Honnan van az embereknek penze utazni?
Párommal nem iszunk alkoholt, nem cigizünk, nincs hitelünk, nincs autónk, nincs gyerekünk és tudatos vásárló lévén nem szórjuk el minden feleslegesre a pénzünket.
Átlagfizetés számodra mit jelent nettóban?
Spórolni kell, de nyilván mondjuk egy hitel, gyerek, autó kombó viszi a pénzt.
Én egy utazásért szinte mindenről le tudtam mondani az ételen kívül, így csomó szuper helyre eljutottam már (+férjem részét is fizettem).
Hozzá kell tenni, hogy saját szervezéssel mentünk mindig, és simán elmentünk 4 napra tengerpartozni vagy egy hétre (+ utazás) Ázsiába és Amerikába is, sosem érdekelt, hogy az okosok szerint pl. Mexikóba minimum 2 hétre kell menni és hasonlók.
Akik csak ketten vannak, saját, tehermentes ingatlanban élnek, nincsenek nagyobb vágyaik és terveik utazáson kívül, és ahogy mások is írták, nem dohanyoznak es isznak és nem élik fel hónapról hónapra a pénzüket, azok átlagfizetésből - ami most kérdező szerint nem tudom mennyi - legyen mondjuk 400 e, évente 1-2 alkalommal el tudnak menni valahova, de ez nem a luxus kategória lesz. Ahhoz több pénz kell.
Évente többször (télen síelni vagy tropusokra) nyáron divatos tengerpartra, ősszel mondjuk buvarkodni a Vörös - tengerhez itthon inkább a felső - kozeposztaly szokott mászkálni, főleg gyerekekkel egyutt.
Aztán vannak ezek a lowbudget utazások, hogy szezonon kívül, olcsón par napra elmegy valaki mondjuk Máltára, vagy egyeb helyekre nézelődni.
Mi is voltunk már 11 ej ázsiai úton, és ott el is döntöttük hogy ez semmire se elég. Minimum 3 hétre éri meg, mert ha elkapsz valami jó kis hasmeneses cuccot, a nyaralas negyede mar ugrott is,2 napot így is elvisz a jetlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!