Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldre mennék pénzt gyűjten...

Xsedan kérdése:

Külföldre mennék pénzt gyűjteni. Tapasztalatokat, illetve melyik országba érdemes menni stb.. tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban azt sem döntöttem el, melyik országba menjek..

Spanyolországba vannak kapcsolataim, viszont a fizetés nem a legjobb…

Németország nekem egyáltalán nem szimpatikus.

Hollandia már annál inkább, de úgy hallottam hogy kortól számít a fizetés.

És én még csak 20 vagyok..

Szívesen elfogadnék érveket, melyik miért jó.

Szempont, nagyon lényeges a fizetés..

Szeretném ha havi 500e eltudnék tenni. Ez a cél. A munka igazából mindegy. Üzletvezetői szakmám van, de voltam màr segédmunkás, mezőgazdasági munkás, szállodai recepciós, pincér, vállalkozó stbb.. rengeteg mindenben van tapasztalatom. Az angol kicsit nehezen megy, de szerintem hamar bele tudok rázódni a dolgokba.

Tehát melyik országba érdemes menni, milyen munkára? Mire vigyázzak? Vannak biztos közvetítők esetleg?

Kínai nem érdekel, sajnos rengeteg rossz tapasztalatot hallottam.

2023. szept. 9. 20:06
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Amíg nincs egy erős és folyékony nyelvtudásod az adott ország nyelvén, addig feleslegesen mennél ki bárhova.

Két éve élek Olaszországban és elhiheted, itt olasz tudás nélkül legfeljebb mosogatni vesznek fel. Bár, én amikor kiköltöztem már angolból és olaszból is volt felsőfokú nyelvvizsgám, szóval nekem ez sose volt probléma. A nyelvtudás a nulladik lépés ahhoz, hogy te bárhol el tudj helyezkedni, hiszen ezen zajlik az élet minden része.

Mehetsz bárhova, a jelenlegi helyzeteddel (nem létező nyelvtudás, nem létező megalapozott szakmai tapasztalat) sehol se fogsz egyből fél millió forint értékű pénzt félretenni havonta. Az olvasottak alapján pincérkedni vagy recepciós munkákat tudnék neked elképzelni, csak ezek is kétségesek, hiszen ha nem tudsz érdemben kommunikálni a vendégekkel, akkor a munka legfontosabb része hiányzik.

Szerintem maradj Magyarországon és fókuszálj a nyelvtudásod fejlesztésére. Ezalatt nézegess vagy látogass meg országokat, amik szóba jöhetnek. Értem én, hogy neked a pénz a prioritás, de ha nem tetszik egy ország kultúrája, társadalma és annak életstílusa, csak boldogtalan leszel odakint (legyen az bárhol). Illetve tűnődj el azon, hogy mivel szeretnél foglalkozni, mert ez a "bármi, csak pénzt hozzon" és ez a "kicsit ez, kicsit az" nem célravezető út.

24/N

2023. szept. 10. 14:09
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Írországban lakunk, es azt tanácsolom, hogy legyen a nyelvtudas nellett épkézláb terved. Ez a mennék de nem tudom hová minden csak nem az.
2023. szept. 11. 14:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!