakozással pont a feléért értem haza, mint ha közvetlenül Jakartából repültem volna Frankfurtba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!