Orosz irodalommal, kultúrával, művészetekkel és történelemmel szimpatizáló egyén ha szeretne ellátogatni az Orosz Föderációba a mai helyzet ellenére (hogy a vezetés vitatható okok miatt háborút kezdeményezett) megtehetné ezt megbélyegzések nélkül?
Ugyan van most ez a hosszú évek óta húzódó háború, melynek létrejöttét egyrészt erősen vitatható okok hívták életre, másrészt ezt egyedül orosz vezetés, az orosz vezérkar kezdeményezte. Rengeteg orosz átlagember ugyanúgy ellenzi, mint a világ többi része, sőt sokan onnan is elmenekültek, mert egy ilyen háborúban nem akarnak részt venni.
Szerintem ezzel mindenkinek illene tisztában lennie, hogy nem minden ami az Orosz Föderációból származik az csak rossz. Ahogy úgy gondolom azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem minden orosz hataloméhes, vagy opportunista. Vannak köztük ilyenek, de ez csak egy réteg.
Ugyanakkor annak ellenére, hogy ezzel a többségnek tisztában kellene lennie, nem vagyok benne biztos, hogy mégis így gondolnak sokan az oroszok többségére.
Emiatt akartam mindenképpen kiírni ezt a kérdést, hogy mindenféle negatív megbélyegzések nélkül elutazhat-e a mai helyzetben egy uniós állampolgár Oroszországba, ahol nem a háború, vagy nem a háborús uszítás érdekli, sem a politikai elit - hanem maga az ország!
Annak lakói, jelene, múltja, kultúrája, művészete, irodalma, századfordulós hangulata, városai és vidéki területei úgyszint. (Tudom, hogy nyelvismeret szükséges.)
Én azt gondoltam, adminisztratív akadályai lennének.
De ha beengednek és vissza is engednek (ezt azért előre derítsd fel, nehogy egy, a magyarországinál is mocskosabb diktatúra foglya maradj), szóval ha nem lenne akadálya az utazásnak én ugyan nem bélyegeznélek meg. Egyrészt Oroszországnak számos természeti kincse van, amit érdemes megnézni. Az orosz kultúra is szép (zene, balett, épített örökség - már amit nem romboltak le, irodalom stb.). Emellett az Orosz Föderációban rengeteg nép él, amelyeknek a kultúrája önmagában rendkívül izgalmas. Én pl. a youtube-on szoktam nézni-hallgatni kaukázusi népek táncait, zenéit. Lenyűgözőek! Ha valaki hobbiként vagy hivatásként néprajzzal foglalkozik, megérteném, ha e régió népei keltenék fel érdeklődését. Vagy pl. van egy orosz házaspár, akik távoli, nem orosz népek életmódját mutatják be videóikon, beleértve a konyhaművészetüket is (Ulengovok). Őszintén sajnálom, hogy nem tudok úgy oroszul, hogy megértsem a magyarázatokat.
Aki azt képzelné, hogy annak a hatalmas országnak minden lakosa (vagy akár csak lakosainak többsége) egyetért Putyin politikájával, az nagyon sötét ember lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!